Na aanvankelijke scepsisme al snel uit de droom gehaald mede door de liefdevolle en geduldige leiding van José alsmede de inspirerende bijeenkomsten en feedback van de verschillende deelnemers.
De training had een prettige opbouw rondom thema’s, fijne groep en groepsgrootte en bovenal een fantastische trainer. Ik had dit niet willen missen. Mindfullness biedt me een uitgebreide set tools om te leven met een open instelling, zelfcompassie en het omgaan met moeilijke/stressvolle situatie.
It was to me aan eye opener hoe to deal with problemen in life
Ilse is een fijne, rustige docente die je op een hele toegankelijke manier kennis laat maken met mindfulness. Heel fijn om elke week samen te oefenen en als 'huiswerk' ook bewust tijd te nemen voor jezelf voor de verschillende oefeningen. Een cursus mindfulness is echt een aanrader om letterlijk af en toe stil te staan en adem te halen in een druk leven. Het zorgt voor meer rust en ontspanning.
De training gehad van Ad van Knippenberg. Een goede trainer die vragen stelt en jou zelf aan het stuur laat zitten van je eigen ontwikkeling binnen een prettige en veilige omgeving. Goede afwisseling van theorie en praktijk. Indien je meer wil leren over mindfulness en jezelf beter wil leren kennen door te voelen en naar binnen te gaan is dit een goede training. Je leert meer over jezelf en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Indien je overweegt deze training te volgen, zal ik het zeker doen omdat het van meerwaarde is!
Leuke cursus, nooit bij stil gestaan dat dit meer rust kan geven. Diederik is een bijzonder aardige man,rustig en neemt de tijd.
Stap voor stap een trainingsprogramma die duidelijk uitlegt hoe je mindful in het leven kan staan. Door Ilonka begeleid heeft dit een goede stap voor mij gebracht om meer rust in mijn doen en laten te krijgen; ze nam er echt de tijd voor, en keek niet op de klok als het uur voorbij was.
Deze training heeft van mijn ambitie om meer mindfull te willen leven, een gewoonte gemaakt waar ik na 8 weken al de vruchten van waarneem. Door de groeps aanpak en de informele sfeer waarin je je opdrachten bespreekt heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen voortgang en valkuilen.
Fijne groep, prettige rustige trainster, fijne locatie, overzichtelijk en duidelijk boek met oefeningen.
Hele goede vaardigheidstraining zonder zweverig gedoe. Veel verschillende soorten oefeningen, zodat je ontdekt wat wel en niet voor je werkt. Trainer Isabella beoefent zelf wat ze verkondigt (practice what you preach): observeren en luisteren met aandacht en geduld; helpen waar nodig, maar vooral je zelf laten ontdekken. Wekelijkse sessies met een groep zeer uiteenlopende deelnemers waren voor mij van grote toegevoegde waarde. Vooral om te merken dat iedereen worstelt en heel hard zijn best moet doen; iedereen op zijn eigen manier (soms wel, soms niet herkenbaar). Werkboek geeft praktische handvatten, maar had van mij wat gestructureerder en meer to-the-point mogen zijn. Daarom: een 9 en geen 10.
Ik kan niet spreken over ‘de mindfulnessfabriek’ als geheel, maar wel over Ilse van Dijk als trainer. Goede trainer, goede cursus. Ik ben me meer bewust van mijn automatismes, en van wat dat met me doet. Ik ervaar nu al (na 8 weken) dat oefenen in aandacht geven aan dat ‘wat er is in het hier en nu’ helpt om dit steeds beter te kunnen. Het helpt ook om te beseffen dat ik bij het oefenen nergens naar hoef te streven. Ik hoop hiermee door te gaan en zo meer te beleven van wat er valt te beleven, of dat nou prettig is of minder prettig, in plaats van er omheen te lopen.
Great course. Don't expect miracles though, and that's the point. It's about being able to better handle your thoughts (by just noticing them, without any action) and therefore enjoy life more often and gain small successes.
