Pluspunten
Reden voor de aankoop voor deze matras was ontevredenheid over de M-line Slowmotion 4 matrassen die we een jaar of 5 geleden aangeschaft hebben. Op zich kwalitatief goede matrassen (maar wel een slechte prijs-kwaliteitverhouding door hoge overheadkosten), maar ze voelden voor ons vervelend warm aan. Bij de huidige temperaturen kunnen we zeggen dat de matras van ESDH ook in dit opzicht uitstekend bevalt. Het is ons duidelijk dat ESDH uitstekende materialen gebruikt voor de productie van de matrassen. De prijs-kwaliteit verhouding is dan ook uitzonderlijk goed (ik heb me vóór aankoop goed en grondig op de markt georiënteerd). Wij zijn kwaliteitskopers, maar ik zou nu niet meer een matras van een duur A-merk (M-line, Auping, etc.) kopen: bij ESDH betaal je voor de dezelfde kwaliteit bijna de helft minder. Wij zijn van een generatie die niet direct in een kramp raakt als een product een levertijd heeft, maar de uitzonderlijk snelle levering van de matrassen (ook onze eerdere aankoop) hebben we bijzonder gewaardeerd. Ik geef in een bedrijfsbeoordeling nooit een cijfer 10, maar ESDH komt er wel dicht bij.
VerbeterpuntenIn verhouding tot het gemiddelde (maar dit gemiddelde is een onvoldoende) scoorde de jongere slaapadviseur van EDSH goed. Hij was vriendelijk, deskundig en behulpzaam. Maar de oudere, meer ervaren adviseur deed het beter. Binnen het bedrijf is er ruimte voor een betere uitwisseling van expertise tussen jong en oud. Maar dat geldt voor onze gehele samenleving.