Laden reviews...
183 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De reviews benadrukken doorgaans duidelijke en vriendelijke communicatie en een soepele installatie. De bediening en monitoring van de systemen via de app worden als handig ervaren. Veel klanten bevelen Zonneplan aan vanwege betrouwbaarheid en servicegerichtheid.
Ik heb de batterij op AI staan en daarvoor op "helpen van het energie net". Ondanks dat ik ongeveer 100 euro per maand ermee schijn te "verdienen" blijven mijn maandlasten hoog. Sterker nog. De maandlasten in dezelfde maanden van het jaar ervoor zijn even hoog toen geen batterij had. Er is niks aan mijn situatie veranderd. Ik heb dezelfde apparaten/auto etc... maar toch zijn mijn maandlasten net zo hoog als dezelfde maand vorig jaar terwijl ik nu een batterij heb. Ik snap er niks van. Ik merk wel dat de afgelopen maanden de flexibele stroomprijzen zo bizar hoog zijn geworden dat ik nu toch een vast contract bij een ander begin te overwegen omdat die toch per maand goedkoper lijken. Ik begrijp niet waar mijn extra hoge verbruik vandaan komt. Ik weet dat ik veel verbruik heb per jaar gezien ik bv. 2 elektrische auto's heb. Maar ik weet ook hoeveel ik per jaar rijd en ook thuis laad en dat is niet meer dan de jaren ervoor. Toch is mijn contract bij Zonneplan qua jaarverbruik al 2x verhoogd omdat ik meer verbruik dan opgegeven waardoor ik mijn jaarverbruik omhoog moest gooien. Ik snap hier niks van gezien er totaal geen andere/nieuwe apparaten bij zijn gekomen. Sterker nog... een warmtepomp en filtersysteem van een zwembad aan huis is er al een paar maanden uit waarvan ik wist dat dit een groot aandeel in het verbruik had. Daarnaast begrijp ik niet de maandelijkse voorspelling van het voorschot wat je al betaald. Spijt heb ik echter nog niet van de batterij. Zodra ik na een jaar de batterij op zelf consumptie kan zetten zal het hopelijk meer opleveren (mag nu niet vanwege de BTW teruggave). Maar dat Zonneplan zegt dat mijn maandlasten met 100 euro (ongeveer) naar beneden zouden gaan klopt niet.
21 August 2026
Dennis
Lelystad
zeer goed
Jan Paridaans
Bladel
Bedankt voor de mooie review. Fijn dat alles zo goed bevalt!
Ik zat zelf veel te veel na te denken over de problemen waar ze tegenaan zouden kunnen lopen. Maar hey, no worries! Het was zo gepiept! Keurig geregeld allemaal!
Gert Jacobs
Almelo
Wat fijn dat je zorgen nergens voor nodig bleken en alles zo vlot geregeld was! Mooi dat de installatie zonder gedoe is verlopen.
De monteurs hebben in goed overleg op basis van hun deskundigheid de beste plaats voor de thuis-batterij voorgesteld. De installatie verliep naar wens. Daarna een heldere uitleg over de app en hoe die het beste te gebruiken. Ik ben er heel tevreden over.
Joop
De Bilt
Bedankt voor de mooie review. Geweldig dat onze monteurs goed hebben meegedacht over de beste plek voor de thuisbatterij. Fijn dat ook de uitleg over de app duidelijk en praktisch was!
Ik heb door Zonneplan zonnepanelen en een laadpaal laten installeren. Iedere keer was de service perfect, vanaf de offerte tot en met de installatie. Duidelijke prijsafspraken en altijd ruimte voor het stellen van vragen. Installaties werden netjes uitgevoerd, zonder rommel achter te laten. Ook de uitleg van de app en overige mogelijkheden was duidelijk.
Hans
Gorinchem
Wat fijn dat zowel de zonnepanelen als de laadpaal naar volle tevredenheid zijn geleverd en geïnstalleerd. Mooi dat de uitleg en communicatie duidelijk waren en onze monteurs alles netjes hebben achtergelaten!
Wel even een investering maar het zal zichzelf de komende jaren terugverdienen. Wel jammer dat je niet zelf kunt bepalen wanneer je wilt dat de batterij op een bepaald tijdstip nog vol is zodat je gebruik kunt maken van de opgeslagen stroom wanneer je dat zelf nodig hebt. Bijvoorbeeld tussen 07:00 en 11:00 zou ik graag zelf van de opgeslagen stroom gebruik maken. Helaas is dan de batterij al leeg door net optimalisatie door zonneplan aangestuurd.
