Voor mij geen glimlach
Ik heb een E-reader besteld bij Coolblue via tweedekans. In de omschrijving stond dat de verpakking alleen wat schade had. Toen ik de verpakking echter open deed, kwam ik erachter dat een onderdeel miste. Nadat ik daarachter kwam, heb ik contact gezocht met de klantenservice, waarbij ik 2 opties kreeg: het onderdeel toegestuurd krijgen of het product inruilen/geld terug krijgen. In eerste instantie koos ik voor het onderdeel toegestuurd krijgen.
Kort nadat ik deze keuze doorgaf, kreeg ik een mail met de optie om het tweedekans product terug te sturen en in te ruilen voor een nieuwe (aangezien er dus een onderdeel miste). Ik was akkoord gegaan met deze optie en heb van meerdere medewerkers te horen gekregen dat dit kon (ook al was het tweedekans).
Nu heb ik het pakket dus retour gedaan en kreeg ik een paar dagen later onverwachts een mail dat ik Coolblue tegoed heb gekregen, dit was dus niet volgens de afspraak. Diegene met wie ik contact heb gehad daarover zei dat het niet mogelijk was om een tweedekans product om te ruilen voor een nieuwe (kan dit niet terugvinden op de website, er staat zelfs dat dezelfde voorwaarden gelden als bij nieuwe producten). Ze wilden toen ook dat ik het verschil ging betalen voor een nieuw product (wat inmiddels meer kostte dan wat het kostte toen ik het tweedekans aanschafte).
Uiteindelijk heb ik de optie gekregen om de helft van het verschil maar te betalen. Ik moet dus betalen voor fouten die zei gemaakt hebben...
Dit had makkelijk voorkomen kunnen worden door beter het geretourneerde product te controleren, mij niet iets te beloven wat blijkbaar niet mogelijk is en beter te communiceren over waarom er op eens tegoed op m'n account stond.
Uiteindelijk sta ik met lege handen en kan ik zeggen dat er voor mij geen glimlach op m'n gezicht is.