was een hele leerzame en gezellige dag

Manier van lesgeven was heel duidelijk, de lotus in de middag was ook erg goed, ze oefende niet met de standaard klachten maar met klachten die niet vaak voorkomen en dat was heel erg leerzaam.

• Pluspunten vond alles eigenlijk positief deze dag
  • Minpunten geen minpunten

Duidelijk en deskundig

Herhalingscursus waar je iets aan hebt, duidelijke en compacte herhaling van de stof. Deskundige trainer met aandacht voor je vragen. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk

Leuke goede instructeur die het met een andere inval brengt.

Top. Brandbestrijding praktijk iets beperkt.

• Pluspunten xxx
  • Minpunten xxx

Fijne leerzame training

Henk heeft op een hele fijne manier de training gegeven. Erg leerzaam.

• Pluspunten op een fijne manier uitleg gekregen
  • Minpunten niet

Was weer een leerzaam.

Was weer een goede les, weer veel opgehaald.

• Pluspunten 2 popen om te oefen
  • Minpunten tijd ging te snel :-)

Goede en fijne uitleg

fijne balans tussen theorie en praktijk

• Pluspunten speelse nadekende manier lesgeven
  • Minpunten harde vloer in de ruimte

Cursus locatie zonder brandblusser en nooduitgangmarkering

Nadat ik reeds 2 keer had gemeld dat brandblusser voor de laatste keer in 2012 was gekeurd op de training locatie is de brandblusser aldaar verwijderd. Ook zijn er geen markeringen waar de nooduitgang is. Toch wel merkwaardig dat BHV Nederland op dit soort locaties trainingen blijft verzorgen en niet in wilt staan voor de veiligheid van zijn eigen cursisten. De cursus zoals verzorgd door de trainers was wel goed. Tip: ook 's middags koffie/thee beschikbaar stellen.

• Pluspunten Trainers
  • Minpunten Locatie

Unprofessional

As a reference, I have participated in First Aid trainings and evacuation trainings before. I do have to say in comparison to my previous trainings this one left a lot of information OPEN. Overall the atmosphere seemed to be unprofessional.

• Pluspunten Interaction with participants
  • Minpunten lack of knowledge shared

Docenten zijn super echter locatie is onder de maat

Docenten krijgen allebei 5 sterren plus. Voor een bhv cursus is de locatie ongeschikt. Geen koffie in de middag. Lunch zou fijn zijn om deze niet in de cursusruimte te nuttigen. Geen bewijzering van vluchtwegen geen blusmiddelen aanwezig Feedback vorig jaar goed opgepakt:-( Vorig jaar de melding gedaan dat de brandplussers jaren over de keuringsdatum waren. Deze blussers waren inmiddels verwijderd en niet vervangen.

• Pluspunten Kennis docenten
  • Minpunten Verzorging locatie

Leerzaam en nuttig

Ik vond deze vorm: luisteren naar uitleg met voorbeelden en meedenken over oplossingen veel leerzamer dan allerlei quizjes en powerpoint-presentaties.

• Pluspunten Goede cursusleider Duidelijke uitleg Goede Lotus Prima locatie
  • Minpunten Geen

Lot of understandable information.

Understandable, positive, exiting trening

• Pluspunten positive
  • Minpunten no

Nuttig dat BHV elk jaar herhaald wordt.

Toch worden er bij elke herhaling ook weer andere onderwerpen behandeld.

• Pluspunten Steeds weer andere items.
  • Minpunten Koffie was al voor 12uur op en werd 's middags niet meer geserveerd.

Compacte herhaling van alles wat je weten moet

In een intensieve dag werden we bijgepraat over de laatste regelgeving en de basiskennis voor een BHVer.

• Pluspunten veel informatie en ook actuele updates
  • Minpunten erg inspannende dag

Duidelijke aanpak, geen onnodige theorie

De aanpak van Rob en Cobi werkt, situaties die je kan tegenkomen worden behandeld. Zeker de ziektebeelden die door de LOTUS worden uitgebeeld helpen goed bij het bewustwordingsproces: wanneer ga ik handelen. Daarnaast is er ook non-stop interactie tussen instructeurs en de groep, wat enorm bijdraagt (ipv alleen informatie zenden).

• Pluspunten Praktische aanpak, steeds de vertaling naar de praktijk.
  • Minpunten Misschien een flesje water oid toevoegen gedurende de dag.

Erg leerzaam en top instructeur

Bedankt Rob, voor een helder en informatieve BHV-training. Door de afwisseling tussen praktijk, theorie en de pauze's op de juiste momenten, kon ik alles goed volgen en onthouden! Ik ging er in eerste instantie gedwongen naartoe, maar ben zeker blij dat ik hier heb aan mogen deelnemen. Erg leerzaam en top instructeur.

• Pluspunten Duidelijk instructeur, goede afwisseling, praktijk en theorie.
  • Minpunten Geen.

was een leerzame gezellige 2 dagen

Veel geleerd, was een gezellige docent die duidelijk uitleg gaf. Aan de ene kant hoop je het niet te veel nodig te hebben, maar ben blij dat ik het gehaald heb.

• Pluspunten je leert veel in weinig tijd
  • Minpunten iets meer praktijk zou handig zijn.

