Pluspunten
- Extreem goede klanten service
- Snelle en betrouwbare levering
- Persoonlijk in contact
- Scherpe Prijzen
- Meest gebruiksvriendelijke en klantgerichte website (met name zoek/filter mogelijkheden en tips/info filmpjes over producten). De superieure sorteer/filter functie valt vooral op wanneer je die vergelijkt met die van de grootste concurrent van CoolBlue.
Verbeterpunten1. Ik kan niet sparen bij Coolblue. Dat terwijl ik inmiddels behoorlijk wat omzet heb gegenereerd. Ik wil gratis gadgets, producten testen (en dan houden) of kunnen sparen voor korting of iets dergelijks.
2. Customer Experience kan nog beter door direct te adviseren over bijbehorende/volgende aankopen; zojuist beamer gekocht en over sound gesproken met een product expert van Coolblue. Het zou mooi zijn als je direct bij een aankoop op de site (of na zo'n gesprek) je een aankoopadvies krijgt over sound opties die bij mijn voorkeur/stijl/profiel passen (in mijn geval: niet perse de goedkoopste, draadloze speakers, etc.). Nu ben ik weer aan het puzzelen welke receiver/sound optie ik moet gaan bestellen (en daar ben ik nog steeds niet uit).
3. Ik zou het niet erg vinden vanuit privacy om een uitgebreid(er) customer profiel aan te maken om daarop gemarket te worden zolang het intelligenter is dan de gewone marketing gerichte sites (ik moet dus verrast worden en niet iets aangesmeerd krijgen. Dat gaat veel meer over lifestyle, toekomstige verwachtingen mbt aankopen, etc.).