Vriendelijk en goed advies op voordelig geprijsde producten
Ik heb de Ecosun 700watt aan het plafond gemonteerd op een hoogte van 2,5 meter.
De beugel waar het paneel aan opgehangen wordt is gemaakt van een plat ijzeren strip.
Hierdoor voelt de beugel nogal slap aan (met een klein profiel er in zou de beugel veel stijver zijn).
Ik kreeg het niet voor elkaar de beugel met de 4 voorgeboorde gaten glad tegen het plafond te monteren in het midden boog de beugel iets door, genoeg om het paneel te raken.
Dit heb ik verholpen worden een extra gat in het midden van de te boren en met de 5e schroef de beugel netjes langs het plafond laten lopen.
Eenmaal bevestigd is de beugel stevig genoeg het paneel te dragen.
Voor een plafond montage is de 2 meter voedingskabel genoeg de muur te bereiken waar ik de WIFI thermostaat geplaatst heb.
Ik heb de App van Quality Heating gebruikt om de thermostaat te programmeren direct schakelen op temperatuur is ook mogelijk.
Het is wel even puzzelen want de beschrijving klopt niet meer met de huidige versie van de App.
Quality Heating heeft mij het advies gegeven twee panelen van 1000watt of drie van 700watt op te hangen.
Ik heb gekozen voor de 700watt omdat het plafond maar 2,5 meter hoog is en dan met 3 panelen de warmte beter kunt spreiden over de kamer van 7x4 meter.
Plus punten
- Paneel geeft na 5 minuten al warmte af en na 15-20 minuten op volle sterkte.
- Het geeft een prettige stralingswarmte niet overdreven veel.
- Ophanging aan een beugel i.p.v. direct aan schroeven.
- Goede en snelle service in mijn geval bij vervanging van een beschadigde sensor kabel.
- Voordelig geprijsd.
Min punten
- Beugel voelt slap aan door het ontbreken van een klein profiel.
- Als je het paneel uitzet is het paneel ook snel afgekoeld.
- De WIFI thermostaat maakt een zwak hoog frequent geluid. Het is nauwelijks te horen, maar als je er gevoelig voor bent kan dit vervelend zijn.