Service in zaak goed, communicatie website kan beter
Online een bestelling gedaan. I.v.m. onzekere levertijd i.v.m. corona (wat zeer begrijpelijk is) keuze gemaakt afhalen op locatie.
In de bestelling werd aangegeven dat je op het laatst de afhaal locatie kon aangeven. Helaas heb ik deze stap ergens gemist en heb ik ook geen pop-up gekregen dat ik nog geen afhaal locatie had aangegeven, bestelling was inmiddels door en betaald. Via de site een bericht achter gelaten met opmerking dat er geen afhaal locatie was opgegeven en de vraag contact met mij op te nemen.
1 dag later kreeg ik een telefoontje van de Verfzaak Panningen dat ze mijn online bestelling aan het verwerken waren maar dat er 2 bestelde delen niet voorradig waren en dat deze voorlopig ook niet binnen kwamen, konden contant bedrag terug betalen, de rest kon wel in Panningen op gehaald worden. Vreemd, dit had ik nog niet opgegeven en ik had ook nog geen bericht via de site terug gehad, ik was wel via de Verfzaak Panningen naar de online bestelling gegaan. Mijn spullen op laten halen bij de verfzaak, bleek er helaas bij thuiskomst dat een artikel waar ik er 2 van besteld had maar 1 keer geleverd was. Na een telefoontje kon ik dit alsnog komen afhalen in Panningen.
Tot mijn verbazing kreeg ik een week later een bericht van de klantenservice dat ik een online bestelling had gedaan maar helaas geen afhaal locatie had aangegeven, of ik dit alsnog zou willen laten weten!?
Kortom verbeter punten:
- Als artikelen niet op voorraad zijn dan aangeven op site
- Site zo inrichten dat afhaal locatie verplicht veld is
- Sneller reageren op vraag die via online klantenservice gesteld is
- Communicatie systemen juist op elkaar afstemmen.
Doe er jullie voordeel mee!
Met vriendelijke groet,
Frank Kersten