Praktijktraining onvoldoende

Praktijk onvoldoende aangezien er niet met een brandslag, CO2 blusser wordt geoefend echter alleen met een poederblusser. Mis het werken met meerdere BHV-ers om samen een plan van aanpak te maken. Verder ontbrekend met reanimeren de diepgang van reanimeren. Geen HeimLich geoefend.

• Pluspunten maaltijd en theorie
  • Minpunten praktijk

Slecht georganiseerd

Dit is de 2e keer dat ik een herhaling doe bij BHV Nederland. Dit keer vond ik het echt onwijs slecht. De trainer was nogal in een gepikeerde bui naar mijn mening. Dit had waarschijnlijk te maken met de slechte organisatie op locatie. Dat alles slecht georganiseerd was is natuurlijk niet handig voor de trainer, maar ik merkte dat dit toch de hele dag iets met zijn humeur heeft gedaan. Supergoed dat meneer oplet op de 1,5 meter, maar de toon mag wel anders. Een deur die hele dag openstaat is ook begrijpelijk voor de ventilatie, maar er zitten 2 personen echt precies bij de open deur ik vind ook niet echt gezond. EHBO gedeelte andere docent goede uitleg verder ook geen opmerkingen.

• Pluspunten Inhoudelijk prima voor een herhaling.
  • Minpunten De stof ging bij het brand gedeelte wel een beetje door elkaar van de hak op de tak.

Waardevol en informatief

De EHBO ochtendsessie was buitengewoon hands-on en efficiënt. Wat ontbrak was een inleiding: waarom zijn wij hier, wie zijn de andere deelnemers. De middagsessie rond brandveiligheid begon wel daarmee en werd gevolgd door een informatieve vraag & antwoordsessie die werd afgesloten met praktijkoefeningen brandblussen. Daaraan toegevoegd: Wat opvalt in de filmpjes bij de onlinesessie is dat de figuranten vrijwel zonder uitzondering in ruitjes-/streepjesoverhemden zijn gekleed. Dit leidt nogal af.

• Pluspunten informatief
  • Minpunten structuur

Goede sessie met ervaren instructeur

Fijn om het gene wat in theorie geleerd is, in praktijk te oefenen. Goede leraar met veel praktijk ervaring. Er zat een goed tempo in de les. Voldoende tijd om vragen te stellen

• Pluspunten Leraar met ruime praktijkervaring.
  • Minpunten door corona is het behelpen met het praktijk gedeelte

Goede vorm van herhaling van kennis

Goede vorm van herhaling van kennis

Weinig vernieuwend

Waar de opleider BHV te weinig rekening hield met de Covid19 regelingen deed de opleider EHBO dit te veel. Hoewel dit moeilijk anders te realiseren valt, is het standaard blussen van een bakje met een blusdeken en/of deksel een beetje afgezaagd. De accommodatie was niet optimaal in de zin dat de koffie pas om 11:15 werd aangevuld en om 11:30 de lunch al bezorgd werd.

• Pluspunten geen
  • Minpunten lunch, covid regels.

leert er altijd van

alles was duidelijk tips zijn altijd welkom

• Minpunten locatie

Inhoudelijk sterke training met ervaren en enthousiaste trainer.

Verschillende onderdelen van BHV doorlopen. Door Twan's enthousiasme was het makkelijk om de aandacht erbij te houden en doordat hij vooral gebruik maakte van eigen verhalen i.c.m. filmpjes en minder theorie was het een enerverende en energieke dag.

• Pluspunten trainer, inhoud

Fijne ervaring

Leuke dag en toch weer veel geleerd

• Pluspunten Alles verliep prima
  • Minpunten Geen

Inhoudelijk sterk, didactisch niet

De inhoud van de cursus en het boek staat. Cursusleiders hebben veel kennis. Praktische voorbeelden zijn handig en prettig. Het examen stelt weinig voor. Op deze manier zullen er cursisten slagen door wie ik nooit gereanimeerd zou willen worden. Focus van Rolf op wat je als cursist nog niet weet, is ronduit niet goed. Je zag vanaf de eerste 5 minuten onzekerheid sluipen in veel cursisten omdat foute antwoorden werden afgebrand. Ik raad aan om Rolf een cursus didaktiek te laten volgen oid. Inhoudelijk is hij wel sterk. De locatie is makkelijk bereikbaar, lunch prima. Omgeving van het gebouw ligt vol met zwerfafval. Zou dit bij locatie kenbaar maken. 1,5m afstand werd bij EHBO deel niet aan gehouden. Jammer. Al met al geef ik de inhoud van de cursus een 8,5. Locatie een 6,5 en cursusleiders een 6 (5 en een 7).

• Pluspunten inhoudelijke kennis cursusleider
  • Minpunten didactiek cursusleider

Goede uitleg en fijne instructeur.

