Slecht

Deze cursus was voor mij voor het eerst. Ik zat samen in een groep met mensen die al meer dan 20 jaar bhv hebben. Dit vond ik al raar want ik heb nog nooit een bhv cursus gehad. Voor deze mensen was het een herhaling voor mij nieuw. De instructeur had auto pech (kan gebeuren, geen probleem). Hierdoor starte alles te laat. Wij krijgen uitleg van iemand die normaal gesproken het slachtoffer speelt uitleg. Dit was minimaal. Vervolgens kwam na 2 uur de instructeur. Deze had niet veel tijd meer en hebben dan ook een snelle uitleg gekregen over reanimeren. De lunch was verschrikkelijk slecht. Droog brood met kaas en slappe koffie de locatie was ook slecht. Daar in tegen was de brandveiligheid wel goed geregeld. Dit was dan ook het enige. Tijdens de training de mede cursisten gesproken over deze cursus, of dit normaal was. Dit hadden zij nog nooit mee gemaakt in die 20 jaar.

• Pluspunten Brandveiligheid
  • Minpunten De rest

slecht

locatie drama, lunch drama. communicatie mbt docent (auto pech, en tijd dat we klaar waren met de lunch ) drama. docenten waren goed maar jammer dat het allemaal mis liep. de 2 sterren waardering is dan ook alleen voor de docenten.

• Pluspunten docenten
  • Minpunten de rest

Heel matig!

Gedateerde smoezelige locatie (Hoofddorp) met weinig ruimte om te oefenen. Slechte koffie en matige lunch De instructeur had autopech (Dit kan gebeuren) hij kwam om 11:05 binnen en om 11:40 moest jij naar zijn volgende afspraak. Vervolgens hebben we zonder geïnformeerd te worden tot 13:15 moeten wachten totdat de volgende instructeur kwam. (ook BHV Nederland was niet te bereiken) Omdat er in de herhalingsgroep van 8 ook nog 2 E learners zaten die aan het einde nog examen moesten doen was de instructeur beperkt in oefeningen die we konden doen. (we hebben alleen de theorie behandeld)

• Pluspunten Zie reactie
  • Minpunten Zie reactie

Het was een chaos

Heel erg jammer dat de hele dag zo'n puinhoop was. Dit is niet wat ik gewend ben van BHV Nederland. De instructeur had panne, dat kan gebeuren. Maar dat er vervolgens niets gecommuniceerd wordt is ronduit gek. De accommodatie FLX in Hoofddorp was echt waardeloos, vies, oud gebouw. de lunch was al net zo erg. Tevens zaten 2 beginnelingen in een gevorderde herhaling dat is niet echt handig. of wij missen de helft of zij missen de helft van de training

• Pluspunten leuke instructeur
  • Minpunten organisatie, lunch

Dag is goed en fijn verlopen

Lokatie was goed en het eten was ook goed. Docent was ook goed. Hij heeft alles goed uitgelegd.

• Pluspunten -

Informatief

Fijn dat er wat dieper op sommige dingen ingegaan kon worden

duidelijk en vermakelijk

De lessen werden heel duidelijk gegeven waardoor het goed te volgen was. Ook werd er moeite in gestopt om het gezellig te houden in plaats van één langdradig verhaal

• Pluspunten geen langdradig verhaal

leerzaam en vernieuwend

vernieuwend was het reanimeren op peuters en babys en wat te doen bij een verstikking bij kinderen (oefenpoppen) de locatie was minder . ruimte beperkt zonder ramen en ook lunch in de zelfde ruimte.

• Pluspunten leerstof
  • Minpunten locatie

Letterlijk een herhalingscursus

De cursus had voornamelijk hetzelfde programma conform mijn vorige herhalingscursus. Dit is inmiddels de 2e herhalingscursus welke ik heb gevolgd. De lotus is meer dan goed. Het voegt een goede dimensie toe. Buiten blussen en reanimatie is ook prima. Dominospel viel in de herhaling en het plattegrondje ook. Er is op zich niets mis mee, maar meer variatie is aan te raden. De lotus kan bijvoorbeeld meerdere situaties nabootsen.

