Garmin Epix gen 2 Sapphire is geweldig
Ik heb Epix Sapphire als opvolger van mijn Forerunner 645 en ben waarschijnlijk één van de eersten in Nederland, want de meeste websites waaronder Garmin.com/nl hebben een levertijd van 3 tot 5 weken. RunningDirect.nl had er 1 op voorraad. Eerst nog even geappt met hun klantenservice of het geen foutje was, maar ze hadden hem echt. Direct besteld en hij werd de volgende dag netjes afgeleverd.
Wat een fantastisch mooi horloge is dit. Wat mij betreft overklast hij zelfs het scherm van de Apple Watch 7. Hij is niet alleen duurder dan de Forerunner series, maar voelt kwalitatief ook veel exclusiever aan, tot en met het indrukken van de knoppen, die ik door het touchscreen al snel steeds minder ben gaan gebruiken. Door de hoge schermresolutie kan je 8 velden weergeven waardoor ik tijdens mijn runs alles wat ik wil weten in één oogopslag kan zien. Mijn eerste ervaring is dat de locatiebepaling dankzij multi-band GPS echt veel nauwkeuriger is waardoor je er ook iets aan hebt als je op tempo wilt lopen. De gedetailleerde kaarten zien er niet alleen heel mooi uit maar ik heb hiermee ook voor het eerst een nieuwe route hardgelopen aan de hand van de navigatie instructies van mijn horloge. Alles zit gewoon heel goed en doordacht in elkaar. Een echte aanrader.