Fijn product met slecht verwachtingsmanagement
We hadden een nieuw parasolletje nodig, dus op naar Kees Smit in Amersfoort. Mooie winkel met bij ieder gestald parasolletje, wel een verkoop adviseur die ons van harte welkom heette. Wij werden geholpen door charismatische Kees, we noemen hem even " kleine Kees". Kleine Kees wist echt waar hij het over had, zat vol met ideeën en tips.
Ondanks dat, kozen wij een model dat kleine Kees niet direct adviseerde, om moverende redenen. Kleine Kees heeft ons echt goed geholpen en geadviseerd. Ondanks zijn leeftijd pareerde hij met ons, als een volbloed, door alle afdelingen van het prachtige complex. Vervolgens de artikelen bestellen en de levering afstemmen. Kleine Kees gaf aan dat op internet vermeld staat dat de leveringstermijn 7 werkdagen is. Maar, op ons verzoek, ging hij zijn uiterste best doen om de levering binnen 3 a 4 werkdagen te laten plaatsvinden. Kleine Kees weet waarom. Geen garantie, maar een poging is toch fijn. Na 3 dagen nam ik contact op met de klantenservice van Kees Smit, voor het gemak noem ik deze " grote Kees " ( Smit ). De dame aam de telefoon gaf aan dat de minimale levertijd onvoorwaardelijk 7 werkdagen is en kleine Kees deze verwachting nooit had mogen afgeven. Voor mij een teleurstelling, deze door kleine Kees afgegeven verwachting. Zeg gewoon, beste klant: wat u wilt kunnen we niet nakomen. Dan weet ik waar ik aan toe ben. Na 8 werkdagen zijn de producten geleverd.
TIP voor grote Kees; school een aantal van je enorme hoeveelheid enthousiaste verkoopadviseurs om tot logistiek medewerker om je levertijd te verbeteren. Ik denk dan niet aan kleine Kees, want adviseren / verkopen kan hij zeker.
Al met al tevreden ondanks de levertijd verwachting die op voorhand niet worden nagekomen.