Pluspunten

Ik vind de service prima.

De snelheid van uitbetaling van een rekening. De polisvoorwaarden aanpassen aan het feit dat de pedicure niet vergoed wordt bij vaatproblemen in de benen, volgens polis nog steeds wel vergoed maar krijg het niet uitbetaald bij trombosebenen.(perifeer vaatlijden)

Pluspunten

Ik vindt C.Z. een zeer goede Zorgverzekering

Zou ik niet weten op dit moment valt mij niets in

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Snelle afhandeling van declaraties

Parate kennis van medewerkers bij telefonisch contact - te vaak is intern overleg nodig om tot een gericht antwoord te komen. Dit geeft op zijn minst de indruk dat er onzekerheid is. Communicatie via email - een berichtje sturen via email dat er een bericht is op de portal, waardoor inloggen noodzakelijk is, is niet erg praktisch en zeker omslachtig/

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Fatsoenlijk en betrouwbaar. Redelijk goed telefonisch te bereiken en behulpzame medewerkers.

Betuttelend. Polis voorwaarden ingewikkeld en soms moeilijk te begrijpen. En ... veel te hoog eigen risico maar dat is overal.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Snelheid uitbetalen ingediende nota's

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Voor mij als 50+ voldoet CZ aan de door mij gestelde voorwaarden. Communiceert actief en geeft inzicht via Mijn CZ in alle kosten die er gemaakt worden.

Gelukkig ben ik nog niet geconfronteerd met ziektes en kan daarom nog niet inschatten hoe CZ dan acteert. Denk wel dat ook de afwikkeling en de hulp daarbij goed zullen gaan verlopen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Het gespreid betalen van de extra eigen bijdrage. op de site kan je alles vinden wat je nodig hebt. en zolang als ik lid ben van C.Z. heb ik gelukkig nog nooit geen problemen gehad.

dat men de medicijnen die de artsen voorschrijven ook daadwerkelijk krijgt en niet een of ander goedkoop merk met zijn bijwerkingen. Heb daar zelf gelukkig nog nooit last van gehad maar er zijn wel mensen die daar wel problemen mee hebben gekregen en dat vind ik zeer slecht. De arts maakt uit wat patient nodig heeft en niet de apotheek en de ziekenfondsen, maar dat is een landelijk probleem. en graag zou ik zelf weten wat mijn medicijnen daadwerkelijk kosten kon je voor heen wel zien maar nu niet meer zet naam en kosten op de rekening die men kan uitprinten nu moeten we raden als men de kosten uitprint. in de winkel kan ik ook zien waar voor ik betaal en dat wil ik ook graag zien van mijn medicatie en mijn onderzoeken maar ook dit is een landelijk probleem. ik print mijn kosten uit om te kijken of ze wel kloppen vandaar deze opmerking.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

??

fisiotherapie weer gewoon in het basis paket veel gaan veel te laat naar de fisio omdat het ze geld kost met de gevolgen dat de genezing veel langer duurt en dus meer gaat kosten.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Dat het mogelijk is om alles in te zien via mijn cz.

Meer vergoeding. Je betaald je krom maar je krijgt amper wat vergoed.

Pluspunten

- Snelle, soepele afhandeling van declaratie's. - Goede polis voorwaarden tegen een redelijke prijs - Duidelijke informatie via de klantenservice - Goede duidelijke terug koppeling als er in eerste instantie geen duidelijk antwoord is. - Heldere webside

?

Pluspunten

CZ biedt een goede dekking van kosten, verwerkt declaraties snel en geeft weinig aanleiding tot vragen of problemen.

Ik heb op dit moment geen verbeterpunten.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

-Snelle afhandeling declaraties. -Een hogere bijdrage voor fysiotherapie, als je "PLUS" verzekerd bent. Ik vind, dat fysiotherapie laagdrempeliger dient te zijn. Dit om te voorkomen, dat mensen langer door gaan lopen met een blessure. Voorbeeld, ik ben hardloper en ga zelf geregeld naar mijn sportmasseur, om mijn lichaam goed te onderhouden. Een eigen investering, ook in geld. Echter toch liep ik een blessure op, terwijl ik verstandig probeer te sporten. De lage vergoeding van € 500,00 per jaar wordt hiermee snel verbruikt. Ik hoop maar, dat ik hierna niet nog een blessure op loop. Het is voor de gezondheid, belangrijk te blijven bewegen. Vooral in deze hectische tijden, is het een goede uitlaatklep.