Kick
Uitgeest & Beverwijk
Mooi dat je vertrouwen hebt in de terugverdientijd van de thuisbatterij. We begrijpen je wens om zelf per tijdvak energie te reserveren voor eigen gebruik. Je suggestie nemen we graag mee als verbeterpunt.
De accu werkte meteen
Frans van loon
MEPPEL
Fijn dat de installatie snel en efficiënt verliep en de thuisbatterij direct goed werkte. Veel plezier ermee!
Ben elektrisch gaan rijden en het scheelde echt heel veel gelden benzine auto
17 August 2026
Goos
Hellevoetsluis
Wat mooi dat elektrisch rijden je zoveel scheelt ten opzichte van een benzineauto. Veel voordelige kilometers gewenst! ⚡
Contract afgesloten op een zeer goed tarief. Krijg direct na overstappen een mailtje met mijn daadwerkelijke geschatte voorschot: meer dan het dubbele. Extreem onrealistisch verbruik geschat, en daar dan nog een "aanbevolen buffer" overheen. Vragen aan hun chatbot, die hallucineert echt volledige onzin over dat ik eerst, AAN EEN CHATBOT, een screenshot moet sturen van dat te hoge bedrag. Echt iedere reactie opent met "oh ja sorry dat klopt niet, had ik je niet moeten vertellen". Uiteindelijk meerdere malen contactafspraken opgesteld, nooit reactie gekregen. Na drie weken en hoeveel pogingen kregen we eindelijk een mens te pakken. die excuseerde zich, zei dat hij het verbruik en voorschot heeft teruggezet. Ook per mail bevestiging van gehad. Ik kijk twee weken later weer in die app. Alles gewoon weer ongedaan gemaakt, oude bedrag is terug. Buren met identieke huis lachen zich kapot om dat bedrag, die betalen een derde daarvan als voorschot bij hun concurent. Waar ik binnenkort ook naar overstap verwacht ik zo.
14 August 2026
Lars
Enschede
We begrijpen je frustratie. Het voorschot wordt berekend op basis van het geschatte stroom- en gasverbruik, de verwachte teruglevering, energietarieven, belastingen, vaste leverings- en netbeheerkosten en eventuele kortingen of opbrengsten. Dit wordt omgerekend naar een maandbedrag, soms met een aanbevolen buffer. Die berekening moet wel realistisch en duidelijk onderbouwd zijn.
Dat Kiki tegenstrijdige informatie gaf, afspraken niet werden nagekomen en de bevestigde aanpassing weer is teruggedraaid, is niet zoals het hoort. We nemen contact met je op om het te bespreken.
Ik wil een medewerker aan de telefoon krijgen, en niet kiki de assistent.. Mijn oude leverancier schrijft nog geld af, terwijl Zonneplan de opzegging zou regelen. Ik vindt niet dat je dan pas binnen 10 werkdagen teruggebeld kan worden. Dit soort dingen horen direct te worden opgelost.
10 August 2026
Melvin Hendriks
Krommenie
Bedankt voor het delen van je ervaring. We begrijpen dat je bij een dubbele afschrijving direct een medewerker wilt spreken. Tien werkdagen wachten is in zo’n situatie erg frustrerend. Je overstap is bij Zonneplan Energie goed verwerkt, we nemen contact met je op om naar de situatie te kijken.
De eindafrekening klopt niet, aan de voorkant mooie beloftens en achteraf kom je voor verrassingen te staan. En ze helpen je niet verder, je moet het maar uitzoeken. Dreigen meteen met deurwaarder en willen niet helpen. Voor mij 1 keer naar nooit meer. Je bent gewaarschuwd.
9 August 2026
Erik
Horst
Vervelend dat de eindafrekening onverwacht uitvalt en je geen duidelijke uitleg of hulp hebt gekregen. Ook begrijpen we dat communicatie over een deurwaarder veel zorgen veroorzaakt, zeker wanneer je de factuur betwist.
We willen zowel de berekening van de eindafrekening als het gevolgde incassotraject opnieuw laten controleren. Als je hier voor open staat kan je ons mailen via [email protected].
Helemaal goed de monteur kwam op de afgesproken tijd en was zeer correct ,dacht mee leverde mooi werk en liet alles opgeruimd achter.