• Pluspunten Structuur en opbouw
  • Minpunten Herhalend/weinig variatie

Fijne en nuttige dag

De herhalingen blijven nuttig. Doordat je (gelukkig) niet alles dagelijks toepast zakt veel kennis weg. De trainer Wim en de lotus maakte er een lekkere praktische dag van waarin theorie en praktijk elkaar fijn afwisselde. Wim weet op een goede manier de kennis over te brengen zonder belerend te zijn. (hebben veel instructeurs wel last van :-) )

• Pluspunten Praktisch, interactief, begrijpelijk.
  • Minpunten -

Veel geleerd dat nodig is in praktijk

Veel informatie gekregen en ook de mogelijkheid om de informatie in praktijk uit te voeren. wat fijn was dat de situaties zich ook uit het niets opkwamen. waardoor je merkt dat je leert om rustig te reageren wanneer er iets gebeurt

• Pluspunten Veel geleerd over situaties die kunnen gebeuren. en hoe je moet handelen.
  • Minpunten door miscommunicatie erg laat mijn e-learning binnen gehad weinig tijd voor voorbereiding

Handig om gedaan te hebben.

De opbouw van de dag was prettig. De informatie bleef goed hangen door de praktische gedeeltes. Ik kan mij goed voorstellen dat mensen hier op herhaling komen omdat het veel informatie is, maar oh zo nuttig om deze informatie te hebben.

• Pluspunten Toepassen op praktische oefeningen.
  • Minpunten Beter luisteren naar de vraag. Ik heb een paar keer een vraag gesteld waar ik toch niet volledig antwoord op heb gekregen. Het is mijn eigen verantwoordelijkheid om dit aan te geven, maar ik zag dit wel als minpunt.

wederom veel nieuwe kennis opgedaan in een zeer vermakelijke dag met uitstekende docenten en lotus

Ik heb weer een hele leuke en leerzame dag gehad, weer veel nieuwe kennis opgedaan moet ik zeggen, uitstekende docenten met goede praktijkvoorbeelden en ook de lotus was geweldig en laat je alert zijn en goed nadenken wat te doen. We hadden een zeer leuke groep en de dag vloog voorbij.

• Pluspunten zeer leerzaam, geeft ook weer extra stuk vertrouwen.
  • Minpunten niet

Duidelijke info op een enthousiaste manier verteld.

De eendaagse herhalingscursus is een mooie samenvatting van de tweedaagse basiscursus waarin de praktijk belangrijker is dan de theorie. Hierdoor blijft info prima hangen en ben je weer helemaal up-to-date.

• Pluspunten Goed verzorgd, enthousiaste instructeur en lotje, kleine groep
  • Minpunten Brand niet kunnen oefenen door afwezigheid materialen.

Top. Door met de lotus te werken leer je heel veel.

Ik vond het een prettige cursus. Had wel al BHV maar deze cursus geeft toch meer uitleg over Eerste hulp.

• Pluspunten Duidelijk en goed te volgen
  • Minpunten Halve dag met Lotus best weinig. Ik had graag nog wel een uitgebreidener pakker gehad. Groot verschil met oranje kruis.

Het was heel leerzaam en perfect

Het was een heel leerzame manier om les te geven. En je onthoud de leerstof en casussen.

• Pluspunten Ervaren instructeurs
  • Minpunten Niet van toepassing

stelde inhoudelijk niet veel voor, niets nieuws geleerd

Ik was teleurgesteld in de inhoud van de cursus. Ik heb niets nieuws geleerd. De informatie in het boekje welke wel nieuw was, kreeg geen aandacht in de cursus. Lunch en koffievoorziening was wel erg goed. (Locatie was niet optimaal bij reizen met OV.)

• Pluspunten lunch en drankvoorziening
  • Minpunten inhoud en locatie

Fijne manier van het geven van cursus. Niet saai, heel persoonlijk. Top!

