Goed, maar...
Vóór ik een ventilator ging bestellen voor het toilet, zocht ik naar informatie waar de elektrische bedrading - die je moet aanleggen t.b.v. een ventilator - aangebracht moet worden. Natuurlijk in de nabijheid van het afvoerkanaal, maar hoe precies, dat werd nergens duidelijk gemaakt in allerlei foto's en tekeningen van de diverse ventilatoren die te koop zijn. Het viel me op dat niet alleen Filterfabriek die informatie achterwege liet, maar dat was zo bij elke fabrikant/leverancier die ik bezocht op zijn website. In verband met m'n werkzaamheden voor het maken, had ik die informatie nodig. Ik begon me er op zeker moment aan te ergeren dat iedereen die informatie achterwege liet. Ook heb ik een aantal video's bekeken om te ontdekken waar de de bedrading (of kabeltje) bij het afvoerkanaal geplaats moest worden. In een van de video's kwam heel kort (eigenlijk bij toeval) in beeld waar de bedrading bij het afvoerkanaal gepositioneerd moest worden.
Wil je de bekabeling ter plekke van het afvoerkanaal voorbereiden, nog voor je de ventilator in handen hebt, dat moet dat wel ergens te vinden zijn, vind ik.
Ik realiseer me ook dat het technisch lastig duidelijk te maken is en dat je moet vertellen dat (heel vaak) het plafond opengebroken moet worden om bij de centraaldoos te komen om 230V en eventueel de schakeldraad beschikbaar te maken. Groeten, Jan Wolbert