Pluspunten

Super docenten. Duidelijk

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

leraar was erg goed

tevreden

Pluspunten

Goede instructeurs

Meer verbeterpunt tov locatie, het was echt wel fris in de les locatie

Pluspunten

In 1 dag op duidelijke wijze de kennis opgefrist. Deze zakt in een jaar tijd wel weg. Heb onlangs het BHV boekje besteld om zelf van tijd tot tijd even op te frissen.

Ik zou het prettig vinden als de stof die we via de inlog konden doornemen voor het examen ook later nog zouden kunnen inzien. Vooral met de filmpjes erbij is het nuttig voor het op peil houden van de kennis.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

De laatste jaren was de herhaling steeds het zelfde. Maandag was het voor het eerst op een andere manier. Daar was ik zeer positief over.

Ik vond de start van het middag programma erg lagereschoolachtig op een negatieve manier werd de noodzaak van alle regeltjes verteld. Zo kwam het tenminste op mij neer. Ik heb op mijn aanmeldformulier gezet dat ik eerder weg zou moeten met de vraag of jullie dit wilde doorgeven aan de instructeur. Helaas wist de instructeur nergens vanaf. We hebben een aardige discussie gevoerd daardoor. Niet erg prettig. Uiteindelijk mocht ik weg maar dan zou ik de dag niet halen want hij zou me dan niet kunnen toetsen. Erg jammer. Na weer een gesprek mocht ik als eerste de brandoefening doen en kwam het uiteindelijk toch nog goed. Dit had niet nodig geweest hoeven zijn als jullie administratie het had doorgegeven. Ik snap dat de instructeur zich aan afspraken moet houden, maar de andere kant ik kom daar voor me zelf en ik zit niet meer op de basis school.

Pluspunten

Peter en Rob haalden veel goede, herkenbare voorbeelden uit praktijk erbij. Dit resulteerde wel dat cursisten hierop inhaakten met hun eigen ervaringen waardoor we soms erg lang bij een onderwerp bleven hangen.

- De gestelde vragen in de toets op het einde waren niet allemaal even duidelijk/relevant of behandeld tijdens de training. - Een aantal cursisten bleven aardig vertellen over bepaalde ervaringen in hun eigen omgeving. Ik vond het veel 'geklets' en had die tijd liever besteed aan bv zelf oefenen met elkaar verbinden.

Pluspunten

Veel ervarings deskundigheid bij de instructeurs.

Vraag naar de dieet wensen en beperkingen van cursisten. Sommige vragen lagen wel erg ver af van de BHV praktijk, of waren in het geheel niet behandeld tijdens de cursus. Cursuslocatie was eigenlijk alleen goed bereikbaar met de auto. Niet leuk voor OV en fiets-gebruikers.

Pluspunten

De instructeurs zijn zeer bekwaam en brengen het enthousiast en gedreven over.

Het 'examen' sloeg in mijn ogen nergens op. We hebben allemaal onze inzet getoond tijdens de dagen en met elkaar alles volbracht. Belangrijkste is ook dat we kunnen handelen indien nodig. Dat is allemaal duidelijk gemaakt. Dan de vragen die, of niet van toepassing zijn, of als strikvraag gesteld zijn, of flauwekul antwoorden. Dat is respectloos t.o.v. de serieuze zaak waar we voor komen. Ik zou zeggen gebruik de vragen om onderling met instructeur te toetsen of we dingen hebben begrepen en kom dan ook met inhoudelijk belangrijke zaken die van toepassing zijn. Nu hangt het van die vragen af of we geslaagd zijn. Beetje onzinnig en respectloos dus.

Pluspunten

Goed en duidelijk communicatie, inzet van een Lotus was erg leerzaam

- Vragen kraktijktoets eind van de training niet duidelijk en/of raar geformuleerd

Pluspunten

Fouten maken tijdens de dag is niet erg, waardoor iedereen vragen durft te stellen, zeer goede manier van lesgeven. Daarnaast was het heel leerzaam om een LOTUS bij de cursus te hebben.

Pluspunten

Niets negatiefs te noemen

Prima zo

locatie was erg koud

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Prettig om theorie met e-learning te doen. Enthousiaste trainer.

Minder tijd besteden aan voorstelrondje. Meer tijd nemen voor onderdeel reanimatie. Aan praktijkles toevoegen: rautekgreep, heimlich en andere acties bij verslikking!

Pluspunten

Heel enthousiaste en betrokken medewerkers. Staan open voor vragen en hebben overal een antwoord op.

Tijdens de afsluitende toets schrok ik toch wel een beetje. Bij bijv. de eerste vraag "wat is een lijnverbinding?" kon ik me niet herinneren dat dit besproken is / in de e-learning is teruggekomen. Ook vroeg ik me bij sommige vragen (waaronder deze) af waarom ik dit moet weten als BHV'er. Nu begrijp ik dat de toets door een externe organisatie is gemaakt en dat jullie hier geen invloed op hebben, maar het gevolg is dus wel dat de lesstof en de toets niet naadloos op elkaar aansluiten.

Pluspunten

Goede instructeurs

geen

De ruimte was erg benauwd

Pluspunten

Gewoon leuk. realistisch en leerzaam

geen

Pluspunten

Echt super leuk en leerzaam! veel afwisseling met praktijk en theorie.

Ik ben meer een praktijk mens en vond de examen vragen erg pittig.

Pluspunten

enthousiaste cursusleider met veel ervaring!

cursusruimte had geen ramen, werkt deprimerend.

Pluspunten

André en Wim waren fijn om naar te luisteren en ze praten beide met passie over hun werk waardoor je meer in (voorbeeld)situaties wordt meegenomen en er zelf ook meer 'gevoel' bij krijgt.

Het enige minpunt vond ik dat er werd gezegd dat het boek niet van tevoren doorgenomen moest worden + dat het als 'extra' gold om belangrijke dingen die in de les waren verteld na te kunnen lezen, maar dat we uiteindelijk bij de toets uitkwamen waar heel veel dingen in stonden die niet in de les zijn besproken. Daarnaast kwam het boek ook te laat (mede door eigen toe doen) maar het boek werd ook te laat verzonden.

Pluspunten

goede leraar en duidelijk

betere mailwisseling, bijv 1 dag voor de cursus nog n bevestiging zou fijner zijn en de lokatie was vreselijk....niet eens een raam in het lokaal

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!