De 8 weekse training (en stiltedag) door Ilse heb ik als heel prettig ervaren. Over het geheel heb ik van deze cursus vooral ervaren en meegekregen dat "wat er ook is, het is okay" en ontdekt dat ik altijd weer de rust kan vinden door terug te keren bij mijn eigen ademhaling en lichaam. Fijn om het in een groep te doen. Om ook echt ieder dag thuis te oefenen is mij niet altijd gelukt (vaak wel) maar ook dat was okay. Ilse ervaren als een heel prettige trainer.
I enjoyed the 8 week course. The group wasn't too small or too big and the host was very gentle. It was an overall great experience
I had a very nice experience with De MindfulnessFabriek. The mindfulness training was very effective for me. The eight weeks went by really fast, but I went home with some tips and tricks I can use in my every day life. You practice a lot during the training and get homework assignments which can help you be more mindful throughout the day. It really is a way of life, and as long as you keep practicing and you are open to it - it will help you!
Leuke interactieve cursus. Je leert snel de basis Mindfulness die je makkelijk in je dagelijkse leven kunt toevoegen voor meer rust, balans en geluk :)
Een leerzame cursus met praktische tips en oefeningen die je gelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven. Niets zweverigs aan! Er is tijdens de bijeenkomsten veel aandacht voor het oefenen met de stof en het delen van je ervaringen. Ondanks dat ieder zo zijn eigen bagage heeft en de redenen om mee te doen erg uiteen lopen, is er zeker ruimte om je persoonlijke verhaal te delen. De coach luistert goed en oordeelt niet. Een erg fijne groep, deelnemers met een open houding. Ik vond twee maanden wel voldoende. Wellicht in een vervolgcursus meer diepgang, maar voor nu gaf het genoeg handvaten om beter om te gaan met stress, negatieve gedachtes en andere hobbels in je leven.
Duidelijkheid in de uitleg wat mindfulness kan toevoegen aan jou als persoon. Goede training in het begrijpen en oefenen van materie.
Hoewel ik aan het begin van mijn cursus Mindfulness wat huiverig was, was dat binnen een half uur van de eerste training verdwenen. De Mindfulnessfabriek is de juiste plek om op een nuchtere manier kennis te maken met het begrip Mindfulness en geeft je goede tips/trucs om dit in het dagelijks leven toe te passen. Ik heb er echt veel aan gehad!
Ik heb de 8 weekse mindfulness cursus bij de mindfulness fabriek gevolgd en heb deze cursus als erg prettig ervaren! Het was anders dan verwacht, maar niet minder fijn. Bij de zoektocht naar een goede cursus aanbieder is het erg zoeken en had ik in het begin mijn twijfels ivm de grotere organisatie. Hier merk je totaal niks van en heb juist het gevoel gehad dat de trainer goed wist waarover hij praten en deskundig was. De lessen vlogen voorbij en hebben mij veel bewuster gemaakt en me veel zachter/aardiger voor mezelf. Dank hiervoor.
Prettige trainer, vertrouwelijke sfeer, ruimte voor luchtige gesprekken, goede locatie.
Ik vond de 8 weekse mindfulness cursus een hele waardevolle investering voor mezelf. Twijfelde aanvankelijk over een groepstraining, maar dat vond ik juist van toegevoegde waarde. De trainer (Joris) was rustig, vriendelijk en ook luchtig waardoor het niet te zweverig werd en er oom gelachen kon worden. Er was sprake van respect en rust, heel fijn!
De afgelopen anderhalf jaar dmv zelfonderzoek steeds bewuster geworden van het feit dat ik redelijk sensitief van aard ben en mijn gevoelsleven een behoorlijke dynamiek kent (wat vooral op werk vaak terug komt en erg hinderlijk is). Het ervaren van spanning/verkramping, prestatiedruk en een mate van faalangst lagen vaak ten grondslag aan het vast komen te zitten in automatische reactiepatronen op specifieke situaties. Hier uitbreken lukte mij niet. Daarnaast had ik ook veel moeite met afschakelen waardoor stress zich snel opbouwde en ik weinig constructieve uitlaatkleppen had. Begin september begonnen met de cursus MBSR bij De mindfulnessfabriek in Eindhoven (trainer Ad van Knippenberg). De cursus heeft me ontzettend veel gebracht. Door op een heel laagdrempelige manier dagelijks te oefenen met het richten van aandacht is er veel meer rust en ruimte binnenin ontstaan, en wat meer afstand tussen mezelf en gedachten/emotie. De identificatie hiermee is merkbaar minder geworden. Toen ik dit na 2 weken begon te ervaren kon ik bijna niet geloven dat deze ervaring van innerlijke rust te linken was aan die paar simpele aandachtsoefeningetjes door de dag heen. Ik heb Ad ervaren als een uiterst beheerste, kundige man binnen zijn vakgebied. Met aandacht voor ieder individu binnen de groep wist hij de lessen aan te sluiten op onze ervaringen. Heb je last van stressgerelateerde klachten dan zou ik deze relatief korte, laagdrempelige en down to earth training zeker aanraden. Ik heb er heel erg veel aan gehad.
