Zeer goed!

Een helpende interventie om mijn doel te bereiken.

Het plan valt tegen.

Door Instagram zijn de verwachtingen groot. Wat mij tegenvalt is bijvoorbeeld het feit dat de calorie inname gebasseerd wordt op een paar korte digitale vragen, je betaald wel 50 euro per maand voor deze app. Ik ben nu bezig sinds september en er is bij mij nog nooit gereageerd op de antwoorden die ik invul op de gedragslessen. Het thuis sporten is prima te doen en je kan per oefening een filmpje bekijken hoe je het moet uitvoeren.

Geweldig programma

Geweldig programma, fijne online coaching, heerlijke training waar ik van geniet en de app is geweldig, alles is terug te vinden. Heel blij dat ik op mijn 60ste hier alsnog mee begonnen ben.

Prima voor beginners, maar minder voor gevorderde sporters

Ik ben drie maanden geleden aan personal body plan begonnen en baal een beetje dat de focus zo erg op gedrag ligt. Wat betreft de gedragslessen heb ik tot nu eigenlijk nog niets gelezen wat ik niet wist. Ik zou graag meer leren over training (wat is de beste warming-up, hoe zorg je ervoor dat je het maximale uit je training kan halen, waarom zijn bepaalde oefeningen goed, hoe moet je je trainingen inrichten als je alleen maar drie dagen achter elkaar kan trainen (bijvoorbeeld donderdag & vrijdag & zaterdag), wanneer doe je een bepaald aantal sets, wanneer kan je kilo's ophogen etc etc). Deze dingen worden tot nu toe niet echt behandeld en met m'n coach kan ik het daar ook niet heel goed over hebben. Ik zou ook wel graag filmpjes van de uitvoering van m'n oefeningen naar m'n coach willen sturen, maar ik heb eigenlijk niet echt het idee dat ze een personal trainer is, dus daar misschien niet helemaal geschikt voor. De trainingsschema's die ik nu steeds krijg, vertrouw ik niet altijd. Soms snap ik niet waarom een bepaalde combinatie van oefeningen effectief is en ik ben dan benieuwd hoe die tot stand gekomen is, maar dat kan ik niet echt elke keer vragen. Ik vind het ook jammer dat je zelf niet een beetje je voorkeur kan aangeven voordat je een nieuw trainingsschema krijgt. Verder wordt er veel nadruk gelegd op doelen stellen binnen pbp, maar hier mis ik nog wel een fijne tool voor. Nu staat het ergens in het chat-gesprek met m'n coach en moeten we die zelf beetje bij houden en evalueren. Ik denk dat een soort "dromen/doelen planner" leuk zou zijn, waarin je al je doelen kunt bijhouden en kunt evalueren. Misschien wel gewoon als onderdeel van "mijn resultaten". Wat vind ik wel fijn aan pbp? Eten bijhouden is wel fijn en ik maak nu wel consistenter progressie foto's. Maar vind ik dat het geld waard? Ik weet het nog niet zo goed.. Of ik het zou aanbevelen aan mezelf als ik nog een keer mocht kiezen? Ik denk het eigenlijk niet. Maar wel aan iemand met weinig ervaring.

Resultaat boeken op mijn eigen tempo

Sinds oktober volg ik mijn personal body plan, en ik kan absoluut iedereen aanraden hetzelfde te doen. Ik had geen overgewicht, sterker nog, ik heb een prima lijf. Echter kon het strakker en was ik gewoon benieuwd hoe ik doelgericht kon eten en sporten. Ik reed al enorm veel paard, maar krachttraining had ik nog nooit gedaan! Het was even een uitdaging, zeker omdat ik permanent in het buiteland woon en een erg drukk baan heb, maar het is het waard! De app kan hier en daar verbeterd worden, maar de coaching is echt perfect en geeft me zo veel of zo weinig ondersteuning als ik nodig heb. Ik heb mezelf tijdens de kerstdagen wat losgelaten, dus benieuwd hoe ik het weer op pak en resultaten ga boeken!

Had meer verwacht qua hulp op het gebied van voeding

Ik heb niet zozeer moeite met het volgen of doen van trainingen/sporten alleen ik vind het stukje voeding heel erg lastig. Ik denk dat een ander platform waarin je goed op weg geholpen word qua voeding patronen beter bij mij past. Dit ervaar ik nu niet bij PBP

PBP is makkelijk vol te houden, met de gewenste resultaten

Door PBP ben ik opnieuw aan het leren eten, niet meer dieetdenken maar gewoon leven met lekkere en gezonde dingen, met elke dag een 'genietmomentje'. Zonder het gevoel te hebben dat je een dieet doet, val ik toch af en kom ik steeds dichter bij mijn doelen

Onpersoonlijk

Vind het onpersoonlijk contact standaard berichten kopier en plak werk. Trainingsschema prime mits je dingen niet durft ivm zelf vertrouwen etc word het niet veranderd. Voelt niet persoonlijk.

