2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Instructeur EHBO gedeelte was zeer prettig en ging goed in op onze vragen. Fijn praktijkgedeelte waarin we uitgebreid konden oefenen en goede uitleg theorie met relevante voorbeelden.

Ondanks dat het erg veel informatie is, waardoor het begrijpelijk is dat de cursus in 2 dagen gegeven wordt, had ik het idee dat 1 dag ook voldoende was geweest. Instructeur BHV had langer stil mogen staan bij praktijk en oefenen. Overgrote deel van de namen van de cursisten was verkeerd gespeld. Ik had op het aanmeldformulier duidelijk aangegeven zwanger te zijn, instructeurs waren niet op de hoogte.

Pluspunten

Goede docenten! Fijn dat aandacht werd besteed aan de verschillende bedrijven en taken als BHV'er van de verschillende deelnemers, oftewel: maatwerk. Ook fijn dat de docenten ver boven de stof stonden en wat verdieperende vragen van cursusgenoten ook konden beantwoorden.

Bij de EHBO cursus was het prima dat alles met een flipover werd gedaan ipv powerpoint slides, maar een filmpje van gasping vond ik in een vorige cursus heel verhelderend. Van sommige dingen is het handig als je ze eens gezien hebt, zodat je het een volgende keer herkent en zeker gasping is zo'n herkenbaar beeld, net als bv een epileptische aanval (een tonisch-clonische, een absence) of een paar verschijningsvormen van een stroke.

Pluspunten

Het boek dat wij van tevoren ontvingen, was erg informatief en een goede voorbereiding op de cursus. Beide leraren hebben de lesstof goed overgebracht, waren serieus en toch ook in voor een geintje. Theorie werd goed afgewisseld met praktijk en voorbeelden, bijv. in de vorm van filmpjes. De locatie was uitmuntend, goed te bereiken en een uitstekende en heerlijke lunch!

Geen.

De plek voor de brandoefening zou ik veranderen.

Pluspunten

leerzame les en sfeervolle les. Geen moment saai.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

De cursisten groep was gemengd: Herhalers en first timers. Dat is voor beide groepen niet ideaal.

Wellicht is de groep iets te groot (14 personen) voor de hoeveel te behandelen onnderwerpen binnen de voorgenomen tijd. Met name bij het EHBO gedeelte in de middag.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Zeer kundige trainers, mooie locatie, lotus is echt een aanwinst.

Erg weinig theorie herhaald. Het gaat maar om twee zaken en dat is brandjes blussen en reanimeren. Ik heb heel weinig nieuwe dingen gehoord. Verder vond ik het heel onrustig dat de lotus ook tussen de opdrachten door iets veinsde, waardoor ik continue gefocust was op haar in plaats van op de trainer.

Bij Cursus locatie was onvoldoende ruimte om brand blussen te oefenen

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

locatie niet geschikt voor grote groepen (20 mensen op deze cursus) en zeker buiten niet.. 2 parkeerplaatsen voor brandpreventie.. midden op parkeerterrein waar je de plooien uit je broek wordt gereden als je niet oplet..

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

organisatie + kennis

Brand+ontruiming beter praktijk ruimte

Pluspunten

Goede docenten, veel praktijk examen. afwisselend en inter-actief.

Locatie is niet geschikt voor brandblusinstructie. Te weinig ruimte en onveilig i.v.m. langs rijdend verkeer.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Duidelijke cursus en veel praktijkoefeningen.

Mijn voorkeur gaat uit naar de volgende volgorde van de cursus: 1. ochtend, het reanimatiegedeelte 2. middag, brandbestrijding

Pluspunten

Was leuk ging goed geen minpunten

Pluspunten

Lotusslachtoffer was erg leuk!

Pluspunten

Volledig pakket en goed verzorgd

ga zo door

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

heerlijke koffie en lunch!

aangeven dat er parkeer mogelijkheid is voor de cursisten en de kosten gratis zijn voor de cursisten

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Zeer gemotiveerde en enthousiaste docent. Wilde van alles wel uitleggen.

Docent was te enthousiast en bleef lang hangen in verhalen. Hierdoor weinig tijd om praktische kennis op te doen. Ik vind mezelf door deze cursus niet in staat om bhv te verlenen als hierom gevraagd wordt. Brandjes blussen ging prima, eerste hulp verlenen, weinig kennis opgedaan. Erg jammer.

Pluspunten

Fijne instructeur & ook Lotus dame! Alles komt wel aan bod.

Soms is de vraagstelling erg dubbel. Je hoort iemand gaspen- wat moet je als eerste doen. Nu moet je eigenlijk eerst bewustzijn en ademhaling controleren, om vast te stellen of het wel gaspen is. Maar omdat in de vraagstelling staat dát het gaspen is, zou je al 1-1-2 willen bellen. Er zou beter kunnen staan; je vermoed dat iemand aan het gaspen is. Zo zijn er meerdere vragen die "krom zijn" dat is jammer.

Pluspunten

Veel praktijk voorbeelden

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!