Response from the business owner
Beste Ernst,
Wij begrijpen uit uw verhaal dat u zich niet geholpen of gehoord voelt.
U geeft aan een probleem te hebben met de geleverde badkamerventilator met vochtsensor.
Deze reageert te gevoelig naar uw idee en dus niet juist.
Indien uw ventilator met vochtsensor veel blijft lopen en soms wel dagen achter elkaar kan dit komen door de plaatselijke luchtvochtigheid. Wij raden aan om dit in de gaten te houden. Indien in de regio een luchtvochtigheid van 70%+ speelt heeft u dus een sterke kans dat deze vaker blijft draaien dan u zou verwachten.
Als tip kunt u het volgende proberen: houd ramen en roosters in de buurt zoveel mogelijk dicht. Naast alles dichthouden kunt u ook de vochtsensor van de ventilator op een gevoeligheid van 90% zetten en de timer op 1 á 2 minuten nalooptijd, zodat deze niet eeuwig blijft doorlopen.
Wij waarschuwen hier zelf ook voor op onze website door de volgende tekst in de beschrijving van deze ventilatoren:
TIP: het klimaat in Nederland en België brengt vaak een hoge luchtvochtigheid in de (buiten)lucht, hierdoor kan het voorkomen dat u door het jaar heen de instellingen van de vochtsensor dient te veranderen voor een goede werking van de ventilator. Door ons klimaat kan het voorkomen dat in vochtige periodes de ventilator (heel) lang blijft draaien, indien dit niet gewenst is kunt u beter kiezen voor het een model zonder vochtsensor (dit geldt voor alle vochtsensor modellen, van alle merken).
Als dit blijft aanhouden ook met droog weer kunnen we de ventilator voor u testen in het kader van een garantieprocedure. In veel gevallen blijken de sensoren echter gewoon goed en kunnen wij hier verder niets aan veranderen. Dan is een model zonder vochtsensor, bijvoorbeeld alleen met een timer of bewegingssensor. misschien een betere keuze voor uw situatie.
Dit was bij u dus ook het geval. Wij hebben uw ventilator getest in op deze klacht.
Deze wordt in een kast met vocht getest.
Uw ventilator
Verder is het een goede tip:
U kunt de instellingen van de vochtsensor met de stelschroef het beste even stroomloos maken zodat deze goed doorkomen.
Een verder toelichting hierop is dat u het beste de instellingen van de vochtsensor op 90% kunt draaien. Dan maakt u de ventilator stroomloos, terwijl de ventilator stroomloos is zet u deze instelling op de laagste instelling (+/- 60%) en daarna zet u weer stroom op de ventilator. Dan kunt u de instelling van de vochtsensor weer terugdraaien naar 90%.
Erg omslachtig, dat begrijpen we, maar we hebben gemerkt dat dit vaak wel werkt.
Wellicht heeft u aan deze tips nog wat en zal de ventilator in dat geval minder lang draaien en minder snel aangaan.
Wij vinden het erg vervelend dat uw ventilator niet naar wens is.
Ook dat u zich niet geholpen voelt door onze klantenservice.
Excuses voor het ongemak.