Prima herhaling door een gepassioneerde instructeur

Goede cursus. De instructeur hield er prima de vaart in en vertelde een goed geanimeerd verhaal met vele praktijk voorbeelden. ook humor was hem zeker niet vreemd. Al met al een leuke dag en ook weer wat opgestoken!

• Pluspunten Goede deskundige instructeur; Goed verteller; goede ca******
  • Minpunten Voor mij persoonlijk waren er geen minpunten aan deze dag.

vlotte trainingsdag met gedegen docent

Ik vond Erik een hele leuke trainer met zeer veel ervaring. Hij maakte dat ik me aan het einde van de dag zekerder voelde over het verlenen van eerste hulp bij ongevallen.

• Pluspunten Veel eigen kennis en ervaring ingebracht door de trainer,
  • Minpunten geen brand kunnen blussen vanwege het weer

Leerzaam en interessante dag!

Ik wist niet precies wat ik moest verwachten van het klassikale gedeelte van de cursus. In de E-learning waren al veel dingen besproken. Maar ik was blij verrast. Ik vond het erg fijn om een aantal handelingen in de praktijk te oefenen. Ook het oefenen met de lotus was erg prettig. Om "in het echt" een aantal ziektebeelden te zien. Dat blijkt toch lastiger te herkennen dan gedacht. Het geeft je gelijk een beeld van jouw reactie in een dergelijke situatie. Dus erg leerzaam! Ook niks dan positiefs over de docent Erik. Hij verteld erg gepassioneerd en vol enthousiasme over zijn vak. Erg interessant om naar te luisteren! Ook leuk dat hij de les interactief maakt. Ik kwam voor de eerste keer bij de cursus, dus ik had de e-learning kort geleden doorlopen. Mensen die voor de herhaling kwamen hadden dit niet gedaan. Ik kan mij voorstellen da het voor hen misschien ook handig kan zijn om nog even een keer de e-learning te doen. Jammer dat we niet konden blussen, maar dat kwam door de regen. Dus daar kan niemand wat aan doen.

• Pluspunten Inspirerende docent, interactief, lotus, oefenen met handelingen
  • Minpunten Niet ge-oefend met blussen van brandjes

Kan ook in halve dag

Prima opzet van de theorie en praktijk. Echter, door de lange verhalen en momenten waarin er niks gebeurde (zeker in de ochtend), hadden we de theorie in 1,5 uur kunnen bespreken. Dan een uur buiten oefenen met blussers (niet goed weer) en dan max. 2 uur praktijk met lotus en beademing e.d. Docent trouwens erg goed, daar ligt het niet aan.

• Pluspunten Praktijkvoorbeelden
  • Minpunten Weinig snelheid

Heel leerzaam

Veel informatie. Ik mis alleen een boek om dingen in te lezen. Dat gaat lastiger op de e learning site

• Pluspunten Docent veel kennis ervaring goede manier van lesgeven.
  • Minpunten Geen boek

Interessant en aandacht trekkend!

Heb weer een hoop nieuwe dingen erbij geleerd. De aandacht werd er goed bijgehouden door actief erbij betrokken te worden, dmv een spelletje, een paar oefeningen, een lotus en af en toe een geintje tussendoor. Tijd ging supersnel!

• Pluspunten Relaxte manier van 'lesgeven'
  • Minpunten Geen!

Leuk en best leerzaam, maar ik heb het gevoel dat er meer uit een dag gehaald kan worden.

