3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Kreeg tijdens het EHBO gedeelte af en toe de indruk dat een uit het hoofd geleerd riedeltje werd opgesomd.

Pluspunten

Heldere uitleg!

Pluspunten

goede organisatie. goede bereikbaarheid.

Bij aankomst onduidelijk wáár de bedrijf in gebouw De Mammoet is gevestigd. Verbeter de aanduidingen. Cursus lokaal is wat krap voor EHBO oefeningen.

betere ruimte waar meer plek is voor de praktijk oefeningen

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Goede instructeurs: compacte manier van lesgeven.

De locatie Borchland is niet optimaal, niet best bereikbaar met OV. Ik heb een eerdere cursus bij het Tulip hotel gehad, en daar werd netjes rond 10:30 (koffietijd) even een snackje verzorgd, en rond 15:00 wederom: erg belangrijk...

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

- Het boek over BHV. Heel fijn! - Gebruik van filmpjes; zien hoe snel het kan gaan met brand, zien wat gaspen is, reconstructie van brand waarbij mensen zijn omgekomen; wat ging er mis? Heel leerzaam!

- betere (eigen) locatie waar verschillende brandblusoefeningen mogelijk zijn en ook een ontruiming in donker geoefend kan worden, incl. communicatie via walkie-talkies. Ik weet uit eerdere ervaring hoe waardevol dat is. - Over de instructeur voor het eerste deel (brand en ontruimen) was ik tevreden. Maar ik vond het echt jammer dat we niet konden oefenen met echte (gecontroleerde) situaties en verschillende brandblussers. Nu alleen geoefend blusdeken en CO2 blusser en dan werd ook nog de brand handmatig uitgezet. Ervaren hoe vuur reageert, of niet reageert, is heel waardevol weet ik uit eerdere trainingen. - Over de instructeur van dag 2 (EHBO) was ik niet tevreden. Hij heeft ons heel veel anekdotes verteld waaruit zijn heldendom bleek. Maar ik was blij dat ik het boek van tevoren gelezen had. Ws is hij een beetje beroepsgedeformeerd en is voor hem heel veel kennis zo vanzelfsprekend dat hij er vanuit gaat dat iedereen dat weet. Maar voor de meeste mensen is dit allemaal nieuwe informatie. Mijn advise aan hem: meer informatie geven dus en gedoseerd gebruik van verhalen uit te praktijk en deze ook inzetten om deelnemers te bevragen, wat doe je als je iemand in deze situatie/toestand aantreft? - meer oefenmaterialen voor reanimatie, nu moest hele groep op 1 pop oefenen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Zeer tevreden over de herhaling, locatie was minder. Was in de cursusruimte geen kachel werkzaam waardoor het er erg koud was.

Er voor zorgen dat er meer licht, sfeer en warmte in de cursusruimte bij de bowlingbaan komt.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Eerste trainer vond ik erg goed. Veel praktijkvoorbeelden. Fijn dat er een boek vooraf geleverd wordt.

Tweede trainer had erg veel sterke verhalen, die vaak niet aansloten bij onze praktijk, maar kwamen uit zijn spannende leven als ambulancebroeder. Ik waardeer praktijkverhalen om de trainingsinhoud te versterken. Maar dit werkte bij mij op den duur averechts. De locatie was kort van tevoren gewijzigd, en de nieuwe locatie lag op grote afstand van het openbaar vervoer. Een kwartier lopen (op een zeer regenachtige ochtend) is niet ideaal.

Pluspunten

Planning en wijzigingen omtrent locatie goed georganiseerd. Het lesmateriaal was goed verzorgd en ruim op tijd in bezit, zodat inlezen voor de cursus mogelijk was.

Wellicht wat meer (korte) pauzes inlassen om de aandacht wat meer/beter vast te kunnen houden op zo'n hele dag. Op dag 1 rond de klok van 14.00 uur werden de meeste cursisten slaperig en suf.

Pluspunten

Docenten gaven leuk les en praktijk werd goed uitgelegd en leuk om te oefenen.

Ik vond het jammer dat het boek letterlijk werd lesgegeven. Ik had het boek doorgelezen en daardoor was er qua theorie weinig nieuw. Tip: wellicht digitaal examen doen zodat je gelijk je uitslag weet?

Pluspunten

Ik vond de lessen perfect gegeven en zeer duidelijk!

Betere locatie's die ook goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Pluspunten

Echte praktijkmensen die met passie iets over kunnen brengen

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Cursusleiding praktisch en zeer levendig.

Pluspunten

- Leuke manier van lesgeven (vriendelijk, behulpzaam, 2 trainers; 1 trainer sprak Fries, altijd leuk en de andere kon veel verhalen uit de praktijk vertellen. Erg interessant). - We waren met een klein groepje (4 personen totaal). Heb ik als zeer positief ervaren.

De herhalingscursus om het half jaar doen.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Inhoud les is goed.

- niet de herhalingsles laten verzorgen door 2 trainers. Dit is erg rommelig - planning goed afstemmen zodat instructeur op de juiste locatie aanwezig is en er op tijd kan worden gestart - andere locaties zoeken, lunch was tegen slecht aan en de vergaderruimte veels te klein.

Pluspunten

Duidelijke info. goede leslocatie en docenten. Wij hadden ons relatief laat aangemeld. Maar werden door mdw van BHV Nederland (Miranda) heel goed geholpen. top

nvt

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!