Heeft tot sporten aangezet maar volledige programma volgen kost moeite

Personal Body Plan heeft me over een enorme drempel geholpen richting de sportschool. Ook vanuit de coach goede begeleiding rondom eten. Ik merk wel dat het me moeite kost om het volledige programma te benutten. Ofwel de gedragslessen en het eetdagboek krijg ik nog niet ingepast in mijn dagelijkse (drukke) programma. Komende maand wil ik hier meer aandacht aan besteden. Want zonder dat deel is de prijs-kwaliteit verhouding erg scheef.

Waardeloos

Echt waardeloos, ik was super druk toen ik mee inschreef, me niet realiserende wat de kleine letters waren. Kon pas na twee weken er echt mee beginnen.. kwam erachter dat het niets is voor mij en dat het echt niets voorstelt wat ik zelf ook kan verzinnen of al doe, sporten en gezond eten.. wilde dus nog binnen de 1e maand opzeggen, maar dan kon niet omdat de twee weken termijn verlopen was.. en nu zit ik er voor 18 maanden aan vast!! Kost me 52 euro per maand terwijl ik er niets mee doe. Ik zou echt iedereen afraden om hier aan mee te doen, zonder eerst heel goed de kleine lettertjes te lezen en te weten waar je aan begint!! Ik heb verschillende klachten ingediend maar ze gaan er niets aan doen, ik zit er voor 18 maanden aan vast ook al gebruik ik de diensten niet.. voelt echt beetje als oplichterij!!

Met PBP leer je echt een andere lifestyle aan!

De combinatie van gedragslessen, trainingsschema's, richtlijnen voor voeding en wekelijkse coaching maken echt dat ik bewuster bezig ben met mijn levensstijl. Ik zie het niet als een dieet.

Weinig feedback en resultaat

Hoewel ik mij aan mijn trainingen houd en vaker onder dan over mijn voedingsbudget zit heb ik nog geen resultaat. Ook krijg ik weinig houvast of tips om dingen anders te doen dus voor mij werkt het helaas nog niet.

Trainingen top, app slecht

De trainingen zijn inhoudelijk super. Goed te doen maar voldoende uitdaging en gevarieerrd. De app is na 3 jaar (dit is mijn 2e keer PBP) nauwelijks verbeterd en doet inmiddels gedateerd aan. Voedsel scannen is leuk maar de database is vrijwel leeg. Het zou handiger geweest zijn om deze met My Fitness Pall te koppelen (doen ander esportscholen zoals Rockstar academy in Amsterdam ook). De lijst met aanbevolen producten kan ik ook weinig mee. Is een lijst die je overal vandaan kunt halen en voegt niets toe. Wat het hele concept voor mij helemaal geweldig zou maken is de al eerder genoemde connectie met MFP voor tracken maar ook bv met FitChef. Ik weet dat het de bedoeling is dat je zelf leert de juist keuze te maken enzo maar af en toe wat inspiratie via bv fitchef of een ander platform is gewoon heel prettig. Ik ben zelf een echte keukenprinses en erg bedreven in meal preppen etc maar zelfs ik zou dat prettig vinden.

Echt gewoon super

Ik ben zo blij met personal body plan, ik heb zoveel geleerd over voeding en trainen. En omdat het een verandering van leefstijl is en geen dieet, is het vol te houden. Ik had in eerste instantie voor een half jaar pbp afgesloten maar heb al gauw voor 18 maanden bij “geboekt” ik zit goed in mijn vel, slaap weer goed en ben zelfs tevreden over hoe mijn lichaam veranderd en vorm krijgt.

Geweldig!

Ik ben nu 100 dagen bezig en het bevalt me uitstekend.

Geweldig! Mijn stok achter de deur

Fijne begeleiding, goede tips. Voel me hier heel prettig bij

Niet heel positief

Eerder heb ik aangegeven dat PBP niks voor mij is en ivm mijn geschiedenis misschien toch geen goede keuze is. Ik zit vast aan een 6 maanden abonnement terwijl ik geen gebruik meer maak van PBP en er wordt niet bepaald meegeholpen of een tegemoetkoming geboden.. Ik weet dat er 2 weken staan waarin je kan besluiten of je toch door wilt gaan, maar het is lastig om na 2 weken te besluiten of het werkt of bij je past. Het is toch wel een beetje scheef dat je wilt stoppen en dit niet kan, terwijl er anderen zijn die op de wachtlijst staan en graag willen starten.. Plek is dus makkelijk opgevuld.

Ik wilde stoppen of uitstellen maar dat kon niet zonder medische verklaring

Ik heb uitstel aangevraagd omdat ik in een hormonaal traject zit met IUI en IVF. Ik dacht dat ik dit wel erbij kom dien omdat ik hier al anderhalf jaar mee bezig ben en ik in die tijd wat ben aangekomen. Maar emotioneel kon ik me hier gewoon niet toe zetten. Geen tijd en teveel aan mijn hoofd. Gevraagd om uitstel naar januari maar dat kon niet. Heel erg jammer want nu ben ik €200,- kwijt voor helemaal NIKS! Ook geen kleine compensatie of begrip gekregen. Wel van mijn coach Ellen Perik, ze was heel meelevend maar kon helaas niks voor me doen. Jammer maar ik beveel jullie hierdoor echt niet aan.

Super goed

Ik kan geen negatieve punten bedenken, echter heb ik momenteel de verkeerde coach voor mij. Ik ben 7 maanden terug bevallen, in een postnatale depressie beland en nu heb ik recent mijn voet gebroken. Sinds een paar dagen zonder gips dus moet nu alles echt opnieuw op gaan pakken. Naar mijn idee werkt het voor mij beter als ik een coach heb die weet hoe het is met 2 kleine kindjes en alles wat daarbij hoort, die gerichter tips kan geven in mijn situatie want begin nu bij -10 ipv 0 en absoluut niet door de coach want die is top! Maar ik heb op dit moment een andere nodig

Met PBP heb ik echt het gevoel dat ik mijn levensstijl heb veranderd.

Het voelt en is niet als lijnen of extra sporten, maar als een bewustere manier omgaan met mijn lijf en leven. Ik boek heel langzaam vorderingen maar wel gestaag en ik voel me fitter. Daarnaast voel en zie ik nog veel ruimte voor verbetering (met name in gedrag) en dat is een fijn vooruitzicht.

Life changing

PBP geeft de richtlijnen om je leven te veranderen, maar toch zo dat je er nog zelf invloed op hebt (verantwoordelijkheid nemen voor je eigen voeding, zonder dit voor te schoten). Ik vind het hele idee erg mooi en ik haal er veel positiviteit uit en houvast. Wel nog verbeterpunten/suggesties: - bv in de app opmerkingen kunnen plaatsen per dag dat je je progressie aangeeft. Reminders die je voor jezelf achterlaat, maar je coach ook kan inzien. - wat mag ik van mijn coach verwachten? Hoe veel berichten per dag, wat is gebruikelijk. Zijn hier richtlijnen voor? - per 6 weken (wanneer nieuw trainingsschema) aangeven of je nog hetzelfde aantal keer wil sporten of dat je dit wil wijzigen. Dit lijkt mij voor degenen (ook mezelf) met veel wisselingen in schema’s/roosters ideaal. Uiteraard kun je ook zelf kiezen om extra te trainen, maar het is juist mooi als je dit in de app kunt bijhouden qua schema’s en progressie.

Enthousiast

Ik voel mijzelf rustiger en meer in balans. Ik heb nog geen mega resultaten maar wel voldoende om al te gaan verlengen met een jaar.

Goed begin

Ik ben vol positiviteit begonnen en ik ging er helemaal voor. Ik boekte resultaat en was niet te stoppen. Toen kreeg ik te horen dat ik zwanger ben, heel leuk nieuws natuurlijk!! Door misselijkheod en vermoeidheid niet in staat om goed te eten, überhaupt te eten of te sporten. Dit aangegeven en gevraagd om een tijdelijke stop. Dit is niet mogelijk, je moet een pregnancy plan gaan volgen. Hier doe ik helemaal niets mee en ik vind het ook sneu voor mijn coach,want die is wel heel lief. Voor mij is het nu weg gegooid geld... En het kost natuurlijk niet niks

Het werkt zeker. Maar blijft lijnen

Ik van af en voel me goed. Maar uiteindelijk blijft het lijnen. Het is voor mij zeker geen "way off life" zoals jullie dat graag willen zien. En het constant bij houden en wegen ben ik na 2 tot 3 maanden echt wel beu.

Duidelijk en tevreden

Toen ik het process begon kreeg ik een welkoms bericht van mijn coach Lisette. Daarna verwaterde het contact een beetje. Dit vond ik jammer, want ik voelde mij niet aangemoedigd. Maar afgelopen weken is er elke maandag weer vol op contact, dus dat is super. Verder vind ik de train schema's echt top! Het is duidelijk wat ik moet doen. De app vind ik ook super, maar van mij hoef ik niet dagelijks een bericht/les wat ik moet/kan lezen, één keer in de week zou voldoende zijn, waardoor ik hier al mijn aandacht in kan steken. Nu vind ik het meer een "moetje". Meer tips over hoe je kan variëren in je eetpatroon zou super zijn.