PostNL laat klanten keihard vallen bij internationale zendingen!
Op 31-03-2026 ben ik er helemaal klaar mee: PostNL is wat mij betreft het toonbeeld van slechte dienstverlening. Mijn pakket naar Italië is op 13 maart afgegeven en verzonden. Op 16 maart was het pakket al de grens over bij Italië. Sinds 19 maart is er echter geen enkele update meer geweest. De laatste status via Poste Italiane luidt letterlijk dat het pakket “in transit” is en zich bevindt bij het internationale sorteer- of verwerkingscentrum van Poste Italiane in Milaan. Daarna: helemaal niets.
PostNL adverteert met 3 tot 5 werkdagen levering, maar daar klopt in dit geval werkelijk niets van. Ondertussen zijn we bijna 3 weken verder en lijkt het pakket gewoon spoorloos verdwenen. Op 26 maart is eindelijk een onderzoek gestart, case 36893084, maar pas vandaag, 31 maart, werd ik door PostNL gebeld met de mededeling dat ze nu pas echt met het onderzoek beginnen. Hoe traag en amateuristisch wil je het hebben?
Nog absurder: je betaalt PostNL voor een dure verzenddienst, maar vervolgens ben je volledig overgeleverd aan externe partijen zoals Poste Italiane. Sorry hoor, maar ik betaal PostNL, niet een willekeurig buitenlands postbedrijf. Dan is PostNL dus ook volledig verantwoordelijk voor wat er misgaat. Als je ervoor kiest om samen te werken met partijen met zo’n reputatie, dan zijn de gevolgen ook voor jouw rekening.
Ondertussen heeft de koper via eBay al een refund aangevraagd, wat hem na bijna 3 weken wachten nauwelijks kwalijk te nemen valt. Gelukkig was het pakket verzekerd, anders was het drama nog groter geweest. Ik verwacht dan ook een volledige vergoeding vanuit PostNL.
Dit is niet de eerste keer dat PostNL teleurstelt. Veel klagen richting overheid, veel verhalen over drukte en problemen, maar leveringsbeloften nakomen of problemen snel oplossen is er blijkbaar niet bij. Klanten worden gewoon aan het lijntje gehouden. Wat mij betreft is PostNL een van de meest amateuristische bedrijven van Nederland. Volgende keer stuur ik het liever weer met DHL.