Superleerzaam en heel interactief!

Ik vond het het een leerzame dag met veel interactieve dingen ertussen. De dag ging snel voorbij. De toevoeging van de Lotus was ook erg leuk en maakt het nog leerzamer.

• Pluspunten interactief
  • Minpunten te kort

Zeer fijn maar wel uitgeput

Super les gehad van Wim erg leerzaam en zeer duidelijk!!

• Pluspunten Duidelijkheid en samenwerking
  • Minpunten De dame die ook aanwezig was voor de EHBO erg druk van energie en te snel door de stof. Wel ook heel lief en leerzaam.

Positief herhaling

Les was goed te volgen.

• Pluspunten Praktijk oefeningen.
  • Minpunten Geen vruchtensap in de namiddag. Locatie was lastig te vinden. Velen hielde zich niet aan de mondkapjes plicht.

Zeer goede uitleg en duidelijk.

Instructeur gaf een goede uitleg en was duidelijk. Lotus was ook goed en vriendelijk.

Ontzettend leerzaam!

Ik heb de combinatie van e-learning met een dag praktijkonderwijs als bijzonder leerzaam ervaren. De cursusleiders zijn erg ervaren en kunnen uit eigen ervaringen putten, waardoor de theorie nog meer gaat leven. De rollenspelen helpen je om situaties snel te herkennen en in een veilige omgeving te oefenen met het verbeteren van je kennis en vaardigheden om zo je taken als BHV-er nog professioneler te kunnen uitvoeren.

• Pluspunten Leerzaam, praktijkgericht, rollenspelen, lotus
  • Minpunten Geen

Het was laagdrempelig, praktisch en daarmee prima ervaring

Ik heb als zeer nuttige opleiding ervaren. Het werd goed uitgelegd, was goed verzorgd en was voor eenieder goed te volgen.

• Pluspunten laagdrempelig, praktisch
  • Minpunten tempo mag hoger

Prettige training.

Het was een prettige, zeer interactieve training. Heel fijn dat er getraind wordt met een Lotus-acteur.

Prima BHV herhaling

Ik volg nu al vijf jaar een BHV cursus bij BHV Nederland. Dat is altijd prima. De manier waarop de herhaling wordt gegeven is wel erg verschillend per instructeur. De ene keer wordt er wel een LOTUS gebruikt, dan weer niet. Ook gaat de ene instructeur meer in op persoonlijke ervaring. De andere keer wordt het boekje afgewerkt. Daardoor hoor je altijd wel weer iets van nieuwe informatie.

• Pluspunten goede opfrisser
  • Minpunten niet altijd een lotus

Goede training met duidelijke voorbeelden en situaties uit de praktijk.

Ik vond de video's en informatie in de e-learning een goede basis geven voor de training die daarop volgt. De video's bevatten voldoende informatie en zijn niet overdreven langdradig. De manier waarop het brandveiligheid en evacuatie deel van de fysieke training gegeven werd vond ik erg leuk en informatief tegelijk. Zo houd je de aandacht erbij. In de middag was het EHBO deel van de training, dit was duidelijk anders van aard en ook door een andere trainer. De voorbeelden die de persoon van LOTUS uitbeelden waren erg goed om situaties na te bootsen. Ook was er voldoende praktijk en tijd om nieuwe ontwikkelingen te bespreken.

• Pluspunten Leuke afwisseling tussen theorie en praktijk(voorbeelden)
  • Minpunten EHBO gedeelte lichtelijk rommelig door tussenkomst van voorbeelden door LOTUS-persoon (Ineke?) en manier van werken van Jack. Al gaf dat wel weer een interessante draai aan de training en werden daardoor veel praktijkvoorbeelden behandeld.

Leerzaam

Doordat we zelf moesten doen ben je meer met de stof bezig en sl je meer op

• Pluspunten duidelijke instructeur

Duidelijke en leerzame 2 dagen

De twee dagen BHV waren goed en duidelijk, op allebei de dagen. De instructeurs waren enthousiaste kenners die alles goed en duidelijk weten over te brengen.

• Pluspunten Duidelijk, rustig en informatief
  • Minpunten niet

Lange dag maar wel leerzaam

Lange dag maar wel leerzaam

• Pluspunten Goed uitgelegd
  • Minpunten Niet

De training werd op een luchtige manier gegeven, waardoor de dag zeer snel voorbij ging.

De meeste stof die we behandeld hebben wist ik nog van een eerdere EHBO training op mijn hogeschool een aantal jaar geleden. De training werd op een zeer prettige manier gepresenteerd. Door realistisch te denken en niet alle stof vanuit het boek op te drammen werd de dag minder zwaar dan verwacht.

• Pluspunten Luchtig
  • Minpunten mocht eventueel op sommige punten iets korter.

Leerzaam.

Er was een goede interactie tussen de cursten en de cursistleiders. Door in groepen te werken werdt een ieder betrokken en kon zijn of haar mening zeggen. De cursistleider gaven goede aandacht en adviezen hoe je het best met de situatie kan omgaan. we waren er allemaal om wat te leren. Het enige minpunt vond ik, dat het jammer was dat je de stabiele zijliging en op het slachtoffer op de rugomkeren op een lichte, slappe pop moest doen. Bij de vorige cursussen moest je bij een mens doen, dan merk je hoe zwaar dat is. Het was een leerzame dag.

