Levering prima, product is erg goed maar heeft verbeterpuntjes
Onlangs de Soler & Palau Silent (100CDZ) ventilator gekocht.
Levering was prima. Dus niks mis met Ventilatieshop.com
Product: Deze ventilator is erg prijzig.
De test van de kracht van afzuigen in combinatie met het geluid zelf uitgevoerd. Mijn afvoerpijp bevat een haakse bocht. De afstand is iets meer dan 1 m.
En ik moet erkennen, de afzuigkracht van deze ventilator is werkelijk enorm goed, (het filmpje klopt!). Het geluid is te verwaarlozen. Ik ben nog geen ventilator tegen gekomen waarvan deze 2 aspecten zó goed zijn.
De bewegingsensor zit aan de bovenkant. Dit betekent dat als je hem aan de wand bevestigt zoals ik heb gedaan, de straal van de sensor erg hoog ligt. Afhankelijk van hoe ruim je badkamer is kan het resulteren dat de sensor je niet goed oppikt. Even zwaaien lost het op.
Montage: eenvoudig.
Jammer is dat de maker van deze dure ventilator enkele puntjes laat liggen.
Schroevendraaiertje:
Het bijgeleverde plastic schroevendraaiertje waarmee je de nalooptijd instelt is waardeloos. De mijne had een beschadigde punt. Ik kon er werkelijk niks mee. Gelukkig heb ik horloge schroevendraaiertjes zodat ik het schroefje toch kon draaien voor verkrijging van een instelling.
De elektrische stroomdraad:
Als je de draad door het rubberen gat naar de contactpunten moet leiden, is het jammer dat de makers niet even 2 klemmetjes hebben gemaakt waar je de draad doorheen kunt leiden. Hoewel de kans klein is, is dit toch een stukje extra veiligheid om te voorkomen dat bij losraken de draad niet in de rotor kan komen.
Terugslagklep:
Ja ok, er zitten 2 transparanten flinterdunne plasticjes aan de achterkant. Maar ze sluiten absoluut niet voldoende af. De wind komt er gewoon doorheen. Verder ben ik erg benieuwd hoe lang het duurt voordat deze flapjes niet meer volledig terugslaan. Ze dus een stukje open blijven staan door het gebruik.
Advies: Hoewel overprized, zou ik het product toch weer kopen. Alleen al vanwege de enorme afzuigkracht en stille motor.