Pluspunten
Integenstelling tot online verkooppunten is Kamera Express ook waanzinnig in het geven van passende adviezen in de fysieke winkel. Als ik daar mijn vragen neerleg krijg ik altijd vriendelijk advies op maat en heb ik het gevoel te maken te hebben met een specialist. Ik kom vaak thuis met een ander product dan dat ik (online) oorspronkelijk voor ogen had. Maar altijd met een product dat beter past bij mijn wensen.
VerbeterpuntenAls designer/ondernemer weet ik dat het een uitdaging is om de on- en offline beleving goed op elkaar aan te laten sluiten. Neem een willekeurige camera als voorbeeld. Integenstelling tot een fysieke winkel geven online productfoto's en geperfectioneerde voorbeeldfoto's mij geen zekerheid over het product (over bijv. gebruiksgemak, materiaal, kwaliteit, enz). In een fysieke winkel is een product wel tastbaar en zie je letterlijk wat je koopt. Online kunnen je verwachtingen gemakkelijk onterecht zijn. Iets gemaakt van plastic kan online ogen als een steviger materiaal. Om ter zaken te komen.. het lijkt mij het denken waard om daarvoor een oplossing op te zoeken. Een mogelijke oplossing zouden review-video's kunnen zijn waarbij je gewoon letterlijk uitleg krijgt van een medewerker over het product, zoals je die uitleg ook ontvangt in de winkel! Dat zou mij als overdenkende online koper enorm helpen en wordt de webshop een stuk dynamischer/interactiever!