7 August 2026
Gerard
Arnhem
Wat fijn dat de monteur op tijd was, goed meedacht en alles netjes heeft geïnstalleerd. Bedankt voor de mooie review en veel zonnige uren gewenst!
We zijn al ruim een jaar bij deze energiemaatschappij en zijn erg tevreden. Ze hebben een duidelijke app waarop je ook een dag vooruit kan kijken wat soms heel handig is wanneer je je grootverbruikers beter wel, of niet aanzet. Ook is dit een fijn overzicht voor mensen met een thuisbatterij. We betalen bij Zonneplan ook geen terug leveringskosten van stroom, dat is wél zo eerlijk. Kortom, wij zullen nu niet zo snel meer overstappen.
3 August 2026
Hilde
Etten-Leur
Bedankt voor jullie mooie review en vertrouwen! Fijn dat de app duidelijk inzicht geeft en mooi dat het ontbreken van terugleverkosten goed bevalt. We hopen jullie nog lang als tevreden klant te mogen houden!
Prijzen zijn duidelijk, app werkt goed en door de dynamische structuur van de tarieven ook geen gezeur met terugleveringskosten. Voor mij met zonnepanelen, een elektrische auto en eigen laadpaal helemaal prima.
Mark
Hoofddorp
Bedankt voor je mooie review! Fijn dat onze prijzen, de app en het dynamische energiecontract goed bevallen. De combinatie met je zonnepanelen, elektrische auto en eigen laadpaal sluit daar natuurlijk mooi op aan. Veel voordelige en zonnige kilometers gewenst!
Zonneplan heeft mij in 2019 de zonnepanelen geleverd en daar was ik al tevreden over. Toen zij aangaven ook energie te gaan leveren heb ik in 2025 besloten mij als klant aan te melden. Ook hiervan heb ik geen enkele spijt. Tot nu toe zeer tevreden. Klantvriendelijk, klantgericht en een uitstekende app met veel en goede informatie. Ook kijk ik terug op een uitstekende communicatie.
Miel
Eijsden
Bedankt voor je uitgebreide review en het vertrouwen sinds 2019! Fijn dat je eerst tevreden was over de zonnepanelen en nu ook over Zonneplan Energie. Geweldig dat onze klantgerichte service, communicatie en informatieve app zo goed bevallen.
Goede ervaring. De app is is makkelijk in gebruik, en je kunt er makkelijk alles vinden van verbruik tot wat je terug leverde. Ook geven ze een seintje als je maand bedrag omhoog of omlaag kan. Ben zeer tevreden.
Anja Buwalda
Voorthuizen
Fijn om te horen dat je de app gemakkelijk en overzichtelijk vindt en goed inzicht hebt in je verbruik en teruglevering. Mooi dat ook onze meldingen over een mogelijke aanpassing van je maandbedrag goed bevallen!
Heb goede ervaring met zonneplan met thuisbatterij en op jaarbasis 0 op de rekening
Gijs Verwoerd
Waarder
Bedankt voor je mooie review! Fijn dat je goede ervaringen hebt met Zonneplan en de thuisbatterij. Geweldig dat je energierekening op jaarbasis per saldo op €0 uitkomt!
Afspraken worden nagekomen, wat ik heel belangrijk vindt. Monteurs die goed werk leveren en netjes werken. Geleverde apparatuur voldoet aan hetgeen is bij aanvang is aangegeven.
Elma
'T Zand
Fijn om te horen dat onze afspraken zijn nagekomen, de monteurs goed en netjes hebben gewerkt en de apparatuur aan je verwachtingen voldoet. Veel plezier met je installatie!
Ik heb een dynamische contract, en dat bevalt uitstekend. Via de app van Zonneplan is duidelijk af te lezen wat mijn zonnepanelen opleveren en wat ik verbruik. Als je zonnepanelen heb zou ik zeker Zonneplan aanbevelen.
Johan Noordmans
Leeuwarden
Bedankt voor je mooie review en aanbeveling! Fijn dat het dynamische contract goed bevalt en dat de app duidelijk inzicht geeft in de opbrengst van je zonnepanelen en je energieverbruik.
Thuisbatterij sinds ruim een jaar en al jaren zonnepanelen. Alles wordt perfect geregeld door zonneplan. Totaal geen omkijken naar alles. Zonneplan doet wat het beloofd
Ferry
Waddinxveen
Bedankt voor je mooie review en je jarenlange vertrouwen! Fijn dat je zonnepanelen en thuisbatterij goed samenwerken en alles automatisch voor je wordt geregeld. Geweldig om te horen dat we onze beloften waarmaken!
