Ondergewaardeerde Whisky
Ik ben niet zo van het schrijven van reviews, voor deze maak ik graag een uitzondering!
Al minstens 40 jaar drink ik met veel genoegen mijn whisky's, dat zijn er enorm veel geweest en in allerlei soorten en smaken. Natuurlijk heeft een bepaalde smaak de voorkeur, dat wil niet zeggen dat de rest er dan niet meer toe doet. Als het goed is blijf je wisselen en zoeken naar steeds weer die mooie verrassing. Tijdens mijn blijvende zoektocht koos ik dit keer voor de Monkey Shoulder.
Het werd één van de grootste positieve verassingen tot nu toe.
Dat hij is samengesteld uit drie hele fijne malt whisky's is een gegeven, dat maakt hem in dit geval zeker niet minder dan een (echte) malt!
Na het openen is het raadzaam hem even tot zichzelf te laten komen, na een kwartiertje open te hebben gestaan komt de Monkey goed op de neus, mooie soepele drinkbare whisky, die het niet moet hebben van een overdaad aan karamel. Deze amberkleurige jongen is zeker niet voor alleen beginners bedoeld. Ik heb al veel kennissen weten te overtuigen van deze, naar mijn begrip, behoorlijk onder gewaardeerde Monkey Shoulder. De flessen zijn ook nog eens voorzien van een uniek grappig embleem. Prijs /kwaliteit is helemaal bijzonder, gun je zelf eens deze zeer verfijnde niet te versmaden whisky, hij zal je verrassen!