• Pluspunten Goede interactie tussen cursisten en cursistleiders
  • Minpunten Dat de stabiele zijliging en op de rug draaien op een slappe lichte pop gedaan werdt en niet met een persoon. Realistischer

Persoonlijke aandacht gekoppeld aan veel kennis en ervaring

Het was leerzaam en aangenaam vanwege de verschillende werkvormen, het persoonlijke contact en het tempo in de dag en het lesprogramma

• Pluspunten Kennis, persoonlijke aandacht

Zeer positieve ervaring.

De instructeur was erg duidelijk en doelgericht. Ik heb eerder een BHV herhaalcursus gehad waar we de eerste 4 uur alleen gezamenlijk door een presentatie en lesboek heen gaan. Hierdoor ben je na de eerste 2 uur de focus kwijt. In de les van Twan was dit niet het geval. We gingen dynamisch door de materie heen met veel betrokkenheid en discussie van de groep. Ook werd er van te voren gevraagd of er topics zijn die we in het bijzonder willen behandelen. Dit is enorm positief voor een herhaalcursus. Door een lesboek heen bladeren kun je het hele jaar door. Maar nu is het moment om ervaringen te delen en de kans te grijpen om specifieke vragen te stellen aan de instructeur. Herhaalcursus voor herhaling vatbaar.

• Pluspunten +locatie +instructeur enthousiast +koffie +communicatie +lotus

Een geweldig BHV herhaling afgestemd op de deelnemend groep.

Een geweldige BHV herhaling afgestemd op de deelnemende groep. Met veel praktijk casussen en voorbeelden. Instructeur neemt groep echt mee in het verhaal en deelt ook zijn verhaal, waardoor alles duidelijk en interactief wordt. Er is veel ruimte voor vragen welke ook direct met praktijk voorbeelden wordt opgepakt. Het lotus slachtoffer maakt dat je echt in het scenario meegenomen wordt en je aangezet wordt tot nadenken en handelen, welke ook achteraf goed na besproken worden. Er is ook oog voor de trauma nazorg, waar en hoe moet je hierin handelen niet alleen voor jezelf maar mogelijk ook voor anderen.

• Pluspunten Actieve herhalingscursus
  • Minpunten Toevoeging van kleine e-learning om soms wat verder weg gezakte onderdelen op te halen.

goed verlopen update met een zeer enthousiaste cursus leider

goed verzorgde herhaling BHV cursus.

• Pluspunten helder en duidelijk
  • Minpunten geen

Geen gezeur, goed geregeld. Leuke instructeur.

• Pluspunten Concreet

Leerzaam en goede sfeer

Eind januari de BHV basis cursus gevolgd. Was zeer leerzaam en gezellig. Valt of staat natuurlijk ook met de groep maar zeker ook met de instructeurs. Voor brand/ontruimen en EHBO een andere trainer gehad en beide waren toegankelijk, gevat en hielden een mooi tempo aan.

• Pluspunten Lesstof, aanpak, afwisseling theorie en oefenen.
  • Minpunten Had graag meer willen oefenen op beide dagen.

Cursus was prima, maar ruimte niet geschikt

de herhalingscursus was goed, maar de ruimte La Place in Amsterdam was ongeschikt. Als er in de cursus brand in een complex behandeld wordt en we lopen de ruimte door waar de cursus gegeven is, dan is het een totaal onveilige plaats. Vraag is dan: waarom wordt de cursus daar gehouden. Daarnaast was er een lunch voor veganisten bestaande uit een bord sla met paprika en komkommer.... Sorry hoor, hoe creatief zijn we vandaag de dag?? Voor mij geen terugkomplaats!

• Pluspunten cursus goed
  • Minpunten ruimte ongeschikt

Heldere uitleg door professional

Erik is een kundig expert met veel ervaring. Zonder poespas de belangrijke dingen (gevaren) per aanwezige eruit gepakt. Hierbij kun je van elkaar leren.

• Pluspunten Helder, persoonlijk, praktisch
  • Minpunten Spoedverband nog een keer herhalen was fijn geweest.

Leuk

Het was een leuke middag met genoeg afwisseling.

• Pluspunten Mochten met elkaar oefenen
  • Minpunten Geen

Wonderful experience! Definitely recommended.

The instructor for my BHV course was Sharon, who did a very good job in explaining the basics of fire safety, evacuation and how to treat some common ailments. During the practical session, she gave good feedback on what we had done well and where we could improve. Overall, a great learning experience.

• Pros Practical aspects of the course
  • Cons Not much practice on evacuation during a fire.

Leerzame ervaring in een niet te grote klas.

Dit was mijn eerste BHV cursus. Althans 15 jaar geleden heb ik er ook 1 gedaan. Ik merkte dat er niet eens zoveel veranderd was in al die jaren. Veel aandacht voor ontruiming en reanimatie, wat denk ik ook wel de belangrijkste taken zijn voor een BHV-er. Natuurlijk een brandje blussen oefenen en bij de ehbo was er ook aandacht voor alle andere zaken. Door corona konden we geen verbandjes bij elkaar aanleggen, dus dat doen we volgend jaar weer. Ik vond het leuk om te doen.

• Pluspunten Kleine groep, veel aandacht ontruiming en reanimatie.
  • Minpunten Vond het persoonlijk wat overdreven om de hele dag een mondkapje te moeten dragen. Zelfs op je plek.

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!