Score: 10
Normaal gesproken schijf ik nooit een recensie naar aanleiding van aankopen, maar in dit geval kan ik het toch niet laten, want ik heb zelden zo'n positieve ervaring bij de selectie en aankoop van artikelen meegemaakt als bij Home2Link.
Enige tijd geleden ben ik begonnen met het slimmer maken van mijn huis. Aanleiding was een vakantie. Tijdens mijn afwezigheid wilde ik het huis zo achterlaten alsof het bewoond was. Gordijnen die automatisch sluiten en openen en verlichting (binnen en buiten) die automatisch aan en uit ging. Zo kwam ik in contact met leveranciers van smart home systemen. Inmiddels heb ik apparaten van Aqara, Sonoff, Hombli, Google (Nest) en Home Wizard in huis, plus nog een paar Tuya smart sockets van de Action (maar die liggen nu te verstoffen op zolder; verkeerde aankoop, want het werkt niet of onbetrouwbaar). Alles via verschillende, Nederlandse, webwinkels, waaronder Home2Link. Sommige van die shops acteerden goed, andere wat minder. Vooral als er problemen komen.
Onlangs heb ik voor mijn woning rolluiken besteld die ik natuurlijk ook in de huis-automatisering wilde opnemen. Somfy heeft daarvoor best een mooi systeem, maar dat is dan weer niet eenvoudig te integreren met de rest van wat ik heb draaien. Het vraagstuk van de rolluikbediening heb ik toen voorgelegd aan een paar bekende Smart Home (web) shops. Home2Link (Patrick Lehman) was daarvan de enige die serieus op mijn vragen is ingegaan; de tijd heeft genomen om zaken uit te leggen en goede adviezen heeft gegeven over de mogelijkheden van integratie met mijn overige installaties. Na de nodige apparatuur bij Home2Link te hebben besteld werd alles snel en gedegen ingepakt geleverd. Nalevering van enkele kleine snubbers die op het moment van mijn bestelling niet op voorraad waren, heeft Home2Link prima op de afgesproken tijd verzorgd. Bij de ingebruikneming van de relais schakelaars voor de rolluiken bleek er bij 2 items een probleem te zijn met firmware updates en betrouwbaarheid van verbinding. Eén berichtje aan Patrick was genoeg om een paar dagen laten nieuwe onderdelen binnen te krijgen. En die werken natuurlijk nu wel zoals het zou moeten. Geweldig: geen gezeur, gewoon vervangen wat niet werkt. Daarna zien we wel verder. Heel wat anders dan de problemen met mijn deurbel. Daar heeft de leverancier nu al 3x de bel vervangen, maar dan moet ik wel eerst de defecte bel naar hun toesturen en heb ik pas na een dikke week een vervanger in huis. Dan gaat het bij Home2Link toch veel prettiger en professioneler.
Dus voor iedereen die dit leest en op zoek is naar een uitstekende leverancier die je altijd snel en adequaat voorziet van antwoorden op al je vragen en je daar buiten uitgebreid adviseert: ga naar Home2Link.