Réponse du propriétaire de l'entreprise
Hoi Raf, wat jammer om deze review te moeten ontvangen.
De order is geplaatst op 13-1 waar bij het afronden van de bestelling de volgende opmerking is plaatst: “leveren in week van 30/01/2023. Er is niemand ter plekke voor deze data.” De levering heeft dus geheel - naar eigen wens - plaats gevonden in deze week, op 31/1 om precies te zijn.
Op 13-2 einde dag krijgen wij de eerste melding dat de bestelling destijds onvolledig is geleverd. Deze mail bevat een bijlage van een factuur met een datum van 6-2 waarbij deze manco elders aangekocht is. Hierop hebben we 14-2 direct gereageerd met de vraag of deze melding eerder is gemaakt, zodat we dit destijds direct hebben kunnen oplossen. Reactie op deze vraag bleef helaas uit. Uiteraard hebben wij meteen actie ondernomen na de eerste melding op 13-2 en direct contact opgenomen met onze leverancier. Zowel onze leverancier als wij zelf hebben geconstateerd dat we niet eerder een manco melding hebben ontvangen.
Conform de CMR-voorwaarde (kopie bij aflevering) is de koper verplicht om zendingen binnen 24 uur te controleren en eventuele gebreken te melden. Gezien de manco melding destijds dus is uitgebleven hebben wij niet de kans gekregen om dit voor je na te kijken en natuurlijk op te lossen. In plaats daarvan heb je gekozen om de ontbrekende artikelen op 6-2 elders te halen en ons op 13-2 een mail te sturen met de vraag of we een voorstel willen doen omtrent deze gemaakte kosten.
De mancomelding richting leverancier is wettelijk niet meer te maken, gezien het onmogelijk is om na al deze tijd nog na te gaan of deze buizen daadwerkelijk niet geleverd zijn of misschien (gezien de afwezigheid zoals aangegeven bij bestellen) zelfs door een derde is meegenomen. We vertrouwen erop dat je begrijpt dat wij zonder enig onderzoek of bewijs niet zomaar een credit kunnen maken.
Los van deze - naar onze mening - correcte afhandeling begrijpen wij dat het vervelend is om het artikel elders te hebben moeten halen. Desalniettemin blijven wij bij ons standpunt en hopen wij je natuurlijk nogmaals te mogen ontvangen bij Leidingshop.
Met vriendelijke groet,
Team Leidingshop