Brandbestrijding en ontruiming is erg theoretisch. Er is geen structuur in de cursus aan de hand van een powerpoint of wat dan ook. Er gaat relatief veel tijd en aandacht zitten in de theorie van brandbestrijding, over de branddriehoek, brandklasses en dergelijke. Ook veel anekdotes over waar de brandweer in de praktijk tegenaan loopt. Dat is interessant en leuk om eens te horen, maar voor mijn gevoel heb je daar in de praktijk als BHV-er niet zo veel aan. Ik heb meer behoefte aan tips en tricks voor hoe je nou bijvoorbeeld een ontruiming aanpakt. Wat doe je met mensen die niet willen? Waar let je op bij een ontruimingsoefening? Hoe kun je je communicatie bij een calamiteit goed aanpakken? Daarvoor wordt steeds verwezen naar het protocol binnen je bedrijf, maar dat Het blussen van een wasbenzinebrand in een waterbak met een CO2 blusser in de buitenlucht is leuk, maar ook daarvan heb ik het gevoel dat het me nauwelijks helpt als ik een keer daadwerkelijk brand in het pand heb. Meestal zijn er schuimblussers of brandhaspels en is het geen wasbenzinebrand wat nog nauwelijks hitte heeft opgebouwd. De EHBO training vond ik beter. Corriene, het Lotus slachtoffer is erg goed. Ook heel nuttig dat ze niet met iets komt aanzetten wat je net 5 minuten daarvoor hebt behandeld. Je wordt echt voor het blok gezet, en dat is goed, want dat gebeurt je in de praktijk ook. Het zou op zich prettig zijn als de instructeur iemand (of meerdere personen) zou aanwijzen om het slachtoffer te helpen. Nu was het maar net degene die toevallig in de buurt stond, waardoor sommigen meerdere keren aan de beurt kwamen en anderen niet.

• Pluspunten Goede Lotus (Corriene) Lekkere lunch
  • Minpunten weinig structuur Weinig gericht op het meest voorkomende werk van de BHV-er

Erg fijne dag

Was duidelijk uitleg en op het moment dat verkeerd ging was er plek voor verbe******/extra oefening. Lotus zou ik alleen dan door de leraar laten doen. Zodat je kan zien wat je in zo situatie zou moeten handelen.

• Pluspunten Het oefenen
  • Minpunten lotus

Gave instructeur die met leuke voorbeelden e.d. droge stof leuk weet te brengen.

Ik vond het weer een zeer geslaagde middag. Dit vind ik nog steeds de fijnste instructeur, voor je het weet is de middag weer om en ben je weer helemaal up- to date.

• Pluspunten In het begin met de spelkaarten was een leuk iets.
  • Minpunten eigenlijk geen minpunten

zeer inspirerende trainer

ik heb een fantastisch goeie training gehad. mooie praktijk voorbeelden en alles was duidelijk.

• Pluspunten boeiend
  • Minpunten eigenlijk geen

Praktijk uitstekend, organisatie voor verbe****** vatbaar

De praktijkdag was uitstekend. Leuke en goede instructeurs en lotus. Organisatie kan beter. inloggegevens E-learning kreeg ik een dag van te voren en pas nadat ik er om vroeg. Kennelijk was dit naar een foutief emailadres gestuurd, maar de rekening kwam keurig op de goede. In de e-learning, maar meer nog in het examen op de praktijkdag waren was onduidelijke vragen opgenomen waarbij het goede Nederlands regelmatig geweld werd aangedaan. Verder prima

• Pluspunten Praktijkdag en cursusleiders
  • Minpunten Organisatie en opstellen examens

Kleine groep, duidelijke uitleg, leerzame dag.

Ik vond het een leerzame dag. De groep was klein en er werd gewerkt met een Lotus wat erg leuk/ leerzaam was. Iedereen kreeg de kans alles te oefenen. Duidelijke uitleg, opbouwende kritiek.

• Pluspunten Lotus, kleine groep
  • Minpunten -

Weer goed en snel bij gespijkerd met stof tot nadebken

Ontspannende dag met een zeer ervaren trainer

• Pluspunten Ontspannend
  • Minpunten Geen

Super goede gedaan

Herhalingsles is netjes en vakkundig gegeven. Met een lotus slachtoffer geeft het net ff meer drama. Zou eigenlijk bij elke les moeten zijn.

Prima, geen verrassingen en weer netjes opgefrist.

Prima locatie, goed eten, bekwame leraren. Wel zou ik willen dat er ook re-animatie poppen van kinderen beschikbaar komen.

Interessante en zinvolle training op een hele leuke en praktische manier gegeven.

