belofte maakt schuld
Voor het eerst een ondermaatse ervaring met Coolblue.
Mijn dochter besluit met haar spaarcenten een MacBook Air te kopen voor school. Gezien de steeds correcte behandeling, adviseer ik haar COOLBLUE te contacteren. Ze belt om advies. Die werd correct gegeven, daar was niets fout mee.
Momenteel loopt echter bij Apple een studentenactie. Gratis AirPods bij aankoop van een computer. Ze vraagt uitdrukkelijk of ze van die actie kan genieten via jullie. Ik heb het hele gesprek gehoord en kan dit beamen! Antwoord: "Niet direct, maar je moet Apple contacteren met onze factuurgegevens. Indien je effectief in aanmerking komt, dan zal Apple je een bevestiging sturen waarmee je naar Coolblue moet terug koppelen en dan bezorgen wij jou de oortjes." De Laptop wordt aansluitend bij jullie besteld.
Ze contacteert APPLE, waar men het natuurlijk hoorde donderen. Coolblue opnieuw gecontacteerd... maar daar ontkent men plots in alle toonaarden. Maar... "je mag de Laptop gerust terugsturen." Ondertussen is het ding al een week ingebruik... en Coolblue weet maar al te goed dat de kans klein is, dat dit gebeurt.
Waar het mij om gaat. De belofte dat ze de oortjes ook via Coolblue kon kopen was een essentieel onderdeel van de beslissing om voor Coolblue te kiezen. Het kind had ervoor gespaard en de oortjes waren de kers op de taart. Door die belofte niet na te komen smaakt de taart nu zeer bitter. Men heeft haar naar Apple gestuurd. Waarom? om daar bot te vangen? Ze heeft Coolblue twee keer gecontacteerd. Telkens kreeg ze beleeft nul op het request. Voor een bedrijf als Coolblue is een set oortjes... peanuts. Voor een jongeling is dit enkele weken zakgeld.
Mijn vertrouwen in Coolblue, waar ik zowel Privé als beroepshalve geregeld klant ben, heeft hier toch een ferme tik gekregen. Ik vrees dat het vertrouwen bij mijn dochter onherstelbaar beschadigd is.
Gebuisd voor dit examen, Coolblue!