Pluspunten

De directe en snelle communicatie, het overzicht van de rekeningen en de manier van inloggen via digiD.

Volgens mij zou er in de prijs nog iets gedaan kunnen worden.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Rekeningen declareren via een app, praktisch en snel.

Het feit dat ik niet elke apotheek kan nemen voor mijn medicijnen. Niet alle apotheken zijn aangesloten bij CZ en dat zorgt voor extra veel kosten aan mijn zijde. Het is geen goede ontwikkeling dat een verzekeringsmaatschappij gaat bepalen waar ik mijn medicijnen moet kopen.

Pluspunten

ik heb maar enkele keren hun iets gevraagd maar werd prima te woord gestaan en ook snel

geen slechte ervaringen

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Alle online zaken lopen soepel. Verder maak ik gelukkig nauwelijks gebruik van de zorg.

Ik wil berichten direct in mijn e-mailbox hebben en niet een e-mail krijgen dat er een bericht voor me klaar staat op de website.

Pluspunten

Snelle afhandeling van facturen. Overzichtelijke site

Pluspunten

Digitaal je zaken afhandelen

Vergoeding inzake lenzen/bril vind ik voor verbe****** vatbaar. Bij mijn polis heb ik recht op €100 per twee jaar. Dus stel ik heb in 2013 €100 geclaimd dan heb ik 2014 geen recht meer op vergoeding. Dat bevordert het overstappen na afloop van het eerste jaar naar een andere zorgverzekeraar, aangezien ik dan wel weer recht heb op vergoeding op lenzen/bril en hiermee dus eigenlijk al €100 bespaar t.o.v. verzekerd zijn bij cz direct (los van de verzekeringspremie).

Pluspunten

Snelle reacties, uitbetalingen

Ga zo door

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Snelle afhandeling van declaraties

Vergoedingen

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Handig dat alles digitaal gaat.

Ieder keer dat je moet inloggen dat je dan een ingewikkeld wachtwoord moet ingeven. Wellicht dat ik dit wachtwoord kan aanpassen, maar dat is me dan niet duidelijk

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Snel handelen, gemakkelijk indienen van declaraties.

Duidelijk uitleg voor jongeren die van 17 naar 18 jaar gaan. het overstappen van ouders hun verzekering (CZ) naar CZ direct. Ik heb namelijk het volgende mee gemaakt: Aan het eind van mijn 17e kwamen we erachter dat we in de 2 kalender jaren nog niet mijn 200 euro opgenomen hadden voor mijn contactlenzen. Dus de keuze van een bril erbij was snel gemaakt. aan het eind van het jaar 2012 had ik mijn bril bestelt en de 200 euro gekregen. nu werd ik op 5 januari 2014 18. Ik moest nu zelf gaan betalen voor een verzekering. Thuis waren we tevreden met CZ dus ik dacht: 'ik stap over het czDirect' en had gebeld voor informatie. ik kon een iets uitgebreider pakket nemen waarbij ik weer verzekerd was voor contact lenzen (200 euro). Nu had ik in februari nieuwe lenzen gehaald (40 euro) en wilde het geld declareren. Maar ik kreeg het geld niet! Blijkbaar was ik overgestapt maar nam ik mijn oude gegevens mee en had ik die 200 euro al gebruik.. Dus eigenlijk heb ik dat uitgebreide pakket voor niks aangeschaft en zou ik dus dubbel moeten betalen (het extra geld voor het uitgebreide pakket en dus voor die lenzen). Na veel bellen en overleg wel gekregen uiteindelijk. Maar wat een moeite! dat had wel even vertelt mogen worden. Dat was iets minder. Voor de rest een top verzekering.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

De website en de app vind ik makkelijk. Prettig dat jullie er zijn wanneer ik het nodig heb en verder krijg ik nooit onnodige post of reclame.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Makkelijk dat alles via internet kan

Gewoon inloggen met een eigen gekozen inlog/wachtwoord. Zo vervelend dat je steeds je digid moet gebruiken of je relatienr. op moet zoeken. Als je je digid niet vaak genoeg gebruikt moet je weer een nieuwe aanvragen.

Pluspunten

Ik vind het fijn dat ik alles direct op kan zoeken gewoon thuis achter mijn laptop zonder in de wacht gezet te worden zoals dat bij telefonisch contact vaak gaat. Dus ook niet van die irritante keuzemenu's. Ook vind ik het prettig dat ik mijn zorgverbruik kan zien zodat ik helemaal op de hoogte blijf en niet achteraf voor verrassingen kom te staan.

Jammer is dat als je wilt opzoeken of bepaalde behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen, het vrij lastig te achterhalen is bij bepaalde aandoeningen. Door codes of verwijzingen of andere addertjes onder gras.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

De accept emails vind ik goed. In mijn cz is alles erg duidelijk en overzichtelijk wat ik op prijs stel.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

snelle, correcte en duidelijke afhandeling van declaraties

complexiteit overzicht van wel/niet/gedeeltelijke vergoedingen van verzekeringsovereenkomst

Pluspunten

alles staat overzichtelijk op de site, van gegevens tot je verbruik eigen risico

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Ik heb er nog geen gebruik van gemaakt dus kan niet goed oordelen

Pluspunten

Alles digitaal te regelen is. Je met een app heel makkelijk je rekeningen kan declareren. Er geen onnodige papier wordt verspilt aan brieven, maar gewoon per e-mail wordt verstuurd en dit ook in mijn account wordt bijgehouden. Ook voor de jongvolwassenen anticonceptie wordt vergoed. Er wordt gedacht aan de jongvolwassenen dat die vaak op reis/vakantie gaan naar exotische bestemmingen.

Geen verbeterpunten.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

De internet portal. Het inzicht in hoeveel je gebruikt hebt, hoeveel over is, etc.

De basis informatie. Wat valt nu waar onder? Wat valt er nu onder het eigen risico? Welke andere varianten van verzekeringen zijn er en hoeveel kost dat extra. De manier waarop vergoedingen zijn beschreven is in de eenvoudige versie vaak te eenvoudig, waardoor het leidt tot verwarring en je de additionele uitleg moet lezen om te begrijpen wat er echt staat. Je kan daaruit uiteraard ook concluderen dat het vergoedingenstelsel an sich te gecompliceerd is.

Pluspunten

It is very easy to do things online Whenever I do call, the customer services people are helpful Value for money

Clearer explanation on benefits English option on the website

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

*Makkelijke onine overzichten *updates in mailbox

*Betere uitleg over en toegankelijkheid tot uitleg over 'eigen risico'. *Sneller mogelijk overzicht via 'mijn CZ' over afgenomen pakket en aanvullende diensten.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Heb gelukkig nog weinig met jullie te doen gehad ik kan dus geen goed oordeel geven

Pluspunten

geen mening

geen mening

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Klantvriendelijkheid, begrip en behulpzaam.

Pluspunten

Snelle afhandeling van claims

Je mag 100 euro per 2 jaar aan brillen en lenzen uitgeven. Dit is erg onoverzichtelijk. Ik heb geen idee hoeveel ik nog te besteden heb.

Ringbaan West 236

5038 KE Tilburg

Over CZdirect

CZdirect, de voordelige online zorgverzekering van CZ. Bij CZdirect bent u verzekerd van een scherpe prijs en een goede service.