Fijne en leerzame herhalings BHV- cursus

Ik vond het een leerzame dag. We waren met slechts 4 deelnemers waardoor we veel eigen voorbeelden konden bespreken. Ook hebben we veel kunnen oefenen met reanimatie, wondverzorging etc.

• Pluspunten veel geleerd, geoefend en eigen voorbeelden kunnen bespreken. Ook samenwerking met Lotus was erg leerzaam.
  • Minpunten n.v.t.

Vond het een prettige en fijne les.

Het klassikaal behandelen van een lotus slachtoffer vond ik zeer prettig, in plaats voor het blok te worden gezet. Dennis kon goed vertellen en was duidelijk voor de les.

• Pluspunten nam de tijd voor iedereen

Leerzame en goede cursus

Duidelijke en leerzame cursus! Goed in elkaar gezet. De trainer deed het onwijs goed, de lotus idem. Goede combinatie van deze heren ook. Veel geleerd!

• Pluspunten Duidelijke taal, fijne manier van vragen beantwoorden, genoeg pauzes om weer goed te kunnen focussen, neemt de hele groep mee, samenwerken
  • Minpunten X

Leerzaam, inzichtelijk en vol voorbeelden uit de praktijk!

Peter was zeer vriendelijk, legt duidelijk uit aan de hand van praktijkvoorbeelden (en een goede dosis humor), wat het heel erg inzichtelijk maakt van wat nu allemaal verwacht wordt van je als BHVer en waar je tegen aan kan lopen in het veld. Hij stelt enorm goede vragen waardoor je echt aan het denken gezet wordt en je de materie nog beter op kan nemen. Ingeborg was als lotus aanwezig, zij acteerde enorm goed waardoor je echt het gevoel had dat je met een werkelijk slachtoffer te maken hebt. Zo werden we gevraagd te handelen naar eigen inzichten en was het enorm interessant om te zien hoe men handelt wanneer het slachtoffer steeds verder achteruit gaat (doordat bijv. de symptomen niet goed herkent worden) en de druk ineens toeneemt. Na elke "situatie" werd besproken waar verkeerd gehandeld werd, waar op gelet moet worden, enz... kortom, alles om dit te kunnen voorkomen in de praktijk, wanneer dit echt een keer voorkomt. Enorm waardevolle oefening!

Leuke training, enthousiaste trainer.

Leuk om een training met verschillende bedrijven te doen. Zowel de trainer als de lotus was erg kundig. Goede praktijkervaringen/voorbeelden gedeeld en op een leuke enthousiaste manier zodat je het ook echt zal onthouden.

• Pluspunten enthousiast, duidelijk, praktisch

ik vond het een boeiende dag waarvan het praktische uitermate welkom was

Fijne instructeur die de aandacht weet vast te houden. Interessante filmpjes en voorbeelden. Het feit dat de LOTUS aanwezig is en voorbeelden geeft hoe iets eruit kan zien in het echt vind ik echt van toegevoegde waarde. Dit werkt veel beter dan dat er enkel theoretische uitleg wordt gegeven

• Pluspunten de aanwezigheid van een de aanwezigheid van een lotus is een groot pluspunt.
  • Minpunten geen

Goede verhaal, goede interactie tussen instructeurs en cursisten

Goed te volgen duidelijke uitleg

• Pluspunten Uitleg en goede manier van vertellen
  • Minpunten Geen

Uitgebreide en goede kennisoverdracht

Veel kennis verkregen en goed verschillende situaties kunnen oefenen door de aanwezigheid van Lotus-acteur. Dit maakte de oefeningen zeer geloofwaardig.

• Pluspunten Oefeningen met lotus acteur
  • Minpunten Veel informatie voor 1 cursusdag

Ontzettend fijne bhv’er die alles duidelijk uitlegt en dit op een comfortabele en luchtige manier doet. Het was duidelijk dat iedereen zich op zijn gemak voelde! Hetzelfde geldt voor de lotus! Deze ervaring had niet beter gekund. Stuk wijzer van geworden!

• Pluspunten Luistert goed naar onze vragen en nam daar altijd de tijd voor!
  • Minpunten Kan niks verzinnen!

Ongestructureerd

Ik was gewend aan een BHV cursus met een duidelijke structuur. Met een powerpoint met filmpjes, een tijdspad voor de pauze en na de pauze. Deze cursus was erg ad hoc; de docent vertelde wat hem toevallig te binnen leek te schieten, met nutteloze uitweidingen: voorbeeld: blijkbaar was het ooit een blauwe maandag niet de bedoeling om mensen paracetamol te geven, maar nu weer wel. Ok. Daar heb ik totaal niks aan. Verder werd er 'leuk' tijd besteed aan het diagnosticeren van een lotus acteur. Zou dit een hartaanval kunnen zijn, of misschien een hersentumor? Ik hoef als BHV'er niemand te diagnosticeren, ik moet alleen weten wanneer ik moet bellen, en wanneer niet, en bij twijfel toch bellen. Ondertussen werd er lelijk gekibbeld tussen de lotus acteur en de docent. De lotus acteur had blaren op d'r had geboetseerd. Misschien hebben andere mensen dat nodig voor de inbeelding, maar als je tegen mij zegt: 'ik heb mijn hand verbrand, en je ziet blaren', dan heb ik daar genoeg aan. Hoef je voor mij geen acteur met een make-up koffer voor in te huren. Kost allemaal weer extra geld. We deden de cursus in een gebouw waar de brandblusser over de datum waren...

• Pluspunten Het was gezellig
  • Minpunten Zie verhaal

Was zeker een zinvolle training

Er was geen tijd genoeg voor iedereen om wonden te verbinden

• Pluspunten Aanwezigheid Lotus
  • Minpunten te weinig tijd voor verbinden wonden

prima lesdag

met name het inzetten van een lotus slachtoffer maakt de betrokkenheid in de les groter

• Pluspunten goede presentatie
  • Minpunten attendeer de clienten op het naslagwerk wat via BHV Nederland te verkrijgen is;

Goede, gemotiveerde opleiders

• Pluspunten Leuke duidelijke gemotiveerde opleiders

Goede cursus

Goede cursusleider. Legt alles duidelijk uit op een leuke manier.

• Pluspunten Leuke en goede cursusleider.
  • Minpunten Ik ben zelf wat minder voor lotus.

It was very helpful and interesting

The training itself is very informative and the prepared "realistic" situations can be helpful to understand how to behave in case of emergency

• Pros "real" emergency situations, the trainers have big knowledge

Over het algemeen heb ik veel geleerd, de sarcastische opmerkingen van de leraar waren niet nodig.

Over het algemeen heb ik veel geleerd. De sarcastische opmerkingen van de leraar waren niet nodig. Ik hield van een rollenspel met Lotus; het opende mijn ogen voor nieuwe situaties waarin je mogelijk niet precies weet wat er gebeurt. Ik vond de opmerking van de leraar over het niet kennen van het Nederlands en zijn vraag aan ons, 'Hoe ga je iemand helpen als je de taal niet kent?' niet leuk. Mijn bedrijf heeft betaald voor een cursus in het Engels, en deze opmerkingen waren ongepast.

Een hele goede en duidelijke herhalingscursus

Ik heb de herhalingscursus als prettig en duidelijk ervaren. Blij dat ik weer een opfrisser gehad heb.

• Pluspunten kleine groep, duidelijke uitleg
  • Minpunten -

goede interactieve les met ruimte voor eigen inbreng

Geen overige opmerkingen.

• Pluspunten interactiviteit
  • Minpunten een cursist die te veel bijdehand commentaar had waardoor dat de energie in de groep beïnvloedt. Verder geen minpunten.

Erg Goede ervaring

Goede en praktijk gerichte ervaring

• Pluspunten Praktijk ervaring
  • Minpunten 1x per jaar is weinig voor herhaling

TOP aanmoedigend fijne uitgelegd

dit was mijn eerste bhv curcus vond het ergens toch een beetje spannend van doe ik het wel goed straks kijken ze me aan van wat doe jij nou. en het was ook wel te zien dat ik iets onzeker was maar hier begeleide zae je goed in veel complimenten werd ook een aantal keer gezegd van je doet het hartstikke goed en dit vond ik erg fijn der kwam ook een man van lotus als ik het goed zeg dat vond ik ook heel fijn fijne manier van uitleggen en leren

• Pluspunten duidelijke aanmoedigend

Goede update van mijn kennis

Het was goed om alles weer op te frissen. Vooral de 'case-studies' vond ik echt leerzaam. De praktijk is toch moeilijker dan de theorie.

• Pluspunten praktijkoefeningen
  • Minpunten net weer andere stof/nadruk dan andere keren

erg duidelijk en leerzaam

goede en duidelijk uitleg, veel van opgestoken.

• Pluspunten de lotus was erg goed .
  • Minpunten -

duidelijke training

Fijne combinatie van theorie in je eigen tijd doorlopen en een dag om de praktijk te ervaren. Prima locatie, fijne kleine groep en goede instructeurs. Fijn ook dat er een actrice was om mee te oefenen.

• Pluspunten Duidelijke uitleg van instructeur, fijn dat er een actrice was die ziektebeelden nadeed waarmee we konden oefenen, kleine groep, fijne locatie.
  • Minpunten geen

Op een rustige en vertrouwde manier een BHV cursus volgen

Prettige ervaring, ze branden je niet af als je even iets niet weet, maar proberen de kern over te brengen op een rustige manier. Als je bepaalde dingen doet, waar je je niet prettig bij voelt omdat je er weinig ervaring mee hebt, stellen ze je op je gemak. De lotus was ook een mooie toevoeging.

• Pluspunten Manier van lesgeven
  • Minpunten Geen

Een leerzame en leuke dag

De herhalingscursus was helemaal goed voor 1 dag. Mijn geheugen is weer opgefrist en de onderdelen werden op een actieve manier besproken. Hierdoor vloog de dag echt voorbij.

• Pluspunten Actieve dag

Vlietpoort, Braillelaan 9

2289 CL Rijswijk

Over BHVNederland

Bij BHVNederland geloven we in een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Wij zijn jouw alles-in-één partner op het gebied van veiligheid. Of het nu gaat om praktijkgerichte BHV-trainingen, het opstellen van ontruimingsplannen, deskundig advies of aanschaf van preventiemateriaal zoals blusmiddelen, EHBO-koffers of AED's. Bij ons ben je op het juiste adres. Wij bieden praktijkgerichte, doeltreffende oplossingen afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. We bieden onze cursussen ook incompany aan, altijd verzorgt door ervaren instructeurs waar en wanneer je maar wilt. Kies voor zekerheid, kwaliteit en maatwerk. Samen redden we mensenlevens!