Als klant top, als werknemer, jammer dat zoveel motivatie op zo’n koude douche eindigt
Ervaring als winkelmedewerker bij Coolblue Zaventem
Met veel motivatie en energie begon ik aan mijn job in de winkel. Ik vroeg geregeld naar manieren waarop ik kon bijleren (ook bijstuderen via extra opleiding) en bijdragen aan de groei van het bedrijf. Het antwoord dat ik daarop kreeg, was dat ik het maar eens als fietsbezorger moest proberen.
Met een bachelordiploma en een flinke dosis inzet had ik echter graag in een meer passende rol mijn steentje bijgedragen aan het “blauwe team”. Helaas werd dit in België al snel onmogelijk gemaakt. Het beloofde perspectief op doorgroeien bleek in de praktijk dus niet te bestaan.
Daarnaast vielen mij een aantal zaken op die niet stroken met de waarden die Coolblue uitdraagt: • Managers die beslissingen nemen op buikgevoel, zonder overleg met collega’s die effectief samenwerken met de medewerkers. • Manipulatief gedrag en een verwaarlozing van het werkdomein, zoals gescheurde vlaggen laten hangen of etalages met gaten niet herstellen, zelfs na het wijzen hierop. • Extra taken zoals het leiden van een feestcomité opleggen aan iemand die zelfs niet meer in het team wordt gezien. • Een gespannen en ongemakkelijke sfeer op de werkvloer. • Administratieve slordigheden, zoals een C4-document te laat indienen.
Dit zijn dingen die vreemd aanvoelen in een bedrijf dat zich zo sterk profileert met klantgerichtheid en plezier.
Ondanks mijn teleurstelling wens ik iedereen bij Coolblue een fijne dag en een mooi leven toe. Hopelijk worden toekomstige medewerkers wél de kansen en ondersteuning geboden die passen bij de waarden van het bedrijf.
Alec Vervaet