Pluspunten

Opzoeken en downloaden van de gewenste software werkt prima. Geen verbeterpunten.

Pluspunten

inzichtelijke website met breed en goed geprijsd assortiment, heldere mailcorrespondentie na aankoop

Software assortiment nog iets verbreden? Bijv. meer onderwijs versies van CAD programmatuur. Mogelijkheden wellicht afhankelijk van medewerking ontwikkelaars

Pluspunten

Software is te verkrijgen tegen hele aantrekkelijke prijzen en daardoor eerder geneigd bent om geen illegale software te gebruiken.

Hardware prijzen zijn te hoog,. Deze zou juist aantrekkelijker kunnen worden voor onderwijs en overheidsmedewerkers.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Snel en gemakkelijk producten online aanschaffen

Klantenservice niet bereikbaar

Pluspunten

heldere communicatie

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Pluspunten

makkelijk te vinden

na het (office 365) zelf meerdere keren te hebben proberen te installeren, uiteindelijk hulp gevraagd. Deze persoon met ict ervaring heeft er alsnog 2 uur over gedaan om achter het probleem te komen en het op te lossen. voor de office 365 is een activatiecode nodig. Deze wordt niet los gegeven, maar alleen automatisch ingevuld bij download bij het programma. Echter omdat ik het programma nog op mijn laptop had staan (ook office 365) gaf dit problemen. Op het vooraf aanwezige account wordt namelijk niet ingelogd (een foutmelding wordt niet gegeven). Uiteindelijk alle office programma's verwijderd, de laptop meerdere malen opnieuw opgestart, en opnieuw de gedownload. Nu de boel geïnstalleerd en geactiveerd is, kan ik aan de slag.

Pluspunten

Goede prijs, makkelijk om producten aan te schaffen

Ik had een product gekocht voor apple besturing, maar kreeg in eerste instantie windows producten. Vervolgens toch op de website bij mijn bestelling de apple versie gevonden. Was enigszins verwarrend.

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Pluspunten

de service is slecht de site is gebruikersonvriendelijk.

24/7 bereikbaar zijn telefonisch of via chat. Als je een product aanschaft dat je het meteen kunt gebruiken zonder poespas.

Pluspunten

zeer toegankelijk en snelle beschikbaarheid software.

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Pluspunten

Weet ik nog niet. Zie eerst de verbeterpunten en lees dan verder. Ondanks dat het zo goed als onmogelijk is om in te loggen in mijn eigen Microsoft account en ik op een andere manier een MSOffice 365 pakket heb geïnstalleerd, biedt Surfspot mij de mogelijkheid het pakket op een andere Mac te installeren. Ik ben er nog niet van overtuigd dat dit van een leiden dakje zal gaan. Hieronder, op de vraag of ik het bedrijf aanbeveel, antwoord ik 'nee'. Maar dit betreft uiteraard alleen het downloaden van MS Software. Andere ervaringen heb ik niet.

1. Een bereikbare helpdesk op ieg normale tijden (bijv. van 9.00 - 17.00). 2. Mogelijkheid 'niet goed - geld terug! 3. Eenvoudigere manieren om software te downloaden en installeren. Mijn ervaringen met het downloaden/installeren van MS Office 365 op een mac zijn bijzonder slecht. Want, als je het spul wil downloaden moet je eerst inloggen in je Microsoft account. Dat heb ik gelukkig, via mijn werkgever. Dacht ik. Toen ik het emailadres vervolgens invoerde, kreeg ik de mededeling dat dit account niet bestond. 'Maak een nieuw account.' Toen ik daar mee wilde beginnen kreeg ik de mededeling dat het mailadres (toch) wel bestond en of ik maar terugwilde gaan om in te loggen. Met geen mogelijkheid kon ik op fatsoenlijke wijze terug; wat ik ook probeerde, ik kwam telkens terecht dezelfde 'loop'. Ook als ik een nieuw account wilde maken, lukte dat telkens niet. De helpdesk is niet bereikbaar op zondagavond. Dat begrijp ik nog. Ook op maandag niet. Pas om 13.00u kon ik chatten en op de mail die ik stuurde, kreeg ik als reactie dat geprobeerd werd binnen twee dagen te reageren. Ik vind dit erg slecht. Het spijt me. Toen ik mijn geld terug vroeg, bleek dit niet mogelijk. Ik begrijp dat men bij surfspot geen geld wil steken in een dure telefonische helpdesk. Maar besteed dan tenminste geld aan gebruiksvriendelijkere manieren om een softwarepakket, zonder toeters en bellen, eenvoudig te downloaden.

Pluspunten

Top! Snel gereageerd op een probleem dat ik had, en me ermee geholpen!

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

- redelijk snelle reactie - veel inspanning voor een mogelijke oplossing - bij uitblijven oplossing een vergoedingsregeling (coulance)

- beter op de hoogte zijn van de problemen met software door updates die vermeld worden op (officiële) forums, zodat beter op vragen van klanten geanticipeerd kunnen - en ook de software leverancier dan hierop aanspreken

Pluspunten

Na betaling van de Norton licentie werd de link voor installatie van software en productactivatiecode meteen naar mijn email adres gestuurd.

Pluspunten

Prima service. Ze doen wat ze beloven!

Geen.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Ik kreeg het product niet goed gedownload. Heb het drie maal moeten herhalen voordat de juiste versie gelukt was.

Duidelijkere instructies om product te downloaden.

Pluspunten

Snelle levering product

Niet tegengekomen

Pluspunten

Goede prijzen. Overzichtelijke site.

Een duidelijkere handleiding

Pluspunten

toegankelijk en makkelijk te verkrijgen software, snelle service

voor 1 bestelling kreeg ik 4 mails, dat is wel erg veel

Pluspunten

De beantwoording van de vraag was prima

Alleen was er geen directe oplossing van het probleem

Pluspunten

Als student krijg je eenvoudig veel voordelen

Over SURFspot

SURFspot is een not profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. SURFspot is exclusief voor studenten en medewerkers binnen het Nederlands hoger en mbo onderwijs.