Pluspunten
"Informatie is niet het probleem van een klant; de juiste keuze maken wel" hoorde ik eens van een retail deskundige. Dus na eindeloze speurtochten op internet naar de juiste systeemcamera toch naar Den Haag getogen om me goed te laten adviseren. Je ziet immers door de camera's het plaatje niet meer. "Ik orienteer me op een systeemcamera", begon ik voorzichtig. De vraag van de adviseur was meer dan raak: "Waar gaat u hem voor gebruiken?" Kijk, dat vragen ze op internet niet. Er volgde een aangenaam gesprek waarbij verschillende alternatieven de revue passeerden. De verkoopadviseur, laten we hem Remon noemen, bleek zelf fotograaf en kon vanuit de praktijk alle do's en don'ts van systeemcamera's vertellen, maar wees er ook op hoe ik mijn huidige camera (Nikon) anders zou kunnen gebruiken voor de reportages die ik maak.
In goed overleg kwamen we tot de Sony A6000 en omdat het zowat de laatste dag van het jaar was konden er ook nog wat praktische dingen bij, zoals beschermende UV filter en een extra accu. De gratis tas was ook erg welkom. Kortom, R**** is een kanjer en ik ben blij met mijn bijzonder geslaagde actie.