Pluspunten

bv het premiebedrag naar beneden

Pluspunten

Kan dit niet beoordelen. Geen contact gehad het laatste halfjaar

kan dit niet beoordelen Geen contact gehad het laatste halfjaar

Pluspunten

Digitaal declareren. Snelle betalingen.

Tussentijdse adviezen m.b.t. aanvullende verzekering: wat heb ik nodig, wat niet en moet ik mijn niveau herzien.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

De premie en de eigen bijdrage is te hoog.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Ben al jaren bij CZ Je moet helaas zelf heel goed op de hoogte zijn en dan kom je er meestal wel uit bij CZ. Helaas kan ik niet zeggen wat ik goed vind aan CZ. Kan deze vraag moeilijk beantwoorden.

Er kunnen veel dingen beter. a. Personeel is niet allemaal voldoende op de hoogte over wat wel en wat niet vergoed word. Uit ervaring heb ik zelf al diverse keren moeten vragen ga nu eens even aan je collega vragen omdat persoon fout zat met informatie. Dit brengt onnodige verwarring en irritatie. b. Kijk voor chronische mensen naar eerdere aanvragen en stuur geen standaard brieven, waarop je weer in bezwaar moet gaan. Dit is door de ziekte pijn vermoeidheid vaak niet meer op te brengen. Je leeft in een vechtstrijd en wacht soms lang op reactie. Voor mensen die al jaren verzekerd zijn bij CZ daar zijn de noodzaken wel bekend neem ik aan. c. Excellent pakket is in prijs steeds verhoogd en voldoet niet aan de norm van andere dure verzekeringen. bv. onbeperkte fysiotherapie is teruggebracht naar 2000 euro was eerst onbeperkt. liggeld kosten vergoeding was eerst 30 dagen 100 euro per ligdag nu is het nog 5 dagen 50 euro. In sommige ziekenhuizen kom je als je regelmatig in het ziekenhuis ligt niet uit met deze kosten telefoon en tv is erg duur. Parkeerkosten extra nachtkleding wat je mee moet nemen omdat je maar een enkele keer bezoek krijgt omdat de afstand te ver is enz. D. aanvraag voor een noodzakelijke medische behandeling en je word opgeroepen en diverse specialisten onderbouwen de noodzaak, dat het dan als nog word afgewezen en de patiënt met veel pijn en verdriet achter blijft. Ik begrijp dat niet alles kan maar dat CZ zoveel geld overheeft denk hier dan eens aan.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Is er niks te vertellen, dan is er ook niks te vertellen.

Het stoort mj ontzettend, dat je ieder jaar weer hoort, voor hoeveel geld er gefroudeerd is. Vooral bij ziekenhuizen. Een mooie uitspraak van de minister een paar jaar geleden. Er is maar voor drieeneenhalf miljard gefroudeerd dit jaar. Dat is minder dan vorig jaar. En daarna hoor je nooit iets meer. Is at geld terug gegaald? Zitten de fraudeurs achter de tralies? Werken deze mensen noch steeds op dezelfde plaats of zijn ze zelfs gepromoveerd? Vragen waar wij nooit antwoord op krijgen. Daar zouden jullie wat meer aan kunnen doen.

Pluspunten

De klantenservice, je krijgt snel en duidelijk antwoord wanneer je een vraag hebt. En declaraties worden snel verwerkt.

Bij mijn weten nu niets.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Afhandeling van nota's. verstrekken van diverse informatie.

Uit CZ beter controleren welke fakturen van diverse specialisten en tandartsen binnenkomen of deze ook werkelijk bij de klant van cz bekend zijn.

Pluspunten

Ik heb geen klachten

zo als het nu gaat is het prima

2 sterren: slechter dan verwacht

Dat er rekening gehouden wordt wanneer een klant zijn salaris overgemaakt krijgt. Jullie vragen om in het midden van de maand te betalen, terwijl iedereen aan het eind v.d. mnd. zijn salaris ontvangt. Vooral in deze moeilijke tijd heeft niet iedereen midden in de mnd. nog voldoende op zijn/haar rekening.

Pluspunten

Afhandeling nota's Vragen afhandeling,terugbelafspraken.

Communicatie, als er onverhoopt iets met het betalen van een nota niet goed gegaan is. Direct een aanmaning sturen komt niet prettig over.Dit kan persoonlijker.

Pluspunten

digitaal declareren van meerdere nota's tegelijk

ruimere mogelijkheden voor vergoeding pedicure

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

De telefonische informatie en de souplesse bij betalingen ( bijv. eigen risico)

de informatie over de kosten. bijv. een afrekening van de apotheek met alleen maar de datum erop en niet wat je er gehaald hebt. En bij een bezoek aan mijn neuroloog van 1 x per jaar zie ik een fors bedrag op de specificatie en van mijn bezoeken aan het Oogziekenhuis krijg ik nooit een rekening te zien.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

ruime vergoeding

indienen van nota's via internet goedkoper ruimere vergoeding voor fysiotherapie

Pluspunten

De antwoorden die worden gesteld.

Nota's van medicijnen zouden sneller mogen komen. Tevens zouden die m.i. alleen per mail verzonden moeten worden.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

sneller afhandelen van decleratie van nota's

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Het is niet moeilijk contact te krijgen en informatie in te winnen. Het pakket vindt ik voldoende, meer zit er op dit moment toch niet in.

Inzicht in tarieven en vergoedingen voor b.v. (gedeeltelijke) tandprothesen, frames etc. Ook snap ik niet waarom ziektekostenverzekeraars (grote) winsten moeten behalen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Geen klachten

Zal het niet weten

Pluspunten

De afhandeling van rekeningen.De keuze om een second opion aan te vragen.

Overzichtelijke nota`s versturen kan meestal niet zien waarvoor ik betaal.Telefonisch contact is dan altijd nodig om uitleg over de rekenind te krijgen.

Pluspunten

Heb geen problemen momenteel met het voldoen van rekeningen en ook het feit dta je de eigen bijdrage in 10 keer kunt voldoen is een plus

Pluspunten

snelheid van uitbetaling facturen, duidelijkheid inzake vergoedingen, betrouwbare website, eenduidige informatie.

regelmatiger pasje verstrekken met bijvoorbeeld vervaldatum erop. Ik kan me voorstellen dat er misbruik van kan worden gemaakt. Niet elk ziekenhuis heeft namelijk pasfoto op het ponsplaatje.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Service en afhandelen van nota's. Regelmatig mails over nieuwe items.

Het pakket nog meer toespitsen op de persoon en de premie gelijk laten. Bv. meer fysio en iets ander, wat niet nodig is, laten vallen.

Pluspunten

nota afhandeling is prima, gespreid betalen van eigen risico is top.

de premie kan lager

Ringbaan West 236