Dometic CFX95DZW Cool Freeze Combinatie
Perfecte coolbox!
Helaas overleed onze 225ah accu na 2 weken scandinavië en 1 week ardeche bij 40+ Celcius... Toelichting hieronder:
Wij gebruikte haar 24/7 op 12v.
Het grote gedeelte als koelkast op +4 graden en het kleine deel als vriezer op -22 graden (-15 bleek niet voldoende)
Doordat onze land Cruiser voorzien is van temperatuur gecontroleerde dynamo werd de huishoud accu onvoldoende bijgeladen
(De dynamo valt terug in uitgaande stroom i.v.m. emissie en brandstof verbruik, voldoende voor de startaccu's, onvoldoende voor continue stroomverbruik)
Er was bij 40 graden buitentemperatuur dus onvoldoende spanning om de koelbox aan te kunnen, let hier op want er zijn meer auto's en camper vanaf 2006 welke met dit systeem zijn uitgevoerd.
In eerste instantie dachten wij dat het aan de koelbox lag.
De opvolgende 2 weken Zuid-Frankrijk is de koelbox vervolgens aangesloten op de startaccu's, het vriezer gedeelte hadden wij uitgezet en de instelling van de koelbox is gezet op de hoogste accu beveiliging, dat betekend dus dat ze eerder uit gaat dan op de laagste accu beveiliging.
Na 2 a 3 uur weer terug aangekomen bij de auto welke in de zon stond liep ze een graad of 6 op, dat is acceptabel.
Door bovenstaande situatie hadden we vanaf nu de koelbox 's avonds aangesloten op 230v.
Er is een DC/DC lader, een solar systeem en nieuwe accu besteld, dan kan er weer volop gebruik gemaakt worden voordat de zomer weer voorbij is :)
mvg Roy