• Pluspunten praktijkgericht
  • Minpunten geen

Perfect inhoud, slechte organisatie

Ik vond alle drie instructors absoluut geweldig en ze verdienen de hoogste beoordeling. Op school zeker absoluut 10/10. Het kon letterlijk niet beter zijn. Ik vond geweldig hoe we de brand mochten bussen - en ik vond super duper gaaf hoe we hadden gekregen 'flash emergenties' waar een van onze instructors deed alsof er iets gebeurte met haar en we moesten haar helpen. TOPPER! Echter, ik was NIET duidelijk geinformeerd dat ik eerder een e-learning cursus moest volgen. Dat veroorzaakte onverwachte ellende en was HEEL vervellend. Graag corrigeren.

• Pluspunten Inhoud
  • Minpunten Organisatie

Duidelijk en zinvol

Wij gingen met een behoorlijk tempo door het stof. Voor een herhalingscursus is dit prima. Goed om even alles weer op te frissen!

• Pluspunten snel en duidelijk door stof
  • Minpunten Lotus kwam er te laat bij, waardoor 's middags tijdgebrek

Herhalingscursus als fijn en zinvol ervaren

Leuke instructeurs, ontzettend goede lotus. Vond bij het EHBO gedeelte het programma soms wat rommelig. Zat weining structuur in en ervaarde het een beetje als hak op de tak. Heb bespreken van brandwonden gemist. Bij het brandveiligheid gedeelte was het nu de tweede keer dat we met het praktijkgedeelte buiten in een vreselijke kou hebben gestaan! Dit keer was het koud en stonden we volop in de wind. Mochten ook geen sjaals om ivm brandveiligheid. Voor herhalers is na paar keer wel duidelijk hoe brandblusser aanvoelt, en hoe blusdeken gebruikt moet worden. Vind het te ver gaan om met zulke weersomstandigheden buiten te moeten staan. Klein aandachtspuntje vanaf mij kant, maar wil wel positief afsluiten want het was een hele fijne training!

• Pluspunten Afwisseling tussen theorie/praktijk (lotus)
  • Minpunten Buiten in kou staan om brandje te blussen

Het was een leerzame dag

Het was leerzaam om e.e.a. te behandelen al heb ik wel het idee dat het wel heel erg op hoofdlijnen is. D.w.z. 1 dag praktijk is wel kort. Buiten dat kwamen er vragen in de toets naar voren die niet in de e-learning staan en ook niet op de praktijkdag zijn behandeld.

• Pluspunten Kleine groep dus ook alles zelf een keer hebben kunnen doen.
  • Minpunten 1 dag is misschien wat te kort

Het word duidelijk uitgelegd

Ik vind de BHV altijd erg duidelijk, er word echt tijd genomen om vragen te beantwoorden ondanks dat er altijd een aantal mensen zijn die voor de herhaling komen. De uitleg gaat niet te snel, je kan dus goed meeschrijven. De Lotus die tussendoor komt met bepaalde situaties kan goed acteren, dit maakt het allemaal net een beetje heftiger waardoor je sneller gaat nadenken hoe een situatie verloopt in het echte leven. De lunch die inbegrepen zijn is netjes verzorgd en er word rekening gehouden met de rokers.

• Pluspunten De Lotus dit is erg leerzaam
  • Minpunten dat het weer niet altijd mee zit voor het brandje blussen

Afwisselend en luchtig met leuke anekdotes

De BHV instructeur was ervaren en kon de aandacht van de cursisten er uitstekend bijhouden zonder dat hij daarbij gebruik hoefde te maken van het tonen van filmpjes of voorbeelden. Hij vertelde vanuit de praktijk wat altijd interessant is om aan te horen. Met de benodigde humor op zijn tijd, wat ook belangrijk is om het de cursisten er bij te houden.

• Pluspunten Afwisseling
  • Minpunten geen

positieve ervaring qua lesstof en cursusleidster, locatie zou wel wat "echter" mogen zijn

zie onderwerp Ik denk dat de praktische oefeningen beter blijven "hangen" / "binnenkomen" als de situaties realistisch worden geoefend in een omgeving die daar voor gemaakt is. De lunch is goed verzorgd, mensen van de Wende zijn gastvrij

• Pluspunten uitleg cursusleidster
  • Minpunten "echtheid" locatie

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!