Originele beoordeling
De afgelopen anderhalf jaar dmv zelfonderzoek steeds bewuster geworden van het feit dat ik redelijk sensitief van aard ben en mijn gevoelsleven een behoorlijke dynamiek kent (wat vooral op werk vaak terug komt en erg hinderlijk is). Het ervaren van spanning/verkramping, prestatiedruk en een mate van faalangst lagen vaak ten grondslag aan het vast komen te zitten in automatische reactiepatronen op specifieke situaties. Hier uitbreken lukte mij niet. Daarnaast had ik ook veel moeite met afschakelen waardoor stress zich snel opbouwde en ik weinig constructieve uitlaatkleppen had. Begin september begonnen met de cursus MBSR bij De mindfulnessfabriek in Eindhoven (trainer Ad van Knippenberg). De cursus heeft me ontzettend veel gebracht. Door op een heel laagdrempelige manier dagelijks te oefenen met het richten van aandacht is er veel meer rust en ruimte binnenin ontstaan. Toen ik dit na 2 weken begon te ervaren kon ik bijna niet geloven dat deze ervaring van innerlijke rust te linken was aan die paar simpele aandachtsoefeningetjes door de dag heen. Ik heb Ad ervaren als een uiterst beheerste, kundige man binnen zijn vakgebied. Met aandacht voor ieder individu binnen de groep wist hij de lessen aan te sluiten op onze ervaringen. Heb je last van stressgerelateerde klachten dan zou ik deze relatief korte, laagdrempelige en down to earth training zeker aanraden. Ik heb er heel erg veel aan gehad.
Principieel deel ik nooit mijn ervaringen in de vorm van een review, maar in dit geval maak ik een uitzondering. En JA het is een grote stap, en JA je weet niet precies wat en wie je aantreft, en JA, voordat je de drempel overgaat voel je je toch min of meer een ‘hulpbehoevende’ …. Ik kan alleen maar over mijzelf praten, over wat ik heb ervaren bij mijn begeleider Ad van Knippenberg, maar neem maar van mij aan dat deze onzekerheid/ twijfel tot aan de drempel blijft! Ik geef toe dat ik het getroffen had met een ontzettend fijne en gemotiveerde groep van personen waarvan ik veel geleerd heb (dank jullie allen!) maar zie ook in hoe belangrijk onze begeleiding is geweest; iemand die ook uit eigen ervaring onderwerpen gedeeld heeft met ons, ons gerust heeft gesteld en waarbij geen vraag/ opmerking ‘vreemd’ was. Mindfulness…. het was zo vaag voor mij… Op internet slaan ze je om de oren met oefeningen, boeken en trainingen. Moet dit het nu echt zijn? Is het niet te ‘zweverig’? En veel belangrijker nog: wat levert het mij op? Een ieder van ons kwam binnen met zijn eigen leven, verleden en onzekerheden, maar we hadden allen één ding gemeen: een bepaalde ‘onrust’ van binnen. Na de laatste training gingen wij over die zelfde drempel weer naar buiten, een ieder nog steeds met zijn eigen verleden en onzekerheden, maar we hadden allen één ding gemeen: we hebben geleerd ermee om te gaan, het is het méér dan waard geweest! Mariette, Eindhoven
Leerzaam en professionele trainingen bij de mindfullnes fabriek. Raad andere mensen aan hier naartoe te gaan.