Goeie training, goeie cursusleider en lekker interactief

Prima dag gehad. De belangrijke onderdelen zijn behandeld en geoefend. Mooie interactieve dag!

• Pluspunten Interactief
  • Minpunten -

Goede cursus

Leerrijk, leuke groep en goede instructeurs.

• Pluspunten Goede instructeurs
  • Minpunten Smiddags geen koffie of thee meer en geen mogelijkheid tot extra (aankoop) drinken

Fijne cursus, enthousiaste trainer, up to date info. Wel weinig brandjes geblust.

Goed: - Hele enthousiaste trainer (Dennis) die elke vraag wil beantwoorden en heel veel vertelt en uitlegt. Super! - Veelzijdigheid van de cursus: kaartspel met vragen en antwoorden, lotus-slachtoffer met allerlei situaties, reanimeren, vragen over BHV, theorie over brand en procedures, communicatie-opdracht, deur-procedure en brand blussen buiten. - up to date info: Dennis heeft meerdere dingen uitgelegd die sinds 2016 vernieuwd zijn, waardoor minder of andere stappen doorlopen moeten worden. Fijn dat we vernieuwde info krijgen. Minder goed: - Het praktisch brand blussen Prettig dat we buiten op de parkeerplaats kunnen oefenen met een CO2 blusser en hier goede info over krijgen. Jammer dat maar 1 persoon van de groep met een schuimblusser kan blussen 'want daarna zit de bak vol met schuim'. Ik snap het praktisch wel, maar jammer dat niet iedereen nu kon oefenen. Ook niet met een brandhaspel geoefend, terwijl we daar wel het praktisch nut van hebben besproken.

• Pluspunten - Enthousiaste trainer - Veelzijdige dag - up to date info
  • Minpunten - praktisch brand blussen

Zeer nuttig en leerzaam in een prettige omgeving

Leren over een belangrijk onderwerp in een ontspannen setting. Veel praktische tips en mogelijkheden zelf te oefenen om een veilige werksituatie te creeren en behouden en waar nodig assistentie te verlenen als zich een situatie voor doet.

• Pluspunten duidelijke inhoud oefenen in de praktijk

Het was een leerzame dag

Het was een leerzame cursus waar veel punten goed aan bod zijn gekomen. Het tempo vond ik soms wel wat laag en de pauze wat lang.

• Pluspunten goede instructies en fijn om met een Lotus te werken.
  • Minpunten Ik vond het tempo soms wat laag en de pauze erg lang.

Ik had nu voor het eerst in 8 jaar de heledag dezelfde leraar, dat is echt helemaal top.

Erg goede en efficiënte training

Efficiënt en zoveel duidelijker dan ik in eerdere trainingen heb opgedaan. less is more. Niet meer zoveel ingewikkelde zaken, het kan zoveel makkelijker Hele fijne docent

• Pluspunten Goed tempo, waardoor het niet langdradig wordt
  • Minpunten geen

Zeer actieve, produktieve dag waarin alle facetten zijn behandeld

Al vele jaren volg ik de BHV herhalingen, maar het niveau lag heel hoog deze keer. Geen brandfilmpjes of buiten brandje blussen, maar actief met elkaar in discussie wat leidde tot een zeer positieve dag waarin alle facetten weer zijn herhaald en toch weer veel geleerd. In de ochtend brand en reanimatie, in de middag actief met de LOTUS in de weer. SUPER!!

• Pluspunten Hele dag
  • Minpunten Geen

Een prima dag veiligheid verzekeren

De lesdag was prima opgezet, duidelijk overzicht en nuttige handelingen. (plus en minpunten apart benoemd in formulier) +/- Kort benoemen hoe een verband leggen gaat, een moment om te oefenen had ik prettig gevonden. Helaas geen tijd voor in het schema +/- Bij het nabespreken van een LOTUS scene werd de volgende scene meteen doorgezet, hierbij verstoorde de nieuwe situatie het leermoment/nabespreking van de net behandelde casus. Ik begrijp dat deze situaties natuurlijk nooit handig uitkomen, maar gezien het hier gaat om handelingsplannen ten tijde van zo'n ongeval is de verstoring van de uitleg wellicht misplaatst. Gelukkig is er gespreksmogelijkheid op de praktijk dag om de bovenstaande onenigheden glad te strijken.

• Pluspunten + Duidelijke instructie met betrekking tot reanimatie + Goede uitleg en discussie mbt blusmethodes
  • Minpunten - De E-learning theorie staat mbt de EHBO als ook de reanimatie (van kinderen) niet gelijk aan de praktijk uitleg. Waar de theorie veelal adviseert om 112 te bellen, blijkt in de praktijk dat een huisarts bezoek prima volstaat (aldus instructeur en (oudere, niet zo snel onder de indruk zijnde) cursisten met vele jaren BHV ervaring. Hoeveelheid compressies en beademing varieert in de theorie per leeftijdscategorie, praktijk wordt 1 systeem verteld. - Theorie uitleg, gevolgd door video voorbeelden staan haaks op elkaar bij het blussen: benadering van de brand vanaf 5 meter, begint op 2. Benader met de wind mee, volle tegenwind. Controleer na het blussen of alles echt uit is, blusser draait om en loopt weg.

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!