Algemeen voor alle zorgverzekeraars, een lagere "Eigen risico". Mensen die ernstig ziek zijn geweest. Worden vaak weer gestraft, doordat zij hun "Eigen risico" snel opsouperen door het gebruik van medicijnen. Soms dienen zij de rest van hun leven, de medicijnen te gebruiken. Dat vind ik voor die mensen onrechtvaardig. En het kan je en iedereen overkomen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

over het algemeen ben ik tevreden

ik zou denken dat de papierwinkel van declaraties van zorgverleners en de verantwoording naar mij toe wel wat minder/efficiënter kan

Pluspunten

Overzichtelijkheid en de verstrekte informatie

Ik zou het niet weten

Pluspunten

uitstraling, afhandeling facturen, mogelijkheden

hoogte van de zorgpremie moet echt omlaag!!

Pluspunten

Snelle afhandeling en vergoeding ingediende nota's. Bij telefonisch contact, duidelijke antwoorden.

Ik heb geen klachten.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Alle digitale afhandelingen.

Meer vergoedingen voor diabetes patienten.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

CZ is een bekende en stabiele zorgverzekeraar met een goed imago. CZ is niet te groot om ontoegankelijk te zijn en niet zo klein dat het in dze tijd makkelijk failliet kan gaan. Dat heb ik liever dan nieuwe verzekeraars die agressief concureren met andere zorgverzekeraars. Ik zit al mijn hele leven bij CZ en ik vind dit prettig omdat je niet moet spelen (speculeren) met je gezondheid of je zorgverzekering. Ik wil weten waar ik aan toe ben. Het gaat immers om je gezondheid. CZ is makkelijk bereikbaar. In mijn stad is ook een kantoor waar je naar toe kan.

Ik heb regelmatig moeite met de lange duur van de verwerking van de kosten voor de aan mij gegeven zorg. Dit resulteert in één groot bedrag op momenten dat ik het niet meer verwacht. Wat ik zelf moet betalen is niet altijd helemaal duidelijk, ook al zoek ik het van tevoren op en vraag ik het aan de zorgverlener. Het blijft een schatting en afwachten. Als je in één keer je eigen bijdrage moet betalen, zo'n twee en een halve maand na de zorg te hebben ontvangen, dan gaat dat niet in de koude kleren zitten. Kortom: meer duidelijkheid en snellere verwerking van de administratie zou erg fijn zijn. (Al begrijp ik dat jullie heus wel je best doen en ook last hebben van bezuinigingen.)

Pluspunten

- goede reacties op vragen - snelheid

geen bijzondere wensen

Pluspunten

Nota's indienen gaat snel en makkelijk. Over het algemeen zijn de vergoedingen naar verhouding en naar tevredenheid.

Uiteraard kan de premie altijd omlaag. De vergoeding voor brillen en lenzen mogen wel wat verhoogd worden. Als je een goede bril wil ben je meer geld kwijt in een keer, maar doe je er langer mee.

Pluspunten

Bij ziekenhuis opname in het buitenland, gebeld en zeer goed geholpen

Pluspunten

Snelle digitale verwerking declaraties.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Service en klantvriendelijkheid.

Premie kan vlg mij écht wel lager als er zoveel winst wordt gemaakt! Vooral de chronisch zieken hebben hogere kosten, niemand heeft gevraagd om ziek te worden en worden dan ook"gestraft" door elke maand een hogere premie te moeten betalen dan een "gezond" iemand. Uiteindelijk hoeven `rokers`, `alcoholisten` of mensen met een (andere) ongezonde levensstijl ook geen hogere premie te betalen...

Ringbaan West 236

5038 KE Tilburg