Prima webshop, irritante verkooptactiek eigen merk
Ik bestel al jaren kantoorartikelen bij 123inkt tot volle tevredenheid. Snelle levering en bijna altijd de gewenste artikelen op voorraad. Wat ik wel altijd al vervelend vond is dat op de site wanneer je een merkartikel neemt, je continu herinnert wordt aan het alternatief van hun eigen merk. En op zichzelf is die tip niet verkeerd, maar de site is zo ingericht dat je soms per ongeluk toch hun eigen merk in je winkelwagen stopt, terwijl je denkt het merk te hebben genomen. Maar ook dat gebeurd je een keer en dat let je goed op. Dus ook daar is mee te leven. Maar dat je nu ook nog na iedere bestelling (of zelfs artikelen in je winkelwagentje te hebben gedaan zonder meteen af te rekenen) gebeld wordt door 123inkt gaat echt veel te ver. Bel je om bijv het adres te controleren prima. Maar deze telefoontjes willen je (zo ervaar ik het) het 123inkt - merk opdringen in plaats van het originele merk van in dit geval printerinkt. Na meerdere keren te hebben aangegeven de bestelling te willen laten zoals ik ze heb geplaatst, bleef de medewerker maar de voordelen opnoemen van het eigen merk inkt en een verklaring te willen waarom ik dat niet wil. Ik heb dat als heel vervelend ervaren. Ik maak zelf de keuze wat ik wil te bestellen en hoef mezelf daarvoor niet te verklaren. Heel onprettig. Dus voor de site en dergelijke toch nog drie sterren, maar eigenlijk niet verdiend door de agressieve verkoopmethodiek van het eigen merk. Hou hiermee op 123inkt. Ik vind jullie eigen merk artikelen vaker wel dan niet zo goed als het originele merk. Maak het eigen merk net zo goed en mensen gaan er echt wel op over ook zonder deze bel / stalking (je wordt meerdere keren gebeld als je niet opneemt) methodiek om je over te halen voor het eigen merk. Slechte zaak.