De garantie van Ventilatieshop is ver onder de maat.
Klantenservice behulpzaam, maar de garantie blijkt bijzonder slecht wat betreft de 5-jaarsgarantie op buisventilator Whisper WGLE-100/125. Deze was defect geraakt. Volgens de Ventilatieshop is de oorzaak standaard de vervuiling van de ventilator, dus mijn schuld. Standaard, getuige de andere reviews die ik hierover inzag, waarbij in één geval zelf een beroep op de garantie van eenzelfde ventilator die nog geen jaar in gebruik was. (review van 23 juni 2025, Trustpilot). De gebruiker meldt daar dat de klantenservice hem meldt dat dit hun beleid is: het is dus de standaardaanpak bij Ventilatieshop. Zijn verzekering geeft hem gelijk en gaat actie gaan ondernemen tegen Ventilatieshop. Ik heb mijn ventilator vandaag retour ontvangen, en deze geïnspecteerd omdat ook mijn ventilator vervuild zou zijn, en dat dit een geldige reden is mijn beroep op de garantie af te wijzen. Maar de ventilator is nauwelijks vuil; ietsje aanslag hier en daar. Ook niet raar vanwege de prima, regelmatige gereinigde en z.n. vervangen filters, die vóór de afzuiging zijn aangebracht. Maar, meldt Ventilatieshop, het ligt eigenlijk aan het herhaaldelijk aanschakelen via de toerentalregelaar en het weer opnieuw aansluiten van de toerenregelaar op de ventilator, waarna deze pas weer werkte. Dus geeft men toe: eigenlijk NIET aan de vervuiling,. Hiermee wordt bevestigd dat vervuiling standaard als reden wordt genoemd; de schuld ligt altijd bij de klant. Maar wat moet je als klant? Als de ventilator niet draait, probeer je als gebruiker uiteraard door deze vaak aan- en uit te schakelen en deze een aantal keren opnieuw aansluiten weer aan de praat te krijgen. Dat is toch heel normaal, en dus is ook sprake van normaal gebruik. Het is weer eens de slager die zijn eigen vlees keurt. Wel kreeg ik als goede klant een mager compensatiebod. Afgewezen en een beter bod. Dat uiteindelijk geaccepteerd, wat moet je anders? Jammer dat zo mijn vertrouwen in mijn eigen standaard ventilatieleverancier zo is aangetast.