Verhouding theorie/praktijk prima Leuke en kundige docenten met praktijkkennis en humor. Spelen in op vragen cursisten en Lotus slachtoffer was top! Echt een aanrader

• Pluspunten Humor, kort en praktisch
  • Minpunten -

E-learning goed ingericht. Instructeur en Lotus erg behulpzaam. Locatie minder

De e-learning had duidelijke uitleg en voorbeeldvideo's. De online toetsen waren makkelijk te doen, als je de video's goed had bekeken. Ook makkelijk dat je ze kan pauzeren en terug kan gaan, als een oefening net te snel gaat. Onze instructeur Gea was erg duidelijk en kon goed vertellen wat er werd verwacht en gaf constructieve feedback over zaken die beter konden. Bij de brandoefeningen konden we bijvoorbeeld gelijk een tweede poging doen om het wel in 1x goed uit te krijgen. De lotus Tineke had ook verstand van zaken en kon goed aangeven hoe je beter haar hoofd en armen vast kan houden en wat er gebeurt als je dit niet doet. De locatie De Wende in Groningen was echter wat beperkt in de mogelijkheden. We konden helaas geen ontruiming oefenen. Het was er ook erg koud. Tijdens de blusoefening buiten, zijn we compleet nat geregend. Dan is het niet aangenaam om vervolgens stil te zitten in een gymzaaltje zonder verwarming, midden in de winter. Er was ook geen parkeerplaats aanwezig. Kon wel gratis langs de weg parkeren, maar was fijn geweest als dit van te voren was aangegeven. Het facilitair personeel was vrolijk en had een erg lekkere lunch met soep en broodjes voorbereid. Zij konden me gelukkig gelijk vertellen waar ik wel kon parkeren.

• Pluspunten E-learning, Instructeur, lotus & personeel
  • Minpunten Locatie. Beperkte mogelijkheden en koud.

Leerzaam en prettig

Ik vond de herhaling prettig en ook weer erg leerzaam.

• Pluspunten Gebruik van een acteur, in groepen samenwerken
  • Minpunten Door het domino spel in het begin ging het vrij snel. Misschien in kleinere groepen

Prima stukje scholing met goede balans tussen theorie en praktijk

Tweedaagse BHV cursus prima opgedeeld door twee docenten in dag-1 brand/calamiteiten en dag-2 EHBO zaken. Informele, doch professionele uitleg van in boek beschreven stof, met waar nodig een stukje verruiming middels praktische oefeningen. Lommerrijk bood (in mijn geval) een uitstekende lunch en prima accommodatie. Voor herhaling vatbaar.

• Pluspunten Goede uitleg van zowel ontruiming na calamiteiten als ook EHBO zaken. Interactie tijdens les mogelijk.
  • Minpunten Zou het niet weten, heb geen referentie materiaal.

Goede cursus

Theoretische gedeelte en de levens reddende handelingen met lotus waren top, brandbestrijding is flop buiten in een bakje en geen mogelijkheid om ontruiming te oefenen

• Pluspunten Lotus is een toegevoegde waarde.
  • Minpunten flop brandbestrijding en geen ontruimings mogelijkheden

Leuke cursus

Ik heb de cursus als heel leerzaam ervaren. Het word verteld met humor wat de cursus leuk maakt

erg leerzaam

erg leerzaam en leuk gebracht

Prima BHV

Een plezierige groep en er werd goed en duidelijk uitgelegd door Gea. Ik vond de lotusmedewerker een hele goeie aanvulling. Dan kan je ook goed oefenen op een echt persoon. Lunch was ook prima geregeld. Minpuntje vond ik het lokaal, beetje fris.

• Pluspunten Goede uitleg
  • Minpunten Koud lokaal

Leuke dag en veel bijgeleerd

Na 2 jaar zakt veel toch weer weg buiten het reanimeren om. Hoe herken je ziektebeelden en hoe handel je, dat is bij mij echt weer aangescherpt.

• Pluspunten LOTUS
  • Minpunten geen

Zeer prettige

2 dagen. Eerste dag brandveiligheid, tweede dag medisch + examen. Beide dagen waren verrassend en eye opening voor mij. Het was totaal niet wat ik er van verwacht had in positieve zin. Zo veel geleerd in die 2 dagen van de twee zeer ervaren heren, bedankt! En de lunch van SnowWorld was trouwens ook helemaal top geregeld.

• Pluspunten Persoonlijke touch en zeer professioneel

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!