Een duidelijk energiecontract zonder me zorgen te maken over teruglevering boetes van de zonnepanelen.
Janet
KAMPEN
Bedankt voor je mooie review! Fijn dat ons energiecontract duidelijkheid geeft en je je geen zorgen hoeft te maken over terugleverkosten voor je zonnepanelen. Zo kun je met een gerust gevoel van je zonnestroom profiteren!
Sinds zonneplan Kiki de ai robot heeft ingevoerd is er geen mogelijkheid meer voor menselijk contact binnen 10 dagen,. Als je aangeeft dat je een contract af wil sluiten nog wel, dus het gaat enkel nog om klanten werving blijkbaar, zodra je klant bent en een service /hulp vraagt hebt dan ben je stukken minder belangrijk, Kiki is er echt op getraind je af te wimpelen. Voorheen zou ik ze aanbevelen, nu echt niet meer
Carla
Son
We begrijpen je teleurstelling. Als bestaande klant mag je verwachten dat je bij een servicevraag binnen een redelijke termijn persoonlijk wordt geholpen. Tien dagen wachten en ondertussen niet verder komen via Kiki is niet de service die we willen bieden.
Kiki is bedoeld om eenvoudige vragen direct te beantwoorden en andere vragen bij de juiste medewerker terecht te laten komen, niet om klanten af te wimpelen of menselijk contact onmogelijk te maken.
Vervelend dat je zo lang moet wachten en via onze chatbot niet de hulp hebt gekregen die je nodig hebt. Tien werkdagen is langer dan de service die we willen bieden. Onze excuses hiervoor, het is momenteel drukker waardoor het langer duurt dan je van ons gewend bent.
Van Eneco op zonneplan overgestapt met dynamisch contract. 70 zonnepanelen op het dak . Nou ik heb het geweten ! ben nog nooit zo duur uit geweest voor mijn elektriciteit en gas. meer dan 3 x zoveel als bij vorige leverancier ! Je krijgt bijna niks terug voor je eigen stroom Laat je dus niets wijsmaken dat ze goedkoper zijn. Mijn advies , kijk eerst eens goed bij anderen rond.
30 July 2026
jw
Olterterp
Vervelend dat het dynamische contract voor jou aanzienlijk duurder uitpakt dan verwacht. Met 70 zonnepanelen lever je waarschijnlijk veel stroom terug op momenten waarop de marktprijs door het grote aanbod laag of zelfs negatief is. Bij een dynamisch contract ontvang je de actuele marktprijs, waardoor veel zonnepanelen niet automatisch tot een hogere terugleververgoeding leiden.
Dat je totale kosten voor elektriciteit én gas ruim drie keer zo hoog zijn, vraagt wel om een concrete controle. We kijken daarom graag samen naar je verbruik, teruglevering, marktprijzen en facturen, zodat duidelijk wordt waar het verschil met Eneco precies vandaan komt. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected].
Afspraken nagekomen. Blij met laadpaal. Blij met dynamisch contract. In de goedkope uren gisteren en ook weer vandaag voor enkele centen per kWh laden! Per saldo ben ik erg gelukkig met zonnestroom!
27 July 2026
Chris
Vledder
Fijn dat alle afspraken zijn nagekomen en dat je blij bent met zowel de laadpaal als je dynamische energiecontract. Goed om te lezen dat je zo tevreden bent.
Snelle levering, aardige en nette monteur die hem kwam installeren. Goede uitleg gehad over het gebruik van de app. Kortom zeer tevreden over onze nieuwe laadpaal.
25 July 2026
Peter
Hazerswoude-rijndijk
Bedankt voor je mooie review! Fijn dat de levering en installatie vlot zijn verlopen en dat onze monteur alles duidelijk heeft uitgelegd. Veel plezier met jullie nieuwe laadpaal.
Zonneplan: Jouw partner in slimme energieoplossingen
Zonneplan biedt de slimste oplossingen voor een lagere energierekening in Nederland. Met onze innovatieve tools en producten, waaronder zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen, maak je stroom slim, groen en betaalbaar. We zijn toegewijd aan de toekomst van energie met onze dynamische energiecontracten voor Nederlandse huishoudens.
Heb je een vraag of ervaar je een storing? We staan klaar om je te helpen met persoonlijke service. Bel ons op 088 020 3011.
ma t/m do 08:00 - 20:30 uur
vrijdag 08:00 - 18:00 uur