Pluspunten

Nette cursus

Vraagstelling bij examen was soms vaag, liet nogal wat aan interpretatie over

Pluspunten

Duidelijkheid

Pluspunten

Er werd efficiënt gerouleerd in oefeningen (theorie vs. praktijk) waardoor je in een korte tijd snel werd voorzien van veel (herhaalde) stof. Goede afwisseling van theorie en praktijk.

Ik miste een theorieboek waarbij je zelf de theorie kunt doorlezen. Sommige momenten in de les krijg je niet helemaal mee en dan kun je het nog teruglezen. Achteraf lever je dit boek weer in. Werken met een Lotus is niet voor iedereen weggelegd en kan zorgen voor een ongemakkelijke sfeer zonder dat de boodschap/informatie goed naar voren komt.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Goede manier van les geven door veel oefeningen in groepjes.

De instructeur hoorde zichzelf heel graag praten terwijl het juist altijd heel leerzaam en leuk is om van andere cursisten hun ervaringen te horen. Hier was geen ruimte voor. Elke keer als iemand wat wou vertellen werd er door de docent meteen overheen gepraat en begon hij over iets van hemzelf. Daarnaast werd vooral benadrukt wat je fout deed en niet als je iets goed deed.... Mijn ervaring (na negen bhv herhalingen) is dat andere docenten juist gebruik maken van de ervaringen van de cursisten.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Geen verbeter punten leuke en vakbekwame instructeurs

Pluspunten

Ik vind de praktijkgerichtheid en de Lotus van grote waarde. Daarnaast vind ik het goed dat er jaarlijks herhaald wordt om de kennis vers te houden. Tot nu toe altijd zeer te spreken geweest over de instructeurs. Ook de klantenservice vind ik altijd top geregeld

Persoonlijk paste de instructeur dit jaar niet zo goed bij mij denk ik. Ik denk dat het belangrijk is bij de herhaling dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen in de BHV gerelateerde zaken. Deze instructeur maakte mij tijdens de cursus juist onzekerder. Ik had het idee dat ik heel erg beoordeeld werd en wanneer iets niet helemaal goed ging sprak hij mensen daar flink hard op aan wat mij een minder prettig gevoel gaf. Wegens droogte en een stookverbod waren we niet in staat het brandblussen te oefenen, dit is geen probleem. Mijn suggestie zou echter zijn om in de toekomst mogelijk alsnog te oefenen met de brandblusmiddelen alleen zonder het vuur (igv een stookverbod) zo fris je wel de kennis op. Het was overduidelijk dat de instructeur veel kennis van zaken had maar al met al niet de beste bhv herhaling die ik tot nu toe heb gehad bij jullie.

ik persoonlijk vind de brand blus oefening buiten overbodig herhaling eens in de 3 jaar is naar mijn beleving meer als voldoende. liever meer praktijksituatie`s met lotuspersoon

Pluspunten

Niks ingevuld bij aansluiting met praktijk omdat ik gelukkig nog niks heb hoeven doen als BHV-er. Maar erg goede en zinvolle training gehad.

Pluspunten

Lotus biedt echt heel veel toegevoegde. Waarde. Top ook hoe de docent zijn rol hierin vervult en cursisten activeert.

Pluspunten

De cursus was zeer informatief, ook voor mensen die al geruime tijd in het bezit zijn van een BHV certificaat. Daarbij is de manier waarop de lesstof gebracht wordt erg prettig. De instructeurs zorgen voor activering en betrokkenheid van de cursisten.

De cursusruimte was moeilijk te vinden, het zou handig zijn als er beneden duidelijk(er) aangegeven staat waar men naar toe moet. Gedurende de dag was er onduidelijkheid over hoe lang de lunch zou duren/wanneer het middagdeel zou beginnen, dit vermelden in de bevestigingsemail zou prettig zijn voor zowel de cursisten als de instructeurs (en dan voornamelijk die van het middagdeel).

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Goede ervaren leerkrachten

Cursusgebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Pluspunten

enthousiaste instructeur

de toets bevatte meerdere vragen die er precies hetzelfde meerdere keren in voor kwamen. Ook stonden er dingen in die niet in het boek voorkwamen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Goede instructeurs. Goede lotus.

2e ruimte wat te klein om te oefenen.

Pluspunten

De theorie en praktijk verhouding was erg goed.

Pluspunten

Topkwaliteit geleverd

Tillen van personen zou moeten worden overgeslagen. Deze laatste handeling heeft geen toegevoegde waarde en kan ongelukken en blessures veroorzaken

Betere locatie. In Breda is zeker prima, maar een ruimte met buitenlicht zou wel fijn zijn. Dit was een 'opgesloten' ruimte, met alleen kunstlicht, wat voor een hele dag niet zo prettig is.

Pluspunten

Donderdag 18-4-2019 Breda. Naam van de Cursusleider vergeten. Maar zie score boven.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

De cursus dag was perfect geregeld. aanwezigheid van acteur was zeer positief

De e-learning heeft punten die naar mijn mening teveel worden uitgelegd en punten die te weinig worden uitgelegd. Een voorbeeld is een zinsnede als "een grote blaar" maar Groot is niet objectief dus dan zou ik iets van vergelijkingsmateriaal krijgen. Er zijn een aantal dingen niet behandeld in de e-learning die wel mogelijk in de toets terug kwamen. Na de toets waren er een aantal discussie-punten tussen de cursisten en de intructeur over antwoorden waarbij een aantal keer bleek dat het juiste antwoord anders zou zijn dan wat er in de e-learning stond, of in iedergeval waar de meningen over verdeeld waren. Ik denk dat er wat meer gekeken kan worden naar prioritisering van de kennis vragen. Naar mijn mening is BHV in eerst instantie het herkennen van, en handelen bij gevaar en hoe een bepaald bordje heet vindt ik persoonlijk ondergeschikt hier aan. Ik zou het logisher vinden wanneer de cursus toespitst op de branche waarin cursist werkzaam is. Ik zat nu als enige "kantoorman" in de cursus waardoor een groot deel van de tijd aandacht bij dingen lag waar ik nooit mee te maken zou hebben.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Je kunt goed je vragen kwijt en die worden ook behandeld. Veel praktijk. Laagdrempelig.

Pluspunten

- Goeie uitleg en beleving. - Fijne locatie

De vragen in de theorie-examen i.c.m. de antwoorden zijn niet duidelijk genoeg. Meerdere vragen kunnen goed zijn, dit is ook aangekaart aan de instructrice en die vond ook.

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!