Pluspunten

enorm veel praktijk kennis van de instructeurs wordt ingebracht tijdens de prettige manier van lesgeven, en elk jaar is het weer anders, ook de inzet van Lotusmedewerkers maakt de dag realistisch en actief.

reanimeren is doen wat je kan, elk jaar bijspijkeren is prima, door hier een soort competitie (oefenpop verbinden met computer) van te maken of je wel of niet goed hebt gereanimeerd kan vervelend zijn voor sommige mensen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Goede instructeur en acteur, ruimte voor vragen waardoor de informatie aansloot op praktijk.

Jammer dat de cursus iets wat gehaast was na de lunch omdat een van de deelnemers die het voor het eerst deed de brief niet goed gelezen had en eerder weg moest. Ook was de ruimte (geen ramen waardoor die einde van de dag zeer muf was) niet echt fijn.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Er was een Lotus medewerker aanwezig die praktijkvoorbeelden uitbeelde, dat was super om mee te maken.

Pluspunten

- Veel situaties oefenen - Interactie met 'student'

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Pittige training met veel praktijk, zeer nuttig! Ook Lotus was erg leuk/goed en van toegevoegde waarde

Van tevoren verplicht een stukje theorie herhaling via een kleine e-learning of bv boek. Dit is wel van toegevoegde waarde voor de cursus, veel ben je toch vergeten.

Pluspunten

Veel gehoord, geleerd, ervaren en mogen oefenen.

Geen.

Pluspunten

Ik zag er erg tegen op, maar de wijze van lesgeven, opstelling, invulling dag maakte dat de dag zo voorbij was. Ik ben er volgend jaar weer bij.

Pluspunten

Positief, informatief, van deze tijd en aabsluitend op onze praktijk

geen

Pluspunten

Het was een leerzame dag en de instructeurs waren ook erg goed in de uitleg en maakten het niet te zwaar. Hierdoor ging de tijd en de dag snel voorbij.

Er waren vragen bij het examen die niet behandeld waren in de E-learning en ook niet op de dag zelf. Ons werd verteld dat dit kwam omdat het examen door een andere instantie werd gemaakt.... Dit is in mijn optiek niet handig! Of behandel alles of laat alles door 1 instantie doen, E-learning, les en examen.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Vorig jaar was ik ook bij dit bedrijf op hbo cursus, toen was ik erg tevreden. De groep was niet te groot, de docent erg alert en de lotus echt van toegevoegde waarde. De lunch was wel net zo goed als vorig jaar.

De groep was erg groot (16 man) waardoor de ruimte te klein was om goed te oefenen. De docent heeft heel veel stof overgeslagen met het excuus dat de groep te groot was maar dit kan maar gedeeltelijk op de groepsgrootte geschoven worden. De man praatte graag en heel veel over wat hij allemaal had meegemaakt. Hij heeft heel veel tijd besteed aan de symptomen van ziektebeelden maar heeft totaal niet verteld wat je dan moet doen als iemand die symptomen of ziektebeelden heeft. De cursisten hebben heel even gereanimeerd (waarbij ze verder niet gecorrigeerd werden als het niet goed ging) maar verder hebben we niets geoefend. Wondverzorging, botbreuken, bevriezing, verbranding, verplaatsen van een slachtoffer en oogletsel zijn helemaal niet behandeld. De lotus heeft vijf minuten een hartaanval nagedaan, verder heeft ze alleen een beetje geholpen met dingen vertellen vanwege de groepsgrootte. Dit was in een gangetje waarbij een vrijwilliger op de vieze vloer moest liggen zonder dat daar even een oefenmatje neergelegd werd. Voor mij was dit een herhaling, de mensen die voor het eerst kwamen weten niet eens wat ze allemaal gemist hebben maar zijn ook niet voorbereid op de praktijk. Al met al zonde van de werkdag en de € 200,00 per persoon.

Pluspunten

Prima sfeer en locatie. Kleine groep, daardoor genoeg interactie en ruimte voor vragen en/of opmerkingen. Daarbij is de catering goed voorzien. Uitgebreide lunch en genoeg thee/koffie/water en fris gedurende de gehele dag. Het werken met een lotus is super.

Wanneer je de eerste keer komt, was het voor mij even zoeken waar de ingang was. De baliebediende was er behulpzaam en hielp mij snel de juiste ruimte te vinden. Dus en tip om dit ook de uitnodiging te zetten.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Eerder goede ervaringen mee, dit keer wat minder. Ruimte was echt te klein voor de grote van de groep en de instructeur viel erg tegen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Duidelijke uitleg. Professioneel personeel. Voldoende kennis over aangeboden lesstof.

Groep was groot (16) waardoor de tijd voldoende was om alles te behandelen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

ruimte was te klein en de groep te groot (16 personen) waardoor lotus mee moest helpen met praktijk oefeningen en niet kon spelen. Er was een mix van herhalers en digitale cursus, ook dat is niet bevorderlijk

Pluspunten

goede en duidelijke communicatie via o.a. mail.

voor de praktijk locatie mag het allemaal wat ruimer zijn, zeker buiten.

Pluspunten

Er wordt goed en duidelijk les gegeven en de aanwezigheid van een Lotus slachtoffer voegt veel roe

Het praktijkgedeelte van het blussen mag iets uitgebreider

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Inhoudelijk was het oke, elearning was prima.

Ikzelf vond het rollenspel dat gespeeld werd een beetje kinderlijk. Soms was dit zelfs sterk afleidend. Ook hebben we niet alle soorten brandblus gebruikt. Daarnaast was de ontruimingsoefening niet professioneel. Ik heb eens eerder bhv gedaan bij G4S (en destijds behaald) en op deze locatie was het gewoon veel uitgebreider qua blussen evenals de ontruimingsoefening. De bhv van jullie werd in een klein lokaaltje (benauwd en uiteindelijk maar constant de deur open gezet) gegeven en vooral toen ik aankwam was het absoluut niet duidelijk waar ik moest zijn. Ik heb van anderen gehoord dat zij dit ook hadden. Meer duidelijkheid hierover zou fijn zijn, bijvoorbeeld met een bord aanduiding voor de locatie?

Pluspunten

Fijne cursus gehad van beide trainers. Beide hadden erg veel passie en dan helpt altijd erg veel voor het opdoen van nieuwe stof.

Er werd koffie en thee geschonken, lunch was goed. Kleine tip, volgende keer een kan met kraanwater erbij. Kost niets en zo is er ook nog wat anders dan thee en koffie ;)

Pluspunten

Goed verzorgde lunche

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!