Pluspunten

de zorgvergoeding

tandartsvergoeding

Pluspunten

Ik vind CZ een goede verzekering( althans voor mijzelf) de reacties en uitbetalingen zijun altijd snel en correct.

inloggen dat lukt mij niet.

Pluspunten

overzichten van de betalingen via internet

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Pluspunten

Weinig. zie wat kan beter

Voorbeeld: Chronische rugklachten heb je het hele jaar dus ook hele jaar volledige therapie vergoedingen en niet beperkt aantal. Dit voor alle chronische klachten en de daarbij behorende medicijnen.

Pluspunten

Het totale pakket en de afhandeling van vergoedingen.

De antwoorden op vragen duurt wat lang.

Pluspunten

Snelle afhandeling van facturen! Goede telefonische bereikbaarheid! Over het algemeen geen lange bij telefonisch contact!

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

De service die CZ geeft bij de zorg die ik heb

De premies mogen omlaag!

Pluspunten

snelle afwerking vergoedingen, betalingen etc.

Pluspunten

Gedoseerde informatie waardoor wijzigingen relatief eenvoudig bij zijn te houden. Afhandeling zonder al te veel tussenstappen/personen

eenvoud van het indienen zou misschien via een portal kunnen gebeuren en liefst direct via de medicus zelf, wat wel eens onnodig is is het heen en weer gaan van betalingen tussen zorgvrager en instelling en verzekeringen. inzicht in wat vergoed wordt en wat niet zou eenvoudiger kunnen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

CZ heeft een duidelijke website met een goed overzicht van de kosten van de gezondheidszorg. Heel goed is de overeenkomst met ziekenhuizen in Belgie(Antwerpen, Gent en Brugge). Hierdoor kunnen we in Zeeland profiteren van de uistekende gezondheidszorg die door Belgische doktoren wordt gegeven. Het telefonisch contakt met de clieten verloopt vlot en zakeleijk, de telefonisten zijn klantvriendelijk.

De overeenkomst met de audiciens aangaande vergoeding van hoortoestellen is een zeer slechte. Niet te begrijpen is dat de verzekering (zeer) slechte toestellen vergoedt en dat je voor de betere toestellen geen cent vergoeding krijgt. Dit zou snel veranderd moeten worden. Het zou beter zijn dat de verzekering een standaardvergoeding gaf en dat de client zelf de rest zou bijbetalen, een zorg, overkomstig met die van de vergoeding voor brillen. Bovendien kunnen hoortoestellen in de aanvullende verzekering.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

De communicatie is prima, ook het verwerken van de rekeningen verloopt snel. Heel erg goed vind ik de manier waarop je in je eigen dossier kunt kijken en de daarin vermelde rekeningen kunt controleren.

Sommige vergoedingen voor behandelingen, zoals tandarts, zijn wel erg beperkt.

Pluspunten

aandacht voor diabetici

Pluspunten

Snelheid van financiële afhandeling nota's

Voorlichting/duidelijkheid over de verstrekking van hulpmiddelen

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Afhandelingen

Wij betalen al jaren de premie per jaar.Het bedrag van de premie moet vrij gemaakt worden van een spaarrekening. Dit kan een paar dagen duren. Wij storen ons aan de puur zakelijke vermelding op de acceptgirokaart " Betaling binnen 14 dagen ". Dit geld trouwens ook voor de acceptgirokaarten tbv. het eigen risico.

Pluspunten

Dat ik. Snel en goed te woord sta en goed geholpen word

Pluspunten

De behandeling van de facturen leidt eigenlijk nooit tot vragen mijnerzijds. Dat houdt in dat de administratieve zaken bij CZ goed geregeld zijn.

Wat mij betrfet eigenlijk niets.

Pluspunten

Ben heel tevreden over CZ geen op of aanmerkingen

Pluspunten

Bijzonder gemakkelijke, instinctief werkende site. Complete informatie via Mijn CZ.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Over het algemeen een goede service en de medewerkers staan je vriendelijk en behulpzaam te woord aan de telefoon of via E-mail.

Duidelijkere specificatie van kosten geneesmiddelen en behandelingen zodat je als klant ook je eigen kosten (eigen bijdrage) in de hand kan houden en controle hebt over de gemaakte kosten. Nu is het nog een chaos wat betreft de declaraties van zorgverleners en apothekers. Je hebt totaal geen inzicht in de nota's en de kosten van afzonderlijke geneesmiddelen.

Pluspunten

De correcte en snelle afhandeling van ingediende declaraties, een goede benadering van de verzekeraar zowel telefonisch dan wel via Internet via de helpdesk ook als men een probleem heeft.

Pluspunten

online afhandeling en rechstreekse afhandelingen

duidelijkheid in vergoedingen, vergoedingen kinderen verruimen

Pluspunten

De redelijk snelle afhandeling van rekeningen.

Een duidelijkere polis voor ouderen

Pluspunten

Afhandeling declaraties, snelheid

te weinig ervaring met de andere dienstverlening van CZ behoudens het afwikkelen van de declaraties.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

bereikbaarheid

onduidelijke antwoorden

Ringbaan West 236