Goed coronaproof BHV training gehad. Duidelijke uitleg en fijne instructeur.

• Pluspunten Uitleg
  • Minpunten ?

Ondanks Coronabeperkingen toch zeer zinvol.

Trainer voelde e.e.a. goed aan.

• Pluspunten Trainer
  • Minpunten Corona,

Alles was duidelijk

De BHV-trainingen werden zorgvuldig geleid en alle trainees konden veel goede informatie krijgen over gevarlijke situatie op de werkvloer, manieren om deze te voorkomen en hoe te handelen wanneer deze situatie zich voordoet. Ik was blij dat die les in het Engels was, daardoor had ik meer zelfvertrouwen en kon ik alles goed begrijpen, want mijn Nederlands is nog steeds niet perfect. Ik ben er zeker van dat de kennis die ik uit deze training heb gehaald, me een zekerder gevoel zal geven, en niet alleen tijdens mijn carrière, maar ook in mijn privéleven.

• Pluspunten Training was in het Engels
  • Minpunten Geen minpunten :)

goede ervaring

Het was helder taal gebaseerd op real life ervaringen.

Zeer duidelijke herhaling

De instructeur kon het duidelijk vertellen en door humor in te brengen was het goed mogelijk om aandacht erbij te houden.

• Pluspunten Goede locatie
  • Minpunten Geen

zeer goede training in corona omstandigheden

zeer goede training in corona omstandigheden

• Pluspunten Twan zijn manier van lesgeven
  • Minpunten geen

Een enthousiaste instructeur met veel kennis.

Met maar 2 cursisten was er veel aandacht voor vragen en verdieping. De instructeur nam zijn tijd voor vragen en behandelde die goed en duidelijk. Na afloop cursus ging ik met veel nieuwe kennis en inzichten weg.

• Pluspunten Kleine groep, goede ventilatie, veel aandacht en een scherp ook voor verbeterpunten vanuit de instructeur.
  • Minpunten Wat het geen 10 maakte is dat ik net wat energie en interactie miste. Maar dit is niet noodzakelijk DUs zie het niet als een minpunt maar als een persoonlijke behoefte die ik had.

duidelijk, overzichtelijk, to the point

Fijne trainer, leuke groep. Fijn dat er veel rekening werd gehouden met de huidige situatie.

Leezaam, duidelijk en goed te volgen

Voor ons architectenbureau in Amsterdam moesten er meerdere BHV-ers worden opgeleid. We hebben veel praktische voorbeelden gekregen hoe te handelen bij een calamiteit of incident. Mede door de ervaring en deskundighied van de trainer was de training erg boeiend.

anders dan anders

situatie was door corona anders dan anders en konden veel dingen niet doen zoals we gewend zijn.

• Pluspunten case/ziektebeeld besprekingen
  • Minpunten vond de trainer af en toe wat hard en aparte manier van les geven. Kon mensen redelijk " voor schut" zetten soms. Hij deed het bij iedereen, maar ik vond dat niet perse prettig.

duidelijke vorm van training

Duidelijke vorm van training . Vanwege de corona gaat de training anders op het moment maar was weer goed om de kennis op te frissen

• Pluspunten leuke vorm van training
  • Minpunten geen

Nuttige dag om mijn kennis weer even op te frissen

Na een jaar zakt veel informatie toch weer een beetje weg. Daarom is dit een nuttige dag om weer even de kennis op te frissen. Ondanks de beperkingen van de corona maatregelen, was dit goed opgelost en waren er goede maatregelen getroffen. De uitleg was duidelijk.

• Pluspunten - Duidelijke uitleg - Leerzame dag - Goed aangepakt qua coronamaatregelen

Training full of value

The trainers where very experienced and gave us a lot of useful insights. They really went beyond the theory and focused on real life situations and contexts.

Leerzame training van professionele enthousiaste instructeurs

De training was erg leerzaam en werd met veel enthousiasme gegeven door Rob en Peter. Ik vond het een pluspunt dat beide heren werkzaam waren als brandweerman en ambulance. Zo konden ze verhalen uit de praktijk aan de stof verbinden. De theorie werd goed afgewisseld met interactie opdrachten waardoor je van begin tot eind geboeid bleef.

• Pluspunten Instructeurs uit het vak
  • Minpunten locatie niet ideaal voor reizen met ov

Duidelijk en helder

De 1ste dag was iets intressanter dan de 2de maar dit had te maken met de verschillende manier van 'lesgeven' (rob?) de brandweer man was met ons echt aan het sparren en overleggen en situaties echt te maken en de 2de dag (naam vergeten) was de presentatie meer aan het doornemen. Dit is natuurlijk ook persoonsgeboden wat hij/zij prettig vind.

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!