3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Contact leggen met CZ gaat goed.

CZ informeert verzekerden niet als hun zorg verlener gedurende het jaar niet meer vergoed wordt

Pluspunten

dat CZ preventie hoog in het vaandel heeft en daar hun klanten ook voldoende informatie over geeft.

controle van de rekeningen. de klant zou de rekening van de behandeling moeten inzien om na te gaan of deze klopt.

Pluspunten

Kijk regelmatig in Mijn CZ en zie dat alles punctueel in orde is. Alles zeer overzichtelijk.

Controle op de declaraties ofschoon dat moeilijk zal zijn ,dus maar betaald wordt op goed vertrouwen.

Pluspunten

snelle afhandeling, goede service

Ik denk dat de kosten nog wel omlaag kunnen.

Pluspunten

Dat alles goed online geregeld kan worden.

Meer en beter inzicht in de rekeningen die aan elke persoon gekoppeld zijn.

Pluspunten

vlotte declaratie afhandeling vriendelijke en behulpzame klantenservice

ik zou het niet weten

Pluspunten

Informatie en voorlichting.

Complexe, papier verslindende, administratie. Pas recent werd daarin verbetering aangebracht.

Pluspunten

De algehele afhandeling van facturen

meer informatie over uitleg medicijnen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

informatie en prijs

Ik denk dat er andere mogelijkheden zijn om kosten in de zorg te besparen dan er nu zijn: ruimere vergoedingen voor en stimuleren van preventief onderhoud, vrije keuze van zorgverlener handhaven (niet alles via specialist van CZ, want daarmee komen de kosten op een andere plek te liggen, maar dalen niet in totaliteit), modulepakketten voor aanvullende verzekering.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

de website beugelvergoeding

vergoeding voor psychiatrie en psychologie vergoeding voor beweegprogramma

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Goede, administratieve organisatie

Ik mis preventief advies c.q. informatie m.b.t. mijn ziekte.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

de pagina met je tegoeden, je weet meteen hoeveel je nog heb van je eigen risico, dat vind ik duidelijk.

soms is het onduidelijk wat er nu wel of niet vergoed word, en wat nu wel van het eigen risico betaald word of dat je het zelf toch nog moet betalen, eigenbijdragen heet dat dan.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Het gemak van nota's online indienen. De informatie die via Mijn CZ te vinden is.

De vergoedingen, voor mijn gevoel wordt er steeds minder vergoed.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Beetje moeilijke vraag, ik heb geen vergelijkingsmateriaal! Wat de onderste vraag betreft: als ik geen vergelijking heb, hoe moet je het dan iemand aanraden?

Betere uitleg wat er nu wel of niet in de aanvullingsverzekering zit. Ook wat je het beste zou kunnen nemen, dat is onduidelijk.

Pluspunten

De diensten zijn volgens mij goed, ik heb de afgelopen jaren nauwelijks gebruik van gemaakt, hoogstens wat tandartskosten.

Geen aanbevelingen op dit moment (premie naar beneden?)

Pluspunten

Snelle afwerking rekeningen Perfecte site Snel antwoord op vragen

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Ik vind het heel prettig dat nu alles online zo inzichtelijk is, zowel rondom CZ zelf als rondom de kosten die ik maak. Ook alle informatie die ik via nieuwsbrieven e.d. krijg van CZ vind ik erg prettig. Dat ik het eigen risico gespreid kan betalen vind ik ook super.

Jammer vind ik het dat er zo gerommeld wordt met de medicijnen die ik nodig heb. De ene keer is het dit merk, een andere keer weer een ander merk. En soms zijn de bijwerkingen van het ene merk echt heel anders dan de bijwerkingen van een ander merk. Op dit moment merk ik bijv. heel goed dat mijn antidepressiva van het "nieuwe" merk beduidend minder goed werken dan van het vertrouwde merk waar ik ze eerst van had. En dat heeft enorme invloed voor de kwaliteitsbeleving van mijn leven op dit moment. Bezuinigen is goed en begrijpelijk, maar dat de bezuinigingen afbreuk doen aan de kwaliteit van medicijnen vind ik een kwalijke zaak. Dit kan beter CZ!!!!

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

snelle verwerking van declaratie

stoppen met roken ; cursus en hulp is er niet word wel aangegeven heb een poging ondernomen maar met weinig resltaat.

Pluspunten

Loopt voor mijn gevoel prima . Klant vriendelijk. Geen lange wachttijd bij telefonisch contact.

Ik vindt het prima zo,maar ja alles kan beter. Maar er zitten overal grenzen aan.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

!!!

CZ gaat steeds op de stoel van de dokter zitten en dat bevalt me niet.Voorts blijkt na het doorlopen van alle vooronderzoeken bij het plannen van een datum voor een ingreep dat CZ géén contract heeft met mijn ziekenhuis zodat ik een nieuwe verwijzing moet halen ,alle onderzoeken opnieuw moet doen om uiteindelijk maanden en vele kosten en reiskosten later alsnog die ingreep te krijgen in een instelling die wel door CZ wordt vergoed. Dat zijn totaal onnodige dubbele kosten, dubbele reiskosten en grotere reisafstanden en te lang opgeschoven behandelingen die daardoor nog duurder (kunnen) worden. Het is diep treurig dat er steeds bij of na een verwijzing door de huisarts ,uitgezocht moet worden of CZ wel instaat voor de vergoeding. Het is niet aan een verzekeringsmaatschappij om te bepalen welke zorg iemand wenst of nodig heeft. Levert voortdurend onzekerheid op .

Ringbaan West 236

5038 KE Tilburg