2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Het zit allemaal wel goed in elkaar qua opbouw en de gedachten erachter.

De app moet een stuk beter! Het persoonlijke gedeelte moet ook veel beter, en ik ben van mening dat je in de vetverbranding status te laag in de calorieën zit bij pbp. Maar dat is mijn eigen mening

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Personal Body Plan geeft op een stapsgewijze en met kennis onderbouwde manier tools om je levensstijl te verbeteren waardoor je sterker in je schoenen staat en de keuze kan maken om je doelen te gaan bereiken.

2e halfjaar verlengen zonder coach zou fijn zijn als je wel je doelen kon veranderen. De coaching verschilt te erg per coach dit is jammer.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Goede kennis van zaken. Eigen verantwoording belangrijk. Je voelt je ondersteund en kan direct je vragen kwijt. Goede oefeningen en goed eetadviezen. Je kan je eigen voorkeur volgen en nieuw leren gebruiken.

App werkt niet altijd fijn. Duurt lang voordat ie juiste dag vind. Op mijn mobiel was helemaal een ramp, doe nu op iPad. Voor jeugd ws geen probleem maar op mijn leeftijd toch een hele belasting dat computeren.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Prima trainingsschema's. Dat de aanpak gericht is op verschillende gebieden tegelijk (voeding, gedrag, sporten en herstellen). De uitleg over zaken/kennisoverdracht rondom die verschillende gebieden. De bewustwording die wordt bewerkstelligd.

Ik heb gemist dat er voor het begin helemaal niet is gekeken naar mijn eetgewoonten en waar ik tegenaan liep. De voedingsadviezen vind ik erg algemeen en lang niet altijd duidelijk. Ik had andere verwachtingen over het stukje 'Personal' in PBP De toon in de chats met de coach vond ik wat overdreven, ongetwijfeld goed bedoeld, maar 'liefs' en 'xxx' onderaan een berichtje vind ik too much. We zijn geen vrienden/familie van elkaar ;-) Minder focus op de 'beste versie van jezelf'. Deze (marketing)kreet voedt naar mijn idee de hang naar perfectionisme en daar kan ik me niet in vinden. Ik zie nl. zoveel (jonge) mensen om me heen, bijna onderdoor gaan aan perfectionisme.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Je krijgt veel inzicht in met name voeding. Veel dingen worden meerzijdig belicht. Als je je aan het plan houdt dan komen de resultaten vanzelf. En die resultaten zijn verbluffend! Als je toegewijd bezig wilt gaan met het wegwerken van je extra pondjes dan is dit een tool die echt super behulpzaam kan zijn.

Er wordt niet zo veel uitgelegd over de samenstelling van de trainingen. Dit biedt dus weinig inzicht in de toekomst. Waarom train je zoveel? Waarom worden verschillende oefeningen gecombineerd? (functie specifieke oefeningen ed) De app is vaak buggy. Zeker in het begin, als alles nieuw is, het een beetje stress oplevert omdat je dit een plek moet geven in je leven (het vereist vrij veel discipline en motivatie). Als je voor het eerst te maken krijgt met calorieën tellen dan moet het gewoon werken. Vaak wordt je uitgelogd midden in het invoeren van een maaltijd en dan ben je alles wat je zorgvuldig hebt afgewogen en ingevuld kwijt. Calorie tracker is functioneel, maar niet super praktisch. Er komt heel veel info op je af, maar de app helpt niet bij het categoriseren en inzichtelijk maken van die informatie.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

hele leuke positieve energie van gekregen. Fijne coach, met genoeg contactmomenten, en ook fijne feedback. Waar je echt wat mee kon. Vooral veel houvast aan de duidelijke trainingen met duidelijke uitleg en filmpjes! Zeker nu de filmpjes pas zijn verbeterd. Je komt in een soort groep terecht, waardoor je met zijn alle in hetzelfde schuitje zit en daardoor niet het gevoel hebt dat je het alleen moet doen, terwijl je toch alleen in de sportschool staat, en alleen eet etc.(ook al sport of eet je met andere, ben je toch meestal de enige pbp-er).

- startpakket kwam pas na dikke 2 maanden - de app had regelmatig kuren. - kleine ergenis(voor mijn eigen perfectionisme), wanneer je op de app bijvoorbeeld een groen balkje hebt, heb je met dezelfde waardes op het web een oranje balkje.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

handig dat het online is. trainingsschema's er week

regelmatig gehad dat ik van mijn coach zelf maar moest googlen naar opties terwijl zo'n coach er juist is om je te helpen. het programma gaf mij niet perse motivatie en begreep het handpalmen systeem totaal niet ondanks dat ik er naar vroeg bij mijn coach ben ik hier niet veel wijzer in geworden. sowieso vraagt het systeem best veel van je : elke dag lezen elke nuttiging in de app zetten etc. wel onhandig dat ik niet vooruit kon lezen met de informatie. er werd wel een aantal keer gevraagd hoe het met mij ging maar dit was vrij algemeen en kreeg ook vrij algemene antwoorden terug waardoor ik het niet echt 'personal' vond. Ben totaal niet tevreden en wilde ook graag eerder stoppen. helaas krijg je dan niet je geld terug. ik ervaar deze ervaring dan ook niet als prettig en ga dit zeker niet aanraden aan vrienden of familie. sterker nog ik raad het af. het zal best dat er mensen zijn die wel resultaten boeken en ik zeg niet dat ik er helemaal niks van heb geleerd maar ik vond de manier van coaching niet bepaald motiverend en het systeem spreekt mij helemaal niet aan. niet voor herhaling vatbaar dus.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

goede coach. goede begeleiding. leuke trainingen.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Bevat alle componenten om een levensstijl verandering te maken

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Eerlijk over voeding en training. Goede fundering kunnen leggen voor mijn nieuwe levensstijl. Prima coach gehad. 1x getraind op de hub en dat was super. Goede training en adviezen gehad van Richard

De app vind ik niet prettig. Vooral het invoeren van de voeding gaat moeizaam en kun je niet gemakkelijk wijzigen of terugzien. Ik zou graag meer 'persoonlijk' willen terugzien in PBP. Nu is het wel een standaard waar je binnen moet passen. De coach kan daar beperkt iets aan doen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

De trainings schema's en de gedragslessen.

