Pluspunten
- Van alle SaaS aanbieders is Lightspeed de meest uitgebreide en biedt het vele mogelijkheden en daarmee zit het aan de bovenkant van dit segment.
- Prijs / kwaliteit verhouding is goed. Het is niet goedkoop vergeleken met andere aanbieders, maar je krijgt er echt veel waarde en een zeer snelle site voor terug.
- Klantenservice neemt zaken serieus en lost issues adequaat op.
- Lightspeed werkt makkelijk. Tegelijkertijd is mijn kanttekening hierbij dat er denk ik behoorlijk gefocust wordt om het de starter zo makkelijk mogelijk te maken en dat is natuurlijk erg positief voor die starter. Alleen gaat dat niet altijd samen met gebruikers die meer willen. Die zullen door beperkingen op een gegeven moment wel naar bijvoorbeeld Magento worden geduwd terwijl dat voor vele gebruikers helemaal niet nodig zou zijn als er wat nét wat geavanceerdere mogelijkheden zouden komen. Op die manier zou Lightspeed zich echt midden tussen de SaaS aanbieders en Magento in kunnen positioneren i.p.v. enkel aan de bovenkant van deze aanbeiders en dat is m.i. een positie die voor enorm veel shops perfect is.
Verbeterpunten- Themabouwers verplichten fouten in het thema op te lossen binnen een vastgestelde en acceptabele termijn.
- Het tempo van verbeteren van het platform verhogen. Er zijn diverse zaken die beter zouden kunnen werken. Waarschijnlijk voor de startende webshop geen enkel punt maar indien je er meer uit wilt halen loop je tegen beperkingen aan. Ik heb het idee dat de intentie tot verbeteren er zeker wel is, maar wat meer verbeteringen voor meer verlangende gebruikers zijn wel wenselijk.