Mooie afgewerkte verwarming met extra functionaliteiten mbt Smarthome
Deze elektrische verwarming besteld bij Quality Heating. Snelle bezorgservice en nog belangrijker een geweldige customsupport nadat ik per ongeluk de verkeerde afmeting had besteld. Adequaat en snel opgelost.
Dan de verwarming zelf. Ik heb deze naar dit type verwarming gezocht specifiek om hem lokaal aan te kunnen sturen met Home Assistant/Homey Pro.
In tegenstelling tot veelal de meeste wifi kachels die wel een app hebben maar vervolgens enkel via de cloud werken, stelt het merk Adax zonder omwegen de API sleutel beschikbaar aan andere ecosystemen, waardoor het lokaal aansturen (bv. bij internet uitval) blijft werken. Het mooie van deze wifi mogelijkheid is dat de kachel naast verbintenis met het andere ecosysteem nog steeds (simultaan) in de Adax app zichtbaar blijft, waardoor aansturing, maar ook de nodige extra informatie, zoals energieverbruik in nette statistieken, zichtbaar blijft.
Dat gezegd hebbende komend tot het enige nadeel. Dit energie inzicht is dan weer (helaas) enkel in te zien in de app van Adax en wordt deze informatie niet actief doorgegeven aan (in mijn geval Homey Pro) het andere ecosysteem. In mijn ecosysteem kun je enkel het wattage invullen, echter omdat de kachel continue actief verbonden is via wifi ziet het ecosysteem dit als altijd aan en dus verbruik, ook als de kachel uit (lees: standby) staat. Wellicht zou hier softwarematig nog iets te winnen vallen voor de fabrikant naar de gebruiker toe.
Wil je dus ook de energie statistieken in je eigen ecosysteem kunnen inzien dan zal er tussen de kachel en het stopconact nog altijd een slimme stekker met energiemeting (let op het juiste wattage dat die stekker aankan) geplaatst moeten worden.
Tot slot een fijne stijvolle electrische verwarming die compact is en snel verwarmt. De ingebouwde thermostaat is bovenverwachting accuraat. Mocht deze in welk geval dan ook toch afwijken, dan kun je zelfs in de app de afwijking corrigeren.