Als je hier aan begint is het fijn als je niet drie keer wisselt van coach en dat soms twee dagen voordat de coach stopt pas te horen krijgt en je aan je nieuwe coach weer alles opnieuw moet vertellen dit werkt heel erg demotiverend zeker als je geen klik hebt met je nieuwe coach of als die coach niet of nauwelijks reageert hierdoor ben ik mijn eigen weg ingeslagen en advies ingewonnen via Facebook.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Maakt op betaalbare wijze trainingsschema en voedingsplan wat meestel met PT onbetaalbaar is. Ben veel afgevallen maar dat hadden ik ook bereikt met juiste macro's in my fitness pal.

App is niet gebruiksvriendelijk. Heeft vaak problemen. Coaching is passief, maar wel heel duur!

2 sterren: slechter dan verwacht

Ik mis de individeële afstemming. Ben zelf al bekend met sporten en heb motivatie genoeg. Heb de eerste 4.5 maanden totaal geen afstemming op basis van persoonlijke behoeftes gehad. Na 4.5 maand ben ik van coach gewisseld. Ik heb tijdens deze periode de persoonlijke benadering echt gemist en ben behoorlijk teleurgesteld.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Ze hebben de juiste kennis en onderbouwen veel stukken met gedane onderzoeken.

Als je zonder coach verder gaat kunnen je macro's niet tussentijds aangepast worden. Dit vind ik wel jammer. Het kan misschien zo zijn dat je naar 3 maanden van doel wilt veranderen, maar dat is dan bijna niet mogelijk, omdat je macro's niet aangepast kunnen worden.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Het concept Personal Body Plan / Changing Life vind ik briljant. De Personal Body Trainers zijn uitmuntend, met name Bob / Claudio / Jordi / Kirsten / Romana. Receptie in de hub is vriendelijk, dit geldt ook voor de Bar+Kitchen medewerkers. De mogelijkheid om een fluff te nuttigen na het trainen is ook erg prettig.

Om de benodigde nuance aan te kunnen brengen in de verbeterpunten/tips, zodat deze ook als constructief worden ervaren, vind ik dit veld te beperkt. Indien er oprechte interesse is in de verbeterpunten/tips, ben ik bereid deze toe te lichten in een persoonlijk gesprek (tot 4 september train ik nog in de Hub).

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Goede formule

Het schort gigantisch aan goede coaches die vanuit eigen initiatief je ook echt coachen in plaats van passief af te wachten op vragen van een lid. Dit heeft niks met de definitie coachen te maken.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Zeer goed vol te houden, echt een levensstijl, blijvende resultaten

Matchen van deelnemers met coach van ongeveer dezelfde leeftijd voor een goede band

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

PBP heeft mij enorm geholpen en een nieuwe levensstijl aangeleerd. Ik zou het ook iedereen aanraden.

De app is niet erg flexibel en ligt er vaak uit. Dit is zeker gezien het bedrag wat maandelijks betaald wordt erg zonde.

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Pluspunten

Geen.

De voorwaarden aanpassen zodat je ook daadwerkelijk 10 dagen bedenktijd hebt vanaf het moment dat je het "product" ontvangt.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Jong bedrijf, vast geloof in wat ze doen.

Mailtjes beantwoorden hoort bij een abonnement van 80euro, wordt gewoon niet gedaan. Personal coaching hoort daar ook bij, maar je moet altijd zelf aan de bel trekken. Plan wijzigen is lastig. App werkt ronduit slecht. Nee, ik vond het helaas niet het geld waard.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Trainingen. Mijn huidige coach

App, trainingsdag aanpassen, hoeveelheid trainingen aanpassen. 3 coachen gehad waarvan 1 goed!

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Goede begeleiding. Veel variatie

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Veel kennis over het werken van het lichaam mbt voeding, training, gedrag en herstel

Kwaliteit van de app is ronduit slecht, logt niet in, slaat gegevens niet op ed, prijs/kwaliteit verhouding uit balans, je betaald een enorm bedrag voor een paar berichtjes van een coach (die overigens geen expert is) met de vraag hoe het gaat, er wordt niet echt actie ondernomen, 'personal plan' alleen op basis van lichaamstype maar echt naar de persoon zelf word niet gekeken, je moet het toch veelal zelf uitzoeken, op social media wordt een beeld geschetst van allemaal goeie resultaten (en die zitten er ook wel bij) maar iedere maand doen er rond de 500 (?) deelnemers mee en die zie je echt niet allemaal voorbij komen, bij velen is het ook een plan dat niet slaagt.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Ongekend mooi resultaat

Ik merkte dat toch een aantal PBPers afhaakte omdat het zeker niet voor iedereen weggelegd is. Zonde dat er dan wel voor 6 mnd betaald moet worden.

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Pluspunten

Het is een heel positief bedrijf. Ze proberen je echt een ander leven te geven.

De communicatie moet beter. Niet iedere coach is hier geschikt voor. En heb nu het idee, dat iedereen dit zomaar zou kunnen worden. En je betaalt best een hoop geld, en daar mag je dan wel meer van verwachten. De appe werkt ook slecht. Moet sneller kunnen. En zeker in deze tijd doe je alles met de appe.