Meer een administratiekantoor dan makelaar
Klantvriendelijk bedrijf, maar als makelaar schieten ze in hun service naar de klant toe tekort. We hebben naast Huisportaal.nl ook ervaring met enkele andere internetmakelaars en konden daardoor goed vergelijken. De volgende punten scoorden wat ons betreft ondermaats:
- Advies vraagprijs: Huisportaal.nl geeft geen advies over de vraagprijs. Je dient zelf zeer gedegen onderzoek te doen en bent zelf verantwoordelijk om de juiste vraagprijs in te schatten. Andere internetmakelaars gaven mondeling feedback en advies of maakten een uitgebreid rapport met vergelijkbare woningen waarop zij een aanbevolen vraagprijs baseerden.
- Begeleiding kijkers/potentiële kopers: bezichtigingsaanvragen die per mail binnenkwamen, werden netjes en snel aan ons doorgestuurd, maar aanvragen per telefoon kwamen niet door. We hebben hier diverse klachten over binnengekregen, met één stel dat zelfs helemaal geen contact met Huisportaal.nl kreeg en toen viavia op zoek is gegaan naar iemand in de buurt die ons met hen in contact kon brengen voor een bezichtiging. Dit maakte uiteraard een erg onprofessionele indruk.
- Ondersteuning/advies onderhandelingen: er is geen advies of ondersteuning in het onderhandelingsproces. Biedingen worden per mail doorgestuurd, maar er wordt geen advies gegeven. Andere internetmakelaars waren juist erg betrokken bij het onderhandelingsproces en adviseerden ook over de juiste verkoopstrategie.
Al met al zijn wij tevreden over de klantvriendelijkheid van Huisportaal.nl, maar zullen niet nog een keer voor deze partij kiezen omdat ze in vergelijking met andere internetmakelaars te weinig betrokken zijn bij het hele verkoopproces.