onderwerpen komen duidelijk inzicht

Locatie goed,uitleg van de docent duidelijk en praktisch gericht. je krijgt goede uitleg over de gestelde vragen. was ook leerzaam om een keer een lotus persoon erbij te hebben.

Gezellige en leerzame dag

André deed het ontzettend leuk, zijn flexibiliteit en kennis waren ontzettend fijn. De praktijk oefenen was dan ook het meest leerzaam. Wel heel jammer dat de communicatie met de actrice niet goed was verlopen en we dit hierdoor niet hebben kunnen doen. Verder was didactiek misschien een leerpuntje. Tijdens het nabespreken van het examen werd één van de cursisten een beetje belachelijk gemaakt toen hij het verkeerde antwoord gaf. Hij vond dit zelf (naar mijn inschatting) absoluut niet prettig. Ik heb een leuke en leerzame tijd gehad en voel mij voorbereid als BHVer en daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om.

Ik ben er positief over.

De instructeur deed zijn werk goed. Hij zette verschillende werkvormen in, waardoor het afwisselend was. Hij legde goed uit met een goede dosis humor. Ook indrukwekkend om zijn eigen ervaringen te horen. De e-learning was goed opgebouwd: per onderdeel een uitleg, hoofdstukvragen en een eindtoets. De vragen in de online eindtoets vond ik completer dan de vragen in de schriftelijke eindtoets, aan het eind van de cursusdag. In de schriftelijke eindtoets staan namelijk vragen die op verschillende manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Ook kwamen er kennisvragen in voor, die niet in de e-learning en cursusdag aan bod zijn gekomen, zoals 'Wat zijn de klachten van iemand die [stof] heeft ingeademd?' Tot slot vond ik het organisatorisch goed in elkaar zitten. BHV Nederland heeft me goed geïnformeerd per e-mail, de locatie (La Place Utrecht) was prettig en jullie hebben goed werkend en duidelijk systeem voor de e-learning.

Een goede, luchtige training die serieus was op de juiste momenten.

Een goede en kundige docent voor de klas. Nuttige training met de juiste praktijkvoorbeelden. Organisatorische verbeterpunten: - ik wist niet waar ik heen moest bij aankomst - herhaling en basiscursisten door elkaar zonder weet van docent - Lotus-training ging niet door omdat docent niet wist dat dit ook moest gebeuren Wat betreft de e-learning: - Examen sloot niet goed aan bij de theorie van de eLearning. Hiernaast bleken sommige componenten van de e-learning niet aan te sluiten op de huidige inzichten (verouderd)

Erg leerzaam

Een dag leren kan soms vermoeiend zijn wat meestal resulteert dat je het niet meer helder meekrijgt. Dat was deze dag totaal niet, de persoon die de les gaf was erg duidelijk en veelzijdig in de onderwerpen. Hij bracht het tussendoor met wat humor waardoor ik erg geïnteresseerd bleef, de kunst om weer serieus verder te gaan is een gave. Ook bij de praktijk activiteiten waren zeer helder. Ik heb het als een zeer verhelderende dag ervaren.

Ondanks rommelige start een leuke dag

Het was wel jammer dat er kennelijke fouten waren gemaakt in de plannen en dat herhaling en basis tegelijk in één zaal kwamen. Ondanks dat ik het snap dat het op locatie moeilijker is om te organiseren, miste ik het deel over ontruimingen wel. Zeker omdat dat deel vaker voor kan komen. Verder niets aan te merken. Het was een leuke en leerzame dag

Leuke en verfrissende herhaling!

De instructeur en lotus waren allebei leuk om les van te krijgen. Veel nuttige praktijk voorbeelden en niet te veel saaie, landradige verhalen. Een herhaling kijk ik niet altijd naar uit, omdat het toch een lange zit is, maar deze keer viel het mee. Lekker interactief houden en het starten met het brand blussen vond ik ook een fijne volgorde. Tevens blijft het werken met een lotus prettig.

Leuke en leerzame dag

Het was een leuke en leerzame dag, leer toch elke keer weer wat nieuws en werken met het lotus slachtoffer heeft echt veel zin naar mijn mening. Dat is toch het dichtste bij wat je kan komen bij de realiteit. Begeleider was ook top en zeer kundig!

Prima dag om weer bewust te worden op de BHV activiteiten.

Prima herhaling in 1 dag om weer bewust te worden op de BHV activiteiten binnen onze organisatie. Enkele punten van aandacht weer op de agenda gezet om er een vervolg aan te geven. Ervaringen uitgewisseld met andere cursisten. Binnen zowel de 'Brand- en ontruiming' als de 'EHBO' training weer leerzame praktijk ervaring opgedaan.

Een buitengewoon zinvolle opleidingsdag!

Het was ontluisterend om vast te stellen hoe weinig ik wist en hoe weinig ik me bewust was van de inhoud van BHV. Als directeur-eigenaar ben ik verantwoordelijk voor mijn mensen en dat voel ik mij ook, maar veiligheid heb ik steeds als iets vanzelfsprekends weggestopt. We zijn immers veilig. Totdat er brand uitbreekt of iemand van de trap valt en iedereen, inclusief de eindverantwoordelijke, met de mond vol tanden staat. Natuurlijk niet acceptabel. We gaan morgen aan de slag met een risico inventarisatie om daarop noodzakelijke maatregelen te treffen. Ik ben heel blij dat ik mij van mijn tekortkomingen bewust gemaakt ben! Een aparte opmerking vanuit mijn achtergrond als arts: ik vond de inzet van de LOTUS een zeer belangrijke aanvulling op de aangeboden theorie.

Alle kennis weer goed bijgespijkerd na deze dag

Kennis valt best snel weg na een jaar, dus die herhalingen zijn onmisbaar. Het zou nog beter zijn om elk half jaar een linkje te ontvangen met een korte opfriscursus zodat bepaalde technieken en belangrijke punten weer even onder de aandacht worden gebracht. Als je dit voor de herhaling doet zit je er meteen een stuk beter in, dus wellicht is dat een idee?

uitstekend

Beter dan de vorige keren. de reanimatie werd nu echt getraind zoals het in werkelijkheid zou gaan..... dus de reanimatie is al gestart en tijdens het reanimeren probeert de 2e persoon de stickers van de AED te plakken... dus geen pauzes zoals voorheen en dan rustig plakken, daarna op je gemak naar de uitleg luisteren dan rustig gaan reanimeren..... nee nu echt zoals in de praktijk geen seconde te verliezen....super erg tevreden.... lotus was ook erg goed maar dat zijn ze eigenlijk altijd wel... Wonden zien er zeer echt uit....Top! Brand blussen erg leuk en zeer goede uitleg zeker aan de personen die dit voor de eerste keer doen.... werd goed uitgelegd en op hun gemak gesteld....voor als je het eng zou vinden of een beetje bang bent voor het vuur... Kan niks anders zeggen dan dat het zeer goed was.... klasse!!!

Weer veel geleerd !!

Weer veel bijgeleerd op een mooie locatie.

Onsamenhangend geheel

De informatie in de e-learning en de informatie tijdens de training, sluiten niet aan op de vragen die tijdens het examen worden gesteld. Het is niet meer van deze tijd om examens op blaadjes te maken en op de kop toe een maand moeten wachten op een uitslag van 20 multiplechoice vragen. Dit is zeeeeeeeer klant onvriendelijk en onprofessioneel. Tegenwoordig kan je ter plekke dergelijke examens laten controleren. Ik vondt het om eerlijk te zijn zoned van mijn dag zoals het was gepland. Het had in een halve dag gekund.

Practical day a bit too basic for first timers

For me, despite the lengthy and detailed e-learning, a 1-day training course in both fire safety and first aid is not truly sufficient to train someone as a confident BHV-er. Especially if it's their first time for such training. The best part of the training? The trainers. They were both excellent - very experienced and knowledgeable. It was also great to find a course in English and the group size (12) was perfect. Should not have been any bigger. However, the course organisation was poor. I received no access to the e-learning until I had messaged and called for more information. Finally a link was sent 5 days before the practical day, for the 4-hour e-learning course. It seems that at least 3 other participants received the link to e-learning the day before.

• Would you recommend us? No

Goede ervaring opgedaan

Duidelijke uitleg. Veel geleerd. Top en leerzame dag gehad. Bedankt.

alles weer even opgefrist

goed om alles weer even de revue te laten passeren,en zelf weer te moeten doen. zien doen is toch anders dan zelf doen :)

Goede ervaring

Mijn ervaring was zeer goed, goede begeleiders en de brandveiligheid vond ik er goed en belangrijk

Heldere herhaling

De trainer gaf veel praktijk voorbeelden en stelde veel vragen. Lotus was ook prima.

Goed, inhoud vond ik wel wat langdradig wat leidt tot minder focus. Had mogelijk ook te maken met de extreme hitte die dag.

Deskundige trainer en lekkere lunch

Een prettige training.

Goede en bruikbare training

Nuttige training, vooral door de oefeningen met de acteur. Wanneer je in het dagelijkse werk niet of nauwelijks met eerste hulp situaties in aanraking komt is deze herhalingscursus een goede manier om je kennis op peil te houden.

als prettig en goed ervaren helaas beetje warm zonder airco.

Deskundige docent

Leuke leerzame dag!

Volgens mij was dit nu de derde herhaling maar was veruit de leukste. Peter en Wil (lotus) deden het ontzettend goed en leuk. Eindelijk weer op een vernieuwende manier. Vorige 2x waren exact hetzelfde, dezelfde filmpjes en een suffe test. Nu leuk spelelement bij reanimatie, goeie voorbeelden met de Wil - lotus en leuke manier van ontruiming bespreken. Peter heeft de BHV herhaling weer leuk gemaakt!

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!