Pluspunten
Ik heb alleen het boek als zelfstudie gebruikt, geen lessen gevolgdt oid. Mijn commentaar betreft dus aleen het boek:
- goed leesbaar, heldere indeling
Verbeterpunten- verbeter spel- en taalfouten in het boek. Zeer regelmatig enkel/meervoud verkeerd, verkeerd geplaatste of missende e's achter bijvoeglijke naamwoorden etc. Leiden af...
- soms worden doel of werking van een apparaat uitgelegd soms niet. Inconsequent en lastig.
- benoeming van onderwerpen/apparaten/stoffen etc. niet altijd consequent. Bijv. p100: een heel stuk over een 'handslijpmachine' - in de laatste zin een 'slijptol'. Het zal wel hetzelfde zijn....? en een zin over heistelling/heitabel in een stuk over hijsen?
- niet alle plaatjes zijn even relevant, en soms missen plaatjes. Het vaste aantal van 3 per pagina lijkt wat in de weg te zitten. Kleine voorbeeldjes: er staat wel een plaatje van een veiligheidsbril in, niet van een ruimzichtbril. Er staat wel een plaatje in van oorpluggen en oorkappen, maar niet van oordoppen. Bij de gevarendiamant staat dat er in het witte vlak een symbool kan staan, die voorbeelden had ik dan graag gezien. Ik ben geen lasser, dus een plaatje wat duidelijk maakt hoe er electrisch of autogeen wordt gelast is handig. Hert plaatje op pagina 119 over een rolsteiger is ronduit verwarrend als er op de volgende pagina staat dat je hem van binnenuit moet beklimmen: hoe kom je dan op het werkplateau?
- de oefenvragen passen soms zaken toe die pas later in het boek komen. In H1 wordt LMRA genoemd, in H6 een scafftag.