Fijne en lichte foundation
Ik heb tot nu alleen nog de foundation samples gebruikt maar ik bestel deze week een full size.
Ik ben 54 jaar en heb een droge gevoelige rosacea huid en ik worstel al jaren met het vinden van een goede foundation (zonder SPF, zonder parfum & irriterende ingredienten, de juiste kleur en de juiste dekking). Ik heb zo'n beetje alle merken geprobeerd van Catrice tot Chanel.
Top dat je een sample kunt bestellen en er voldoende in zit om een dag of 4 te testen (per kleur). Deze foundation is net niet licht genoeg qua kleur voor de winter (dan mix ik er een drupje witte foundationmixer van NYX doorheen) maar voor de zomer is 'ie prima. De overige kleuren van de sample kaart gebruik ik nu trouwens als liquid bronzer.
De foundation is vrij vloeibaar maar geeft toch een goede dekking, ik blijf mijn sproetjes zien maar het neemt de roodheid weg en als ik iets meer dekking wil breng ik nog een dun laagje aan. Ik breng daarna wat bronzer en creme blush aan (Elles Nijkamp geeft goede tips --> https://www.dr-jetskeultee-skincare.nl/product-advies/masterclass-make-up-met-elles-nijkamp-deel-2-over-shapen-en-dingen-die-je-ouder-maken/ ) en tot slot een dun laagje transparante poeder.
Mijn huid reageert goed op de foundation, je merkt dat er verzorgende ingredienten in zitten. Verder blijft het goed zitten gedurende de dag én het overleeft warm weer, fijn! Genoeg redenen om een full size te bestellen dus.
Qua kleur: de 010 is geschikt tijdens de zomer voor een NC10/12 (en heeft een warm/neutrale ondertoon).