Reactie van het bedrijf
Beste Ellen, dank voor de reactie. Vervelend dat de container te laat is gebracht, zeker als je voor dat weekend vrienden had om te helpen. Dat is gewoon heel zuur.
We hebben even gekeken wat er precies is gebeurd. Je hebt op woensdagochtend de container besteld voor vrijdag. Dit was ruim op tijd en had dus ook goed moeten gaan. Meestal gaat het ook goed, maar soms helaas niet. Een excuus is dus zeker op zijn plaats, daarom bij deze.
Even een uitleg om de situatie wat duidelijker te krijgen: Wij leveren zelf geen containers, maar zijn een bemiddelaar tussen aanvragen en afvalverwerker. We werken met een netwerk van meer dan 40 inzamelaars in heel Nederland. Opdrachten worden o.b.v. de postcode uitgevoerd door een inzamelaar uit de regio. Een groot voordeel hiervan is dat wij altijd wel een inzamelaar kunnen vinden die een container beschikbaar heeft. Een nadeel ervan is dat elke inzamelaar werkt op zijn eigen manier, in zijn eigen systeem, met eigen voorwaarden en wij niet altijd inzicht hebben in de planning. De inzamelaars geven niet altijd actief door of een bepaalde levering niet lukt. Het enige dat wij kunnen doen is bellen met de planning van de desbetreffende inzamelaar.
Toen je maandag belde dat de container niet was geleverd, hebben we gelijk gebeld en gevraagd waarom deze niet is geleverd en wanneer deze dan wel komt. Hij stond voor die dag ingepland. Zij gaven aan dat het 'door extreme drukte kwam'. In hun voorwaarde hebben ze opgenomen dat ze bij dit soort gevallen geen vergoeding geven en hier zijn wij ook weer afhankelijk van. Vandaar dat we alleen korting op de volgende container kunnen geven.
Voor een volgende keer (ook als dat bij een andere leverancier is): Als je in het weekend wil klussen, laat de container op donderdag plaatsen. Hij mag toch 4 weken huurvrij staan. Als er dan iets fout gaat, heb je nog een dag speling. Heb je hem wel voor vrijdag staan, kun je altijd even bellen om te vragen of hij wel ingepland staat. In ons geval kunnen we dan ook nog kijken of we iets anders kunnen regelen, omdat we zo'n groot netwerk hebben.
Allemaal heel vervelend, dat begrijpen we heel goed. De korting voor een volgende container blijft staan. Als je ons nog een kans geeft, bewijzen we heel graag dat het ook gewoon goed kan gaan.
Groet Martijn