3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring
Pluspunten
- beantwoording op vragen over dekking snel ofschoon wel vrij algemeen in beantwoording
- coulance betaling bleek mogelijk toen vorig jaar fysio (wel gedekt) geen resultaat boekte en ik resterende behandelingen kon "ruilen" tegen kniekous (kost E 25,--;niet gedekt). CZ veel goedkoper uit en ik ook beter geholpen. Hoop dat ik volgend jaar dat weer mag ervaren
Verbeterpunten- duidelijkheid van nota's erg slecht en snellere indiening bij verzekerde, die dan maar paar dagen krijgt voor betaling;
- dekking tandarts hulp en psychische hulp mag uitgebreider, gelet op de premiehoogte, eigen risico en eigen bijdragen. Als starks dekking buitenland (buiten EU) ook nog vervalt, en ik jaarlijks een maand reisverzekering zou moeten afsluiten, ga ik me echt afvragen of ik nog hier blijf verzekeren ongeacht de wettelijke verplichting.
- regelmatig benodigde medicijnen wisselen veel te vaak van uiterlijk en verpakking; werkt verwarrend
- CZ en overige verzekeraars moeten meer grip krijgen op tgt-datum van medicijnen. deze is m.i. veel te krap waardoor medicijnen vaak onnodig weggegoid worden. Voorbeeld 1. ik gebruik nu nog oxazepam uit 2001 (tgt-datum 2006) Voorbeeld 2: ik gebruik (op advies specialist) nog wekelijks sofradex oordruppels van 04/06/2013 met tgt